Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Mladinec Jakob Jež bronast na EP v Solkanu

admin | Sob, 27.08.2016

Tudi drugi dan končnih odločitev na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu se je Slovenija veselila kolajne. Za tretjo kolajno na tem prvenstvu, drugo bronasto, je poskrbel mladi kajakaš domačega solkanskega kluba Jakob Jež. Poleg njega so v finalu veslali še mladinec Tine Kancler, mlajša člana Žan Jakše in Martin Srabotnik ter kanuistki do 23 let Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Ekipa kajakašev v Solkanu priveslala do naslova evropskega prvaka, mladinska ekipa kanuistov tretja

admin | Pet, 26.08.2016

Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu so že podelili prve kolajne. Zdravljica je donela ob Soči v čast kajakaški ekipi, v postavi Simon Brus, Martin Srabotnik, Žan Jakše, ki so na domačem terenu zmagali v konkurenci mlajših članov. Na zmagovalne stopničke se je povzpela tudi mladinska ekipa kanuistov. Tine Kancler, Jakob Jeklin in Urh Turnšek so bili tretji. Že v jutranjem delu programa pa so v kvalifikacijah nastopale še kajakašice in dvojci. Polfinalni nastop so si priveslali kajakašici do 23 let Ajda Novak in Neža Vrec, mladinka Lea Novak ter mladinska dvojca Jug – Šavli in Polenčič – Božič.

Prvi dan EP v Solkanu v polfinale napredovalo enajst slovenskih čolnov

admin | Čet, 25.08.2016

Na Soči v Solkanu se je z današnjimi kvalifikacijami kanuistk, kanuistov in kajakašev tako med mlajšimi člani kot mladinci začel tekmovalni del evropskega prvenstva, ki bo potekalo vse do nedelje. Prvi dan so bili slovenski tekmovalci precej uspešni, še posebej pa je izstopal mladinec Tine Kancler, ki se je v polfinale med kajakaši uvrstil s četrtim časom, med kanuisti pa petim. Poleg njega so si napredovanje v polfinale zagotovili še kanuistki do 23 let Alja Kozorog in Nina Bizjak, kajakaši Simon Brus, Martin Srabotnik in Žan Jakše (v konkurenci do 23 let), kanuist Klemen Vidmar (do 23 let) ter med mladinci še kajakaša Jakob Jež in David Rozman ter kanuist Urh Turnšek.

Jutri se v Solkanu začenja evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah

admin | Tor, 23.08.2016

Olimpijske igre v Riu de Janeiru so se šele dobro zaključile, pa sledi že novo kajakaško tekmovanje. Jutri se namreč s slovesnim odprtjem na Bevkovem trgu v Novi Gorici (ob 20. uri) pričenja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga bo gostil kajakaški center v Solkanu. Na prvenstvu prireditelji pričakujejo več kot 350 čolnov, med njimi bodo seveda tudi slovenski predstavniki.

Božič in Taljat v Riu sedma, Urša Kragelj deveta

admin | Pet, 12.08.2016

S polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuističnih dvojcev in kajakašic se je v Braziliji zaključil slalomski del olimpijskih iger. Luka Božič in Sašo Taljat sta na koncu zasedla sedmo mesto in bila zelo razočarana, saj je bila to zadnja priložnost za naskok na olimpijsko kolajno. Po igrah v Riu so se dvojci namreč poslovili iz olimpijskega programa, v Tokiju jih bodo zamenjale kanuistke. V finalu OI je veslala tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je v svojem premiernem nastopu na olimpijskih igrah priveslala na deveto mesto. Med dvojci sta zmagala Slovaka Peter in Ladislav Škantar, pred Britancema Davidom Florencem in Richardom Hounslowom, ki sta bila druga tudi pred štirimi leti v Londonu, ter Francozoma Mathieujem Pechem in gauthierjem Klaussom. V konkurenci kajakašic je slavila Španka Maialen Chourraut, pred Novozelandko Luuko Jones in Avstralko Jessico Fox.

Peter Kauzer drugi v Riu de Janeiru!

admin | Čet, 11.08.2016

Po dvajsetih letih se slovensko kajakaštvo veseli nove olimpijske kolajne. Andražu Vehovarju se je z drugim mestom pridružil Peter Kauzer. Iskrene čestitke!!

Peter Kauzer dopolnil zbirko kolajn

admin | Čet, 11.08.2016

Kajakaš Peter Kauzer je v tretjem olimpijskem nastopu svojo nalogo opravil zelo dobro in se veselil drugega mesta, s tem pa tudi edine še manjkajoče kolajne v bogati zbirki. Hitreje kot Hrastničan je s progo opravil le Britanec Joe Clarke, ki je bil od Kauzerja hitrejši za vsega 17 stotinke sekunde. V izjemno napetem finalu je do bronaste kolajne priveslal Čeh Jiri Prskavec.