Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Slalomisti prejšnji teden na pripravah v Londonu, danes že na poti v Prago

admin | Tor, 16.06.2015

Pred slalomisti na divjih vodah je prva tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. Serijo petih tekem bodo začeli na Češkem, nato se bodo preselili na Poljsko in Slovaško, avgusta pa jih čakata še preizkušnji v Španiji in Franciji. Krajši premor med evropskim prvenstvom in začetkom svetovnega pokala pa so najboljši izkoristili tudi za priprave na olimpijski progi v Londonu, ki bo septembra gostila svetovno prvenstvo.

V Celju smo dobili mladinske državne prvake v slalomu na divjih vodah

admin | Ned, 14.06.2015

Le dan po finalu evropskega pokala v sprintu na divjih vodah je Celje znova gostilo divjevodaše. Tokrat so se na progo podali slalomisti v mladinski konkurenci, ki so se potegovali za naslove državnih prvakov. Med kajakaši je zmagal Tine Kancler, ki je bil najboljši tudi v kanuističnem dvojcu skupaj z Jakobom Ježem, med kajakašicami in kanuistkami je zmagala Eva Alina Hočevar, med kanuisti pa se je naslova prvaka veselil Klemen Vidmar.

Urša Kragelj peta na evropskem prvenstvu

admin | Ned, 31.05.2015

S posamičnimi in ekipnimi tekmami kajakašic ter kanuističnih dvojcev se je v Markkleebergu zaključilo člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Zadnji dan prvenstva je za edini slovenski nastop v finalu poskrbela kajakašica Urša Kragelj, ki je na koncu zasedla peto mesto. Dvojec Luka Božič – Sašo Taljat je presenetljivo ostal brez finala, na 16. mestu. Ekipa kajakašic je bila šesta.

Kanuist Benjamin Savšek evropski prvak!

admin | Sob, 30.05.2015

Kanuist Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v nemškem Markkleebergu, priveslal do naslova prvaka. Odličen četrti je bil Luka Božič, Anže Berčič pa je zasedel 13. mesto. V konkurenci kajakašev je bil Peter Kauzer peti, Simon Brus pa deveti. Ekipa kajakašev je v popoldanskih moštvenih vožnjah prišla do šestega mesta, kanuisti – sicer branilci naslova prvakov – pa so bili deveti.

Kaj so povedali slalomisti po sobotnih finalnih preizkušnjah EP?

admin | Sob, 30.05.2015

BENJAMIN SAVŠEK po naslovu evropskega prvaka:

»Res je super! Enkratno doživetje! Zadovoljen sem z vožnjo, oziroma z vsemi tremi, ki sem jih tu pokazal. V finalu sem sicer naredil dotik, tako da sem moral v spodnjem delu kar poganjati. Malo mi je že zmanjkovalo moči, ampak sem stisnil do konca in se je izplačalo. Vesel sem, da sem osvojil naslov evropskega prvaka, kar je enkratna popotnica za naprej.

Kot kaže sem v dobri formi, a sem moral vseeno dobro dirkati in dati vse od sebe, da mi je uspelo postaviti tako dober čas. Vsekakor ni lahko. To formo bom poskušal ohraniti tudi naprej. Sicer se dogajajo napake, včasih so vzponi, včasih pa padci. Trudil se bom, da bo čim več vzponov in čim manj padcev.

Po dotiku nisem več razmišljal o kolajni, ampak le o tem, da moram do konca pokazati maksimalno vožnjo. V glavi sem imel, da sem vsaka vrata poskušal odpeljati kar se da hitro.

Končno sem zmagal, sicer na evropskem prvenstvu, s svetovnega prvenstva mi manjka tista – najbolj sijoča kolajna. S svojo kariero in dosedanjimi uspehi sem zelo zadovoljen in to zgodbo bom poskušal graditi še naprej.

Kot kaže mi to podnebje v Nemčiji ustreza. Dobro je, da sem bil na tej progi...

Savšek najhitrejši slalomist kvalifikacij evropskega prvenstva

admin | Pet, 29.05.2015

Slalomisti na divjih vodah so opravili s kvalifikacijami evropskega prvenstva. Za najhitrejši čas tekmovalnega dne je tokrat poskrbel Benjamin Savšek, ki je bil hitrejši tudi od vseh kajakašev. Poleg njega so si polfinale priveslali še kanuista Anže Berčič in Luka Božič, kajakaša Peter Kauzer in Simon Brus, kajakašica Urša Kragelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Jutri se začenja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah

admin | Sre, 27.05.2015

Slalomisti na divjih vodah že lahko odštevajo ure do začetka evropskega prvenstva v Nemčiji, ki se bo z odprtjem začelo v četrtek, v petek pa bodo sledili prvi tekmovalni nastopi. Po petkovih kvalifikacijah v soboto boji za kolajne čakajo kanuiste, kanuistke in kajakaše, v nedeljo pa še kajakašice in kanuistične dvojce. Slovensko reprezentanco zastopa enajst tekmovalcev in tekmovalk.