Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Še en teden je do začetka slalomskega evropskega prvenstva

admin | Čet, 21.05.2015

Pred slalomisti na divjih vodah je prvi vrhunec sezone – člansko evropsko prvenstvo. To bo letos potekalo v nemškem Markkleebergu, kjer je bilo leta 2010 že organizirano evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, leta 2011 pa tudi tekma za svetovni pokal. Kar precej reprezentantov že ima izkušnje z obeh tekmovanj na tem prizorišču. V Nemčiji bo tekmovalo dvanajst slovenskih predstavnikov.

Strokovni svet potrdil slalomske ekipe

admin | Pet, 15.05.2015

Pretekli vikend so se v Tacnu zaključile izbirne tekme za sestavo slalomskih ekip v konkurenci članov, mlajših članov in mladincev. Na podlagi doseženih rezultatov je bil podan predlog članov reprezentanc, ta predlog pa je moral nato potrditi še strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije.

Reprezentanca je znana, novinec je Vid Kuder Marušič

admin | Ned, 10.05.2015

V Tacnu so se končale letošnje izbirne tekme za sestavo reprezentance. Medtem ko večina ekipe ostaja identične kot lani, je do spremembe prišlo pri kajakaših, kjer se je na četrto mesto uvrstil Vid Kuder Marušič. Tudi kanuisti bodo v letošnjem svetovnem pokalu lahko tekmovali s štirimi predstavniki – to mesto je zasedel Jure Lenarčič. Na tekmi za točke ICF je med kanuisti zmagal Benjamin Savšek, med kajakaši je bil najboljši Janoš Peterlin, med kajakašicami Urša Kragelj, kanuistkami Alja Kozorog, med dvojci pa Italijana Camporesi - Ferrari.

Odločala bo zadnja izbirna tekma

admin | Sob, 09.05.2015

Slalomisti na divjih vodah ta vikend v Tacnu tekmujejo na tekmi za točke ICF. Preizkušnja pa ima še večji tekmovalni naboj zaradi izbirnih tekem za sestavo reprezentance, ki potekajo v okviru ICF ranking tekme. Po drugi izbirni tekmi se je že prej uvrščenim Benjaminu Savšku, Luki Božiču in Sašu Taljatu v reprezentanci pridružil še Peter Kauzer, svoji mesti sta potrdili tudi Urša Kragelj in Eva Terčelj. Za vse ostale bo odločilna nedeljska finalna vožnja, ki bo dala odgovor, kdo so preostali reprezentanti. Še posebej napeto bo v konkurenci kajakašev in kanuistov.

Tacen bo ta vikend gostil mednarodno tekmo za točke ICF

admin | Pet, 08.05.2015

Savske brzice bodo v soboto in nedeljo prizorišče druge letošnje slalomske tekme za točke ICF na slovenskih tleh. Poleg vseh najboljših slovenskih tekmovalcev v Ljubljano prihajajo še italijanski kajakaši, kanuisti in kajakašice ter predstavniki Francije, Hrvaške, Avstralije in Japonske. Organizatorji so zaradi velikega števila tekmovalcev prvi nedeljski start premaknili za eno uro, na 10.30.

Slalomisti opravili s prvo izbirno tekmo v Tacnu

admin | Čet, 07.05.2015

Za slalomisti na divjih vodah je prva od treh izbirnih tekem v Tacnu, znani pa so že trije reprezentanti. Poleg Luke Božiča in Saša Taljata med dvojci, ki sta zaradi naslova svetovnih prvakov pridobila dve zmagi, kar je zadostovalo za uvrstitev v reprezentanco, je svoje mesto v ekipi na prvi tekmi potrdil še Benjamin Savšek. Ta je imel na podlagi naslova svetovnega podprvaka priznano eno zmago, drugo pa je dosegel na tokratni tekmi v Tacnu. Med kajakaši je bil najboljši Peter Kauzer.

V Tacnu začetek slalomskih izbirnih tekem

admin | Tor, 05.05.2015

Po tem, ko je previsok vodostaj Soče odplaknil za preteklo soboto napovedano državno prvenstvo, s tem pa tudi prvo izbirno tekmo, slalomiste na divjih vodah uvodna izbirna tekma za sestavo reprezentanc čaka v četrtek. V Tacnu bodo po četrtkovi popoldanski tekmi imeli še preizkušnji v soboto in nedeljo.