Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek olimpijsko preizkušnjo v Riu končal kot šesti

admin | Sre, 10.08.2016

Na umetni slalomski progi v Deodoru, predelu Ria de Janeira, so podelili prvi komplet kolajn. Na progo so se podali kanuisti, kjer je visoko ciljal tudi Benjamin Savšek. V obeh vožnjah je bil hiter, žal pa so se mu primerile napake. V polfinalnem nastopu je naredil napako tik pred zadnjimi vrati. Po dveh vmesnih časih je bil najhitrejši, a nato zaradi te napake po prvem nastopu zasedel četrto mesto. Tudi v drugo se je s starta pognal odločno in hitro, a dva rahla, komaj opazna dotika sta odnesla sanje o olimpijski kolajni. Savšek je bil na koncu šesti. Z odličnim nastopom je olimpijski vrh zasedel Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Slovak Matej Benuš, tretji pa Japonec Takuya Haneda.

Brez težav v polfinale tudi Božič - Taljat in Kragljeva

admin | Tor, 09.08.2016

Tudi drugi kvalifikacijski dan na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je minil po načrtih, saj so se tako Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu kot Urša Kragelj med kajakašicami uvrstili v polfinale. Božič in Taljat sta bila po uvodnem dnevu uvrščena na šesto mesto, Urša Kragelj pa na sedmo. Med kajakašicami je bila v kvalifikacijah najboljša Italijanka Stefanie Horn, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Britanka Fiona Pennie. Med dvojci sta bila najuspešnejša Slovaka Ladislav in Peter Škantar, druga sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, tretja pa Britanca David Florence in Richard Hounslow. Polfinalni in finalni dan za dvojce in kajakašice sledi v četrtek.

Benjamin Savšek in Peter Kauzer priveslala do polfinala OI

admin | Pon, 08.08.2016

Slalomisti na divjih vodah so olimpijske igre odprli s kvalifikacijskimi nastopi. Prvi dan sta se na progo podala kanuist Benjamin Savšek in kajakaš Peter Kauzer, ki sta prvo oviro uspešno preskočila. Benjamin Savšek je kvalifikacije končal na četrtem mestu. Pred njim so se zvrstili Nemec Sideris Tasiadis, Francoz Denis Gargaud Chanut in Britanec David Florence. Peter Kauzer je prvi dan dosegel 12. čas. Najhitrejši je bil Italijan Giovanni de Gennaro, drugo mesto si je priveslal Britanec Joseph Clarke, tretje pa Nemec Hannes Aigner.

Mladi slalomisti na evropskem pokalu v Bratislavi osvojili 12 kolajn

admin | Pon, 01.08.2016

Pretekli vikend je v Bratislavi, na eni najbolj atraktivnih divjevodaških prog, potekal evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah, ki so se ga udeležili tudi slovenski predstavniki in predstavnice. Na Donavi so bili zelo uspešni, saj so v dveh dneh tekmovanj priveslali do 12 kolajn. Med najuspešnejšimi so bili Tine Kancler, Ria Šribar, Jakob Jeklin, Ajda Novak in Alja Kozorog, ki so se na zmagovalni oder uvrstili v soboto in nedeljo, do kolajne pa so priveslali še Eva Alina Hočevar ter Nejc Polenčič in Štefan Božič.

Mladinska ekipa kajakašic zadnji dan SP v Krakovu peta, mlajše članice osme

admin | Ned, 17.07.2016

V Krakovu se je zaključilo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva smo videli dva slovenska starta – ekipi kajakašic. Mladinska ekipa, za katero so veslale Lea Novak, Eva Jeklin in Živa Kavs, je premierni nastop na svetovnem prvenstvu končala na petem mestu, mlajše članice Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog pa so zasedle osmo mesto.

Simon Brus v Krakovu končal na devetem mestu

admin | Sob, 16.07.2016

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Poljskem so danes podelili prve komplete kolajn. V posamični konkurenci je slovenske barve zastopal le kajakaš Simon Brus, ki je med mlajšimi člani priveslal do devetega mesta. Popoldne so sledile še ekipne vožnje, kjer pa so slovenski reprezentanti prav tako ostali praznih rok. Še najbližje kolajni je bila mladinska ekipa kajakašev, ki je zasedla peto mesto.

Slovensko čast v Krakovu reševal Simon Brus

admin | Pet, 15.07.2016

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu so bile danes na sporedu polfinalne preizkušnje, kjer pa so slovenski reprezentanti zaostali za pričakovanji. Izmed šestnajsterice polfinalistov si je finalni nastop namreč priveslal le kajakaš Simon Brus, ki je bil v polfinalu mlajših članov šesti. Precej smole sta imela mladinca Urh Turnšek in Tine Kancler, ki sta zasedla enajsto mesto med kanuisti oziroma kajakaši ter tako le za eno mesto zgrešila finale, kanuistka Nina Bizjak pa je bila 12.