Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Mladinska ekipa kajakašic zadnji dan SP v Krakovu peta, mlajše članice osme

admin | Ned, 17.07.2016

V Krakovu se je zaključilo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva smo videli dva slovenska starta – ekipi kajakašic. Mladinska ekipa, za katero so veslale Lea Novak, Eva Jeklin in Živa Kavs, je premierni nastop na svetovnem prvenstvu končala na petem mestu, mlajše članice Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog pa so zasedle osmo mesto.

Simon Brus v Krakovu končal na devetem mestu

admin | Sob, 16.07.2016

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Poljskem so danes podelili prve komplete kolajn. V posamični konkurenci je slovenske barve zastopal le kajakaš Simon Brus, ki je med mlajšimi člani priveslal do devetega mesta. Popoldne so sledile še ekipne vožnje, kjer pa so slovenski reprezentanti prav tako ostali praznih rok. Še najbližje kolajni je bila mladinska ekipa kajakašev, ki je zasedla peto mesto.

Slovensko čast v Krakovu reševal Simon Brus

admin | Pet, 15.07.2016

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu so bile danes na sporedu polfinalne preizkušnje, kjer pa so slovenski reprezentanti zaostali za pričakovanji. Izmed šestnajsterice polfinalistov si je finalni nastop namreč priveslal le kajakaš Simon Brus, ki je bil v polfinalu mlajših članov šesti. Precej smole sta imela mladinca Urh Turnšek in Tine Kancler, ki sta zasedla enajsto mesto med kanuisti oziroma kajakaši ter tako le za eno mesto zgrešila finale, kanuistka Nina Bizjak pa je bila 12.

Štiri slovenske kajakašice uspešno preko kvalifikacijskega sita SP v Krakovu

admin | Čet, 14.07.2016

V Krakovu so danes potekale še zadnje kvalifikacijske vožnje svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na reko Vislo se je podalo šest slovenskih kajakašic, štiri pa so uspešno napredovale v polfinale. Kvalifikacije so imeli tudi dvojci, a Slovenija na Poljskem v tej disciplini nima svojih predstavnikov.

Slovenski slalomisti uspešni tudi drugi dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Krakovu

admin | Sre, 13.07.2016

Drugi dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Poljskem so se v kvalifikacijah pomerili kajakaši in kanuistke v obeh starostnih kategorijah. Za slovensko ekipo je še en uspešen dan, saj so v polfinale napredovali vsi kajakaši in tudi kanuistki v konkurenci do 23 let, vsi trije kajakaši med mladinci, brez vnovičnega nastopa pa je ostala le kanuistka v konkurenci mladink.

Svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v Krakovu odprli kanuisti

admin | Tor, 12.07.2016

V Krakovu se je s kvalifikacijami kanuistov med mladinci in mlajšimi člani začelo letošnje svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v teh starostnih kategorijah, ki bo trajalo vse do nedelje. Prvi dan je slovenske barve zastopala peterica, v polfinale pa so napredovali štirje naši slalomisti. Najboljši slovenski dosežek dneva je postavil mladinec Jakob Jeklin, ki je bil četrti.

Ajda Novak druga v slalomskem krosu

admin | Ned, 19.06.2016

Po tekmah svetovnega pokala v slalomu in spustu na divjih vodah v Pauju je na progi sledila še tekma slalomskega krosa, kjer je slovenske barve zastopala Ajda Novak. Ljubljančanka se je uvrstila v finale in tam zasedla drugo mesto. Nekoliko spretnejša od naše tekmovalke je bila le Francozinja Caroline Loir. Tudi tretje mesto je osvojila domačinka Alixe Degremont, v finalu pa je veslala še Nizozemka Martina Wegman.