Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Slovenski slalomisti brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala v Tacnu

admin | Pet, 09.09.2016

S kvalifikacijami se je v Tacnu začela zadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Slovenci in Slovenke so bili na domači progi zelo uspešni, saj je v kvalifikacijah obstala le debitantka na tekmah svetovnega pokala, kanuistka Lea Novak. Peter Kauzer je bil drugi med kajakaši, Eva Terčelj druga med kajakašicami, Božič in Taljat četrta med dvojci, Jure Lenarčič je bil peti med kanuisti, Anže Berčič osmi, Benjamin Savšek pa deveti. Med deseterico najboljših sta kvalifikacije končala tudi kanuistka Alja Kozorog in kajakaš Martin Albreht.

Motiva pred finalno tekmo svetovnega pokala v Tacnu ne manjka

admin | Čet, 08.09.2016

Le še eno veliko mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah v sezoni 2016 je pred nami. In to bo potekalo pri nas, na reki Savi v Tacnu. Na finalni tekmi svetovnega pokala se bo poleg številnih tujih dobitnikov kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter olimpijskih iger za čim višja mesta potegovalo tudi 14 slovenskih čolnov. V petek bodo na vrsti kvalifikacije, ki se bodo začele ob 9. uri, v soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kanuistov, kanuistk in kajakašev (polfinale ob 9.00, finale ob 12.30), v nedeljo pa še kajakašic in dvojcev (polfinale ob 9.30, finale ob 12.00).

Na Ljubljanici slavje Brazilcev, najvišje uvrščena Slovenca Anže Berčič in Ajda Novak

admin | Sre, 07.09.2016

Na Ljubljanici je danes potekal tradicionalni paralelni slalom kot uvod v finalno tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki bo med petkom in nedeljo potekala v Tacnu. V centru mesta sta se najvišje izmed Slovencev prebila kajakašica Ajda Novak in kanuist Anže Berčič, ki sta morala v polfinalu priznati premoč kasnejšima zmagovalcema. Od Berčiča je bil hitrejši Brazilec Felipe Borges, od Novakove pa Brazilka Ana Satila. Med kajakaši je slavil Slovak Jakub Grigar, med kanuistkami pa Francozinja Cecile Tixier.

Tacen gosti finalno tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah

admin | Tor, 06.09.2016

Najboljši svetovni slalomisti na divjih vodah znova prihajajo v Ljubljano, natančneje v Tacen, kjer jih med 9. in 11. septembrom čaka finalna tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Na Savi se bodo za najvišja mesta potegovali najboljši slovenski tekmovalci, na čelu z olimpijskim podprvakom Petrom Kauzerjem, ter številni tuji dobitniki kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev.

Spodnji del tacenske proge z novo podobo

admin | Tor, 06.09.2016

Tik pred začetkom finalne tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki bo ta konec tedna potekala v Tacnu, je tamkajšnja proga dobila novo podobo. Po več letih začasnih in manjših posegov v zadnjem delu, so tokrat v kanalu zabrneli stroji in spodnji del je dobil povsem novo podobo. Resen poseg je bil nujen, saj je progo, ki je gostila številna slalomska tekmovanja najvišjega ranga, od dveh svetovnih prvenstev, evropskega prvenstva ter številnih tekem svetovnega pokala, resno načel zob časa, ob nekoliko nižjem vodostaju Save pa je bil spodnji del neprevozen in tudi že nekoliko nevaren.

Do brona v Pragi tudi Eva Terčelj

admin | Ned, 04.09.2016

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki bo prihodnji konec tedna v Tacnu (9.-11.), je slovenska ekipa na tekmi v Pragi osvojila še drugo kolajno in tako pokazala, da bo tudi na domačem terenu sodila med glavne favorite za najvišja mesta. Po sobotnem bronu kanuista Benjamina Savška, si je tokrat mesto na zmagovalnih stopničkah s tretjim mestom zagotovila še kajakašica Eva Terčelj. Zelo blizu finala je bila tudi Urša Kragelj, ki je bila na koncu 12., Luki Božiču in Sašu Taljatu pa se polfinalni nastop ni izšel (19.).

Benjamin Savšek v Pragi znova na zmagovalnih stopničkah

admin | Sob, 03.09.2016

Kanuist Benjamin Savšek je na četrti tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi znova zasedel mesto na zmagovalnih stopničkah. Tokrat je bil na Vltavi tretji. Bil je edini slovenski finalist dneva, čeprav je zelo dobro kazalo tudi novincu na tekmah svetovnega pokala kajakašu Žanu Jakšetu, ki je s 13. časom polfinala za las obstal v polfinalu.