Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Kvalifikacije svetovnega pokala v Pragi uspešno opravljene

admin | Pet, 02.09.2016

Po daljšem premoru se v češki prestolnici nadaljuje serija tekem za svetovni pokal, ki se bo zaključila prihodnji konec tedna v Ljubljani. V petkovih kvalifikacijah tekme na Vltavi so bili Slovenci uspešni, saj so v polfinale napredovali vsi z izjemo enega. Najboljša slovenska rezultata dneva sta pripadla kanuistu Juretu Lenarčiču, ki je bil sedmi, in kajakašici Urši Kragelj, ki je bila osma.

V Pragi se nadaljuje slalomski svetovni pokal

admin | Čet, 01.09.2016

Po dveh mesecih premora se v praški troji ta konec tedna nadaljuje svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Slovenska ekipa bo na četrti tekmi svetovnega pokala nekoliko spremenjena kot je bila na prvih treh, saj bosta poleg Martina Srabotnika in Janoša Peterlina v kajaku veslala še Žan Jakše in Niko Testen, med kajakašicami bosta tekmovali le Urša Kragelj in Eva Terčelj, kanuistk na startu ne bo, bodo pa na Vltavi veslali vsi kanuisti. Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu ter v enojcu Benjamin Savšek, Anže Berčič, Blaž Cof in Jure Lenarčič.

Kot je to že v navadi, je petek namenjen kvalifikacijam v vseh kategorijah, v soboto sledijo polfinala in finala kanuistov, kanuistk in kajakašev, v nedeljo pa še kajakašic in dvojcev.

Uradna stran tekmovanja: http://www.slalomtroja.cz/cz/

Že prihodnji konec tedna, med 9. in 11. septembrom, pa bo v Tacnu potekala finalna tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. V sredo, 7. septembra, bo v centru Ljubljane potekal tudi tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici.

Zadnji dan EP v Solkanu brez slovenskega finala

admin | Ned, 28.08.2016

V Solkanu se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na Sočo so se podali dvojci in kajakašice, v polfinalih pa smo imeli tudi pet slovenskih čolnov. Žal se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale.

Mladinec Jakob Jež bronast na EP v Solkanu

admin | Sob, 27.08.2016

Tudi drugi dan končnih odločitev na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu se je Slovenija veselila kolajne. Za tretjo kolajno na tem prvenstvu, drugo bronasto, je poskrbel mladi kajakaš domačega solkanskega kluba Jakob Jež. Poleg njega so v finalu veslali še mladinec Tine Kancler, mlajša člana Žan Jakše in Martin Srabotnik ter kanuistki do 23 let Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Ekipa kajakašev v Solkanu priveslala do naslova evropskega prvaka, mladinska ekipa kanuistov tretja

admin | Pet, 26.08.2016

Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu so že podelili prve kolajne. Zdravljica je donela ob Soči v čast kajakaški ekipi, v postavi Simon Brus, Martin Srabotnik, Žan Jakše, ki so na domačem terenu zmagali v konkurenci mlajših članov. Na zmagovalne stopničke se je povzpela tudi mladinska ekipa kanuistov. Tine Kancler, Jakob Jeklin in Urh Turnšek so bili tretji. Že v jutranjem delu programa pa so v kvalifikacijah nastopale še kajakašice in dvojci. Polfinalni nastop so si priveslali kajakašici do 23 let Ajda Novak in Neža Vrec, mladinka Lea Novak ter mladinska dvojca Jug – Šavli in Polenčič – Božič.

Prvi dan EP v Solkanu v polfinale napredovalo enajst slovenskih čolnov

admin | Čet, 25.08.2016

Na Soči v Solkanu se je z današnjimi kvalifikacijami kanuistk, kanuistov in kajakašev tako med mlajšimi člani kot mladinci začel tekmovalni del evropskega prvenstva, ki bo potekalo vse do nedelje. Prvi dan so bili slovenski tekmovalci precej uspešni, še posebej pa je izstopal mladinec Tine Kancler, ki se je v polfinale med kajakaši uvrstil s četrtim časom, med kanuisti pa petim. Poleg njega so si napredovanje v polfinale zagotovili še kanuistki do 23 let Alja Kozorog in Nina Bizjak, kajakaši Simon Brus, Martin Srabotnik in Žan Jakše (v konkurenci do 23 let), kanuist Klemen Vidmar (do 23 let) ter med mladinci še kajakaša Jakob Jež in David Rozman ter kanuist Urh Turnšek.

Jutri se v Solkanu začenja evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah

admin | Tor, 23.08.2016

Olimpijske igre v Riu de Janeiru so se šele dobro zaključile, pa sledi že novo kajakaško tekmovanje. Jutri se namreč s slovesnim odprtjem na Bevkovem trgu v Novi Gorici (ob 20. uri) pričenja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga bo gostil kajakaški center v Solkanu. Na prvenstvu prireditelji pričakujejo več kot 350 čolnov, med njimi bodo seveda tudi slovenski predstavniki.