Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Tacen gosti finalno tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah

admin | Tor, 06.09.2016

Najboljši svetovni slalomisti na divjih vodah znova prihajajo v Ljubljano, natančneje v Tacen, kjer jih med 9. in 11. septembrom čaka finalna tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Na Savi se bodo za najvišja mesta potegovali najboljši slovenski tekmovalci, na čelu z olimpijskim podprvakom Petrom Kauzerjem, ter številni tuji dobitniki kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev.

Spodnji del tacenske proge z novo podobo

admin | Tor, 06.09.2016

Tik pred začetkom finalne tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki bo ta konec tedna potekala v Tacnu, je tamkajšnja proga dobila novo podobo. Po več letih začasnih in manjših posegov v zadnjem delu, so tokrat v kanalu zabrneli stroji in spodnji del je dobil povsem novo podobo. Resen poseg je bil nujen, saj je progo, ki je gostila številna slalomska tekmovanja najvišjega ranga, od dveh svetovnih prvenstev, evropskega prvenstva ter številnih tekem svetovnega pokala, resno načel zob časa, ob nekoliko nižjem vodostaju Save pa je bil spodnji del neprevozen in tudi že nekoliko nevaren.

Do brona v Pragi tudi Eva Terčelj

admin | Ned, 04.09.2016

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki bo prihodnji konec tedna v Tacnu (9.-11.), je slovenska ekipa na tekmi v Pragi osvojila še drugo kolajno in tako pokazala, da bo tudi na domačem terenu sodila med glavne favorite za najvišja mesta. Po sobotnem bronu kanuista Benjamina Savška, si je tokrat mesto na zmagovalnih stopničkah s tretjim mestom zagotovila še kajakašica Eva Terčelj. Zelo blizu finala je bila tudi Urša Kragelj, ki je bila na koncu 12., Luki Božiču in Sašu Taljatu pa se polfinalni nastop ni izšel (19.).

Benjamin Savšek v Pragi znova na zmagovalnih stopničkah

admin | Sob, 03.09.2016

Kanuist Benjamin Savšek je na četrti tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi znova zasedel mesto na zmagovalnih stopničkah. Tokrat je bil na Vltavi tretji. Bil je edini slovenski finalist dneva, čeprav je zelo dobro kazalo tudi novincu na tekmah svetovnega pokala kajakašu Žanu Jakšetu, ki je s 13. časom polfinala za las obstal v polfinalu.

Kvalifikacije svetovnega pokala v Pragi uspešno opravljene

admin | Pet, 02.09.2016

Po daljšem premoru se v češki prestolnici nadaljuje serija tekem za svetovni pokal, ki se bo zaključila prihodnji konec tedna v Ljubljani. V petkovih kvalifikacijah tekme na Vltavi so bili Slovenci uspešni, saj so v polfinale napredovali vsi z izjemo enega. Najboljša slovenska rezultata dneva sta pripadla kanuistu Juretu Lenarčiču, ki je bil sedmi, in kajakašici Urši Kragelj, ki je bila osma.

V Pragi se nadaljuje slalomski svetovni pokal

admin | Čet, 01.09.2016

Po dveh mesecih premora se v praški troji ta konec tedna nadaljuje svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Slovenska ekipa bo na četrti tekmi svetovnega pokala nekoliko spremenjena kot je bila na prvih treh, saj bosta poleg Martina Srabotnika in Janoša Peterlina v kajaku veslala še Žan Jakše in Niko Testen, med kajakašicami bosta tekmovali le Urša Kragelj in Eva Terčelj, kanuistk na startu ne bo, bodo pa na Vltavi veslali vsi kanuisti. Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu ter v enojcu Benjamin Savšek, Anže Berčič, Blaž Cof in Jure Lenarčič.

Kot je to že v navadi, je petek namenjen kvalifikacijam v vseh kategorijah, v soboto sledijo polfinala in finala kanuistov, kanuistk in kajakašev, v nedeljo pa še kajakašic in dvojcev.

Uradna stran tekmovanja: http://www.slalomtroja.cz/cz/

Že prihodnji konec tedna, med 9. in 11. septembrom, pa bo v Tacnu potekala finalna tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. V sredo, 7. septembra, bo v centru Ljubljane potekal tudi tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici.

Zadnji dan EP v Solkanu brez slovenskega finala

admin | Ned, 28.08.2016

V Solkanu se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na Sočo so se podali dvojci in kajakašice, v polfinalih pa smo imeli tudi pet slovenskih čolnov. Žal se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale.