Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Luka Božič in Sašo Taljat najhitrejša v kvalifikacijah svetovnega pokala v Španiji

admin | Pet, 10.06.2016

Karavana slalomistov na divjih vodah se je iz Italije preselila v Španijo, kjer ta konec tedna tekmujejo na drugi tekmi svetovnega pokala. Na olimpijski progi iz leta 1992 sta se izkazala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila najhitrejša v kvalifikacijah dvojcev. V polfinale so se uvrstili še kanuisti Blaž Cof, Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič, kajakaši Janoš Peterlin, Peter Kauzer in Martin Srabotnik ter kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj.

Na drugi tekmi svetovnega pokala v La Seu d'Urgellu tudi olimpijci

admin | Čet, 09.06.2016

Jutri se v španskem La Seu d'Urgellu začenja druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Po tem, ko so Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Urša Kragelj, Luka Božič in Sašo Taljat prvo tekmo v Italiji izpustili, saj so se ravno vrnili s priprav v Riu de Janeiru, bodo tokrat na startu tekme tudi oni. Prav vsi imajo z olimpijsko progo iz leta 1992 dobre izkušnje. Peter Kauzer je leta 2009 tu prvič postal svetovni prvak, Luka Božič in Sašo Taljat sta bila na istem svetovnem prvenstvu bronasta, Urša Kragelj je zmagala na tekmi svetovnega pokala leta 2012, Benjamin Savšek pa je bil lani tretji. Uspešno je bilo tudi leto 2013, ko je na svetovnem pokalu med kanuisti zmagal Anže Berčič, med kajakašicami pa Eva Terčelj. Oba bosta tekmovala tudi letos.

Ajda Novak zmagovalka kajakaškega krosa v Ivreji

admin | Sre, 08.06.2016

Novost letošnjih tekem svetovnega pokala je atraktivna preizkušnja v slalomske krosu, ki bo sledila opoldanskim finalom posamičnih preizkušenj na tekmah svetovnega pokala. Na uvodni tekmi v Italiji se je izkazala naša kajakašica Ajda Novak, ki je bil najspretnejša v ženskem kajaku. Na drugo mesto se je uvrstila Avstralka Kate Eckhardt, na tretje pa Čehinja Amalie Hilgertova. V finalu je veslala še Avstralka Georgia Rankin. V finalu kajakašev je zmagal Čeh Vavrinec Hradilek, pred rojakom Vitom Prindišem in Američanom Richardom Powellom. Kaj sploh je kajakaški kros, si oglejte v posnetku vrhuncev tekme v Ivreji.

Eva Terčelj 12. na tekmi svetovnega pokala v Ivreji

admin | Ned, 05.06.2016

Zadnji dan prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je slovenske barve zastopala le kajakašica Eva Terčelj. Na progi je naredila nekaj napak, dobila tudi štiri kazenske sekunde, ki so ji odnesle nastop v finalu. Osvojila je namreč 12. mesto, za deseterico najboljših pa zaostala za 12 stotink sekunde.

Anže Berčič na prvi tekmi svetovnega pokala tik pod zmagovalnimi stopničkami

admin | Sob, 04.06.2016

Slalomisti na divjih vodah so v italijanski Ivreji začeli s serijo svetovnih pokalov, ki se bo s finalom zaključila v Tacnu (med 9. in 11. septembrom). Prvi dan končnih odločitev smo videli dva slovenska finalna nastopa, oba v konkurenci kanuistov. Zelo dobro sta veslala Anže Berčič, ki je bil na koncu četrti, in Jure Lenarčič, ki bo iz Italije odpotoval s šestim mestom.

Slalomisti uspešni v kvalifikacijah svetovnega pokala v Ivreji

admin | Pet, 03.06.2016

Medtem ko sprinterji na mirnih vodah ta konec tedna zaključujejo s serijo tekem za svetovni pokal, pa so slalomisti z njo šele začeli. V Italiji namreč poteka prva tekma svetovnega pokala v letošnjem letu. Danes so bile na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah in večina slovenskih reprezentantov je svojo prvo nalogo – uvrstitev v polfinale – opravila. V prvi fazi tekmovanja sta obstala le dva čolna.

V Meranu dva finalna nastopa, v Bratislavi kajakaši obstali v polfinalu

admin | Ned, 29.05.2016

Ta konec tedna sta potekali slalomski tekmi v Bratislavi in Meranu. V Bratislavi so na tekmi za točke ICF nastopili trije kajakaši tacenskega kluba, a se žal nobenemu izmed njih ni uspelo prebiti v finale. Val Manfreda Vidrih je v polfinalu zasedel 13. mesto, Vid Kuder Marušič je bil 15., Žan Jakše pa 23. Med kajakaši se je zmage veselil Poljak Mateusz Polaczyk, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Čeha Luboš Hilgert in Zdenek Ornst.