Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Martin Srabotnik v Ivrei šesti, Martin Albreht pa sedmi

admin | Ned, 12.07.2015

Slalomisti na divjih vodah so drugi dan tekme v Ivrei nastopili na tekmi z dvema vožnjama, izmed katerih je štela najboljša. Po drugem mestu Martina Albrehta na sobotni tekmi, se nobenemu izmed slovenske dvojice v Italiji ni uspelo uvrstili na zmagovalni oder, sta pa bila oba uvrščena med najboljšo deseterico. Celjan Martin Srabotnik je preizkušnjo končal na šestem mestu, čeprav mu je po prvi vožnji kazalo še bolje. Bil je namreč tretji, a je nato v drugo trojica izboljšala svoj dosežek ter ga prehitela. Na drugi strani je v drugo boljša vožnja uspela Martinu Albrehtu, ki je z devetega napredoval na sedmo mesto. Med kajakaši je zmagal Italijan Zeno Ivaldi, drugi je bil Slovak Martin Halčin, tretji pa še en Italijan Giovanni de Gennaro. V preostalih kategorijah ni bilo slovenskih predstavnikov. Med kanuisti je bil najboljši Italijan Stefano Cipressi, med kanuistkami je zmagala Avstrijka Viktoria Wolffhardt, med kajakašicami Italijanka Stefanie Horn, med dvojci pa prav tako Italijana Finco in Carlini.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/ranking-race-ivrea/

Martin Albreht drugi na tekmi za točke ICF v Ivrei

admin | Sob, 11.07.2015

Prvi del serije svetovnih pokalov se je pretekli vikend zaključil, a to ne pomeni, da slalomisti na divjih vodah mirujejo. Medtem ko so si nekateri sicer privoščili nekaj počitka, se je kar nekaj vrhunskih tekmovalcev in tekmovalk zbralo v Italiji, kjer so nastopili na tekmi za točke ICF. Slovenske barve v Ivrei sta zastopala kajakaša Martin Albreht in Martin Srabotnik. Tekmovalec tacenskega kluba Martin Albreht je kajakaško preizkušnjo končal na drugem mestu, zaostal pa je le za italijanskim tekmovalcem Omarjem Raibo. Tudi tretje mesto si je priveslal Italijan Andrea Romeo. V kvalifikacijah je dobro veslal Martin Srabotnik, ki je v prvi fazi tekmovanja zasedel tretje mesto, a se mu je nato nastop v polfinalu ponesrečil, saj je prejel 52 kazenskih sekund in bil na koncu 25.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/ranking-race-ivrea/

Urša Kragelj svetovni pokal v Liptovskem Mikulašu končala tik pod stopničkami

admin | Ned, 05.07.2015

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Slovaškem je slovenske barve v finalu zastopala le kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila zelo blizu ponovitvi včerajšnjega uspeha Petra Kauzerja, ki je bil tretji, saj je preizkušnjo končala na četrtem mestu. Le stotinka sekunde je za uvrstitev v finale zmanjkala dvojcu Luka Božič – Sašo Taljat, kajakašico Evo Terčelj pa je od finala oddaljilo 50 kazenskih sekund. Ekipa kajakašic je bila šesta.

Peter Kauzer na stopničkah tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu

admin | Sob, 04.07.2015

Na tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu so v finalu veslali štirje slovenski reprezentanti, najboljši rezultat pa je postavil Peter Kauzer, ki je po hudi poškodbi rame znova našel pot med najboljše. V močni konkurenci je bil tretji. Le mesto slabše se je med kanuisti uvrstil Luka Božič, ki je bil četrti, Anže Berčič je bil šesti, Jure Lenarčič pa deseti. Ob koncu dneva sta si zmagovalni oder priveslali tudi obe ekipi. Kanuisti so bili drugi, kajakaši pa tretji.

Slovenci brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala na Slovaškem

admin | Pet, 03.07.2015

Slovenska slalomska reprezentanca je s kvalifikacijami tretje tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu opravila brez večjih težav. Tako kajakaši kot kanuisti so bili uspešni že v prvo, tako da jim za uvrstitev v polfinale ni bilo potrebno na progo še v drugo. S prvo vožnjo so si napredovanje zagotovili tudi kajakašica Urša Kragelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, Eva Terčelj pa se je v polfinale uvrstila s tretjim časom druge vožnje. V kvalifikacijah je obstala Ajda Novak.

Pred slalomisti še preizkušnja na Slovaškem

admin | Sre, 01.07.2015

Slalomisti na divjih vodah se ta teden nahajajo na Slovaškem, kjer jih čaka še zadnja tekma v prvem sklopu tekem za svetovni pokal. Cilji naših reprezentantov so tudi tokrat visoki, prvo ime ekipe pa je Benjamin Savšek, ki ima priložnost, da niz uvrstitev na zmagovalne stopničke še podaljša. Po naslovu evropskega prvaka, srebru na tekmi svetovnega pokala v Pragi in bronu pretekli konec tedna v Krakovu, velja za enega glavnih favoritov tudi ta vikend.

V Krakovu Eva Terčelj peta, Urša Kragelj deseta

admin | Ned, 28.06.2015

Na Poljskem se je zaključila druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Zadnji tekmovalni dan je imela Slovenija v ognju tri železa, saj so se v polfinale prebili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat. V finalu sta nato veslali le kajakašici. Eva Terčelj je osvojila peto mesto, Urša Kragelj pa deseto. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila 16. in tako obstala v polfinalu.