Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Martin Albreht tretji v kvalifikacijah prvenstva Oceanije

admin | Pet, 19.02.2016

Slalomisti na divjih vodah v okviru priprav na novo sezono ta vikend v Avstraliji nastopajo na drugi letošnji tekmi. Pred dvema tednoma so tekmovali na odprtem prvenstvu Avstralije, ta vikend pa je na sporedu prvenstvo Oceanije. V petkovih kvalifikacijah se je s tretjim mestom izkazal kajakaš Martin Albreht, napredovanje v polfinale pa so si zagotovili še Peter Kauzer ter Sašo Taljat in Luka Božič v dvojcu, slednji pa tudi polfinalni nastop v kanuju enosedu. Kanuistka Nina Bizjak bo v kvalifikacijah nastopila v nedeljo.

Peter Kauzer tretji na OP Avstralije

admin | Ned, 07.02.2016

Kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi sezone v Penrithu posegel po zmagovalnih stopničkah. V izjemno močni konkurenci je zasedel tretje mesto. V finalu odprtega prvenstva Avstralije je veslala tudi kanuistka Nina Bizjak, ki je bila peta. Tik za finalom je obstal Janoš Peterlin na enajstem mestu, Martin Albreht pa je bil 34.

Luka Božič in Sašo Taljat na OP Avstralije tik pod stopničkami

admin | Sob, 06.02.2016

Drugi dan odprtega prvenstva Avstralije v slalomu na divjih vodah v Penrithu so se na progo podali kanuisti, kajakašice in dvojci, ki so nastopili v polfinalnih in finalnih nastopih. S četrtim mestom sta v sezono 2016 vstopila Luka Božič in Sašo Taljat med dvojci, med kanuisti pa se je Luka Božič uvrstil na sedmo mesto. V nedeljo nastop čaka kanuistko Nino Bizjak ter kajakaše Petra Kauzerja, Martina Albrehta in Janoša Peterlina.

Do polfinala odprtega prvenstva Avstralije peterica slovenskih čolnov

admin | Pet, 05.02.2016

S kvalifikacijami kanuistov, kajakašev, dvojcev in kajakašic se je v Penrithu začelo odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah. Nastopili so tudi slovenski predstavniki, ki so na prvi tekmi v letošnji sezoni prišli do petih polfinalnih nastopov. Napredovali so Luka Božič v kanuju, kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Janoš Peterlin ter dvojec Božič – Taljat.

Pred slalomisti prva tekma v Avstraliji

admin | Sre, 03.02.2016

Prihajajoči konec tedna bo v Penrithu potekalo odprto prvenstvo v Avstralije v slalomu na divjih vodah, kjer bodo nastopili tudi slovenski predstavniki. Ti se v deželi tam spodaj trenutno nahajajo na pripravah, v okviru katerih bodo nastopili tudi na prvi letošnji tekmi.

Anže Berčič iz vroče Avstralije v zimski Lillehammer

admin | Tor, 26.01.2016

Eden najboljših slovenskih kanuistov Anže Berčič se je tako kot nekaj njegovih reprezentančnih kolegov letos odločil, da trening v zimskem obdobju opravi v daljni Avstraliji. Tja je odpotoval v začetku januarja, saj ga februarja, ko bo večina ostalih slalomistov še nabirala formo v toplih krajih, čakajo druge obveznosti. Berčič bo namreč kot mladi ambasador zimskih mladinskih olimpijskih iger odpotoval v Lillehammer.

Peter Kauzer: 'Iz dneva v dan imam boljši občutek'

admin | Pon, 25.01.2016

Manj kot 200 dni pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru se tekmovalci in tekmovalke vneto pripravljajo na vrhunec letošnjega športnega leta. Večina slalomistov na divjih vodah tako že trenira v toplih krajih ali pa se bodo tja odpravili v prihajajočih dneh. Po treh zimah, ki jih je preživel na treningu v Združenih arabskih emiratih, se je Peter Kauzer tokrat znova podal v Avstralijo.