Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Prvi dan SP v Londonu uspešni Božič – Taljat ter Kragljeva in Terčeljeva

admin | Sre, 16.09.2015

V prav nič prijetnih vremenskih razmerah se je na olimpijski progi v Londonu s kvalifikacijami kanuističnih dvojcev in kajakašic začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Večina slovenskih predstavnikov, ki se je podala na progo, je prvo nalogo opravila brez težav. Luka Božič in Sašo Taljat, lanskoletna svetovna prvaka, sta bila v dvojcu peta, že po prvi kvalifikacijski vožnji pa sta si napredovanje v polfinale zagotovili tudi kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Ajda Novak je obstala v kvalifikacijah.

Svetovno prvenstvo v Londonu se je začelo

admin | Tor, 15.09.2015

Z uradno otvoritvijo na olimpijski progi v Lee Valleyju pri Londonu se je začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Prve kvalifikacijske vožnje bodo na sporedu jutri, ko se bodo na progo podali dvojci in kajakašice. V četrtek uvodni nastopi čakajo kanuiste in kanuistke, v petek pa še kajakaše. Medalje bodo delili v soboto in nedeljo, ko bodo na vrsti posamični nastopi v polfinalu in finalu ter ekipne tekme.

Pred slalomisti svetovno prvenstvo v Londonu

admin | Sre, 09.09.2015

Po uspešnih nastopih na majskem evropskem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala slalomiste na divjih vodah prihodnji teden v Londonu čaka še vrhunec sezone s članskim svetovnim prvenstvom. Na olimpijski progi v Lee Valleyju bo nastopilo enajst slovenskih čolnov – po trije kajakaši, kajakašice in kanuisti ter dvojec in kanuistka. Slovenska ekipa je pred začetkom prvenstva dobro razpoložena.

Znan je nadomestni termin DP v slalomu

admin | Tor, 08.09.2015

Po številnih težavah ob obilnem deževju in posledično previsokem vodostaju Soče za izpeljavo državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki so ga v Solkanu letos morali odpovedati kar dvakrat, je tekmovalno-tehnična komisija Kajakaške zveze Slovenije določila nov datum za izvedbo državnega prvenstva.

Odločili so, da bo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah potekalo v soboto, 26. 9. 2015 v Tacnu, tekmo pa bo organiziral KKK Tacen.

Ob koncu EP v Krakovu ekipa kajakašic sedma, Ajda Novak 14., Neža Vrevc pa 19.

admin | Ned, 30.08.2015

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah, ki je potekalo v poljskem Krakovu, sta v posamičnih preizkušnjah slovenske barve zastopali dve kajakašici. Obe sta nastopili v polfinalu, žal pa tam tudi obstali. Ajda Novak je bila 14., Neža Vrevc pa 19. V popoldanski ekipni tekmi so Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog priveslale do sedmega mesta.

Niko Testen v Krakovu postal evropski mladinski prvak v slalomu!

admin | Sob, 29.08.2015

Prvi dan finalnih odločitev evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Poljskem je bil za slovensko ekipo zelo vesel. Za slavje je poskrbel mladinec Niko Testen, ki je v napetem finalu kajakašev zmagal in prišel do naslova evropskega mladinskega prvaka. V posamičnem finalu so veslali še Val Manfreda Vidrih, ki je bil osmi med mladinci, Martin Srabotnik (7. med mlajšimi člani), Vid Kuder Marušič (15.) in Nina Bizjak, ki je bila osma.

Ajda Novak in Neža Vrevc drugo kvalifikacijsko vožnjo v Krakovu zaključili na vrhu

admin | Pet, 28.08.2015

Nekaj slovenskih navijačev s primorskega konca, ki je na Poljsko pripotovalo v podporo našim mladim reprezentantom, je drugi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah videlo polovičen uspeh. Izmed četverice kajakašic na startu sta namreč napredovali dve – Ajda Novak in Neža Vrevc, ki sta bili najboljši tekmovalki v drugi vožnji.