Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Pau bo gostil še zadnjo tekmo slalomskega svetovnega pokala

admin | Čet, 13.08.2015

Slalomska sezona se bliža h koncu, saj bo med petkom in nedeljo v Franciji potekala še zadnja letošnja tekma za svetovni pokal, nato pa sledita le še evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Krakovu ter svetovno člansko prvenstvo v Londonu. V Pauju se bodo za čim višja mesta potegovali tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke, ki so na prizorišče pripotovali neposredno iz La Seu d'Urgella, kjer je svetovni pokal potekal prejšnji konec tedna.

Terčeljeva četrta, Božič in Taljat peta v Španiji

admin | Ned, 09.08.2015

S finali kajakašic in dvojcev se je v La Seu d'Urgellu zaključila letošnja četrta tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. V odločilni vožnji sta nastopila dva slovenska čolna. Eva Terčelj je v finalu kajakašic zasedla četrto mesto, Luka Božič in Sašo Taljat pa sta bila med dvojci peta. Urša Kragelj je v polfinalu osvojila 15. mesto.

Benjamin Savšek tretji v La Seu d'Urgellu

admin | Sob, 08.08.2015

Benjamin Savšek je tudi na četrti tekmi svetovnega pokala v španskem La Seu d'Urgellu pokazal, da je v odlični formi. V finalu kanuistov je namreč priveslal do tretjega mesta in s tem do tretje kolajne na letošnjih svetovnih pokalih. V finalu kanuistov je veslal še Luka Božič, ki je bil deseti, Peter Kauzer pa je v kajakaškem finalu priveslal do sedmega mesta.

V kvalifikacijah svetovnega pokala v Španiji uspešni vsi slovenski reprezentanti

admin | Pet, 07.08.2015

Uvodni dan četrte tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Španiji, so slovenski tekmovalci in tekmovalki opravili z odliko. Prav vsi so namreč napredovali v sobotne in nedeljske polfinalne vožnje, najboljši rezultat dneva pa je z drugim časom prve kvalifikacijske vožnje postavil kanuist Luka Božič. Urša Kragelj je bila med kajakašicami tretja.

V Španiji ta konec tedna nadaljevanje slalomskega svetovnega pokala

admin | Čet, 06.08.2015

Slalomisti na divjih vodah se ta konec tedna vračajo na tekmovališča. Po enomesečnem premoru najboljše tekmovalce in tekmovalke čaka preizkušnja v španskem La Seu d'Urgellu, kjer bo nastopilo tudi enajst slovenskih čolnov. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa polfinalne in finalne vožnje.

Lea Novak na festivalu Wave tretja v kanuju

admin | Ned, 02.08.2015

Češke Budejovice ta vikend gostijo tradicionalni Wave festival, ki združuje kajakaški šport in zabavne prireditve. V okviru festivala je bila organizirana tudi slalomska tekma, na kateri je sodelovalo nekaj slovenskih predstavnikov. V finalu kanuistk se je s tretjim mestom izkazala Lea Novak, ki je bila v kajaku deveta, v finalu pa sta veslala še kajakaša Tine Kancler, ki je bil na koncu šesti, in Domen Tominec, ki je preizkušnjo končal na sedmem mestu.

Na Ljubljanici slavje Eve Terčelj, Anžeta Berčiča in Francoza Bourliauda

admin | Čet, 23.07.2015

Tudi letos je Ljubljanica gostila tradicionalni paralelni slalom, ki se ga je udeležila večina najboljših slovenskih tekmovalcev, pa tudi nekaj tujcev, čeprav je bilo teh tokrat nekoliko manj kot v preteklih letih, saj Ljubljana letos ne gosti tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v okviru katere paralelni slalom običajno poteka. Kljub temu gledalci niso bili prikrajšani za napete in izenačene izločilne boje. Med kanuisti je bil najhitrejši Anže Berčič, med kajakašicami Eva Terčelj, med kajakaši pa Francoz Pierre Bourliaud.