Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Tekmovalci presenečeni nad novo olimpijsko progo

admin | Čet, 26.11.2015

Za slovenskimi slalomisti na divjih vodah je že nekaj uvodnih treningov na olimpijski progi v Riu de Janeiru, ki so prinesli najrazličnejše občutke. Nekateri so nad novim kanalom navdušeni, med njimi je tudi aktualni evropski prvak in svetovni podprvak Benjamin Savšek, spet na druge sprva ni naredila najboljšega vtisa, a se nanjo počasi privajajo. So pa vsi nad njo presenečeni.

Slalomisti odhajajo v Brazilijo

admin | Tor, 17.11.2015

Manj kot dva meseca po koncu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki ga je gostil London, slovenski slalomisti potujejo na še eno olimpijsko prizorišče. Sedmerica reprezentantov in reprezentantk bo namreč zadnje novembrske in prve decembrske dni spoznavala novo olimpijsko progo v Riu de Janeiru.

Slovencem v Celovcu 13 kolajn

admin | Tor, 06.10.2015

Ob koncu kajakaške sezone so slovenski slalomisti in slalomistke na divjih vodah dosegli nekaj izvrstnih rezultatov na tekmovanju Alpe-Adria v Celovcu. Med kanuisti je zmagal Anže Berčič, Blaž Cof pa je bil tretji, zmagal je tudi Tine Kancler, ki je bil najhitrejši v kanuju med mladinci, Vid Kuder Marušič in Žan Jakše sta bila drugi oziroma tretji med kajakaši, dve kolajni je med kanuistkami in kajakašicami v konkurenci najmlajših osvojila Eva Alina Hočevar, v kanuju ji je družbo med dobitnicami kolajn delala še Zala Zanoškar, med najmlajšimi kajakaši je slavil Lan Tominc, še posebej pa so bili uspešni najmlajši kanuisti, saj so Juš Javornik, Jaka Bernat in Lenart Lapronik zasedli prva tri mesta. Do kolajne med veterani je prišel Dean Bezeljak.

Člansko DP v Tacnu ni postreglo z večjimi presenečenji

admin | Sob, 26.09.2015

Po dveh odpovedih državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Solkanu (obakrat je prvenstvo odpadlo zaradi previsokega vodostaja Soče) so lokacijo premaknili v Tacen. Tudi tokrat je bil vodostaj nekoliko višji, a ne toliko, da bi ogrozil izvedbo državnega prvenstva. Naslovov prvakov so se veselili reprezentanti – v kanuju Benjamin Savšek, v kajaku Peter Kauzer, med kajakašicami Eva Terčelj, med kanuistkami Alja Kozorog, v dvosedu pa Luka Božič in Sašo Taljat nista imela konkurence.

Zadnje dejanje slalomske sezone v Tacnu

admin | Pet, 25.09.2015

Jutri bo tacenska proga gostila še zadnje večje slalomsko tekmovanje letos. Tekmovalci in tekmovalke se bodo namreč udeležili članskega državnega prvenstva, ki se bo na Savi začelo ob 9.30. Po koncu tekmovanja pa bo na prizorišču še zmeraj veselo. Kajak kanu klub Tacen letos namreč praznuje 50 let delovanja, zato ob tej priložnosti prirejajo tudi druženje in zabavo.

Več informacij o tekmovanju v razpisu.

Vljudno vabljeni!

Savšek znova srebrn, ekipa kanuistov tretja

admin | Ned, 20.09.2015

Slovenska ekipa v slalomu na divjih vodah je imela v Londonu znova razlog za veselje. Kanuist Benjamin Savšek je še tretje leto zapored osvojil posamično kolajno s svetovnih prvenstev – tako kot lani je bil drugi. Tudi ekipa kanuistov v postavi Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič je priveslala do kolajne. Bili so tretji. Le eno mesto pa je do brona zmanjkalo Petru Kauzerju, ki je bil četrti.

Dve olimpijski vozovnici imajo slalomisti že v žepu

admin | Sob, 19.09.2015

Branilca naslova svetovnih prvakov Luka Božič in Sašo Taljat sta na glavni tekmi sezone – svetovnem prvenstvu v Londonu – pokazala eno najboljših voženj tega leta, a žal za las ostala brez tretjega odličja s članskih svetovnih prvenstev. Kljub četrtemu mestu ob koncu tekme nista kazala razočaranja, saj sta glavni cilj – osvojitev olimpijske kvote – izpolnila. Do vozovnice za Rio so prišle tudi kajakašice, čeprav sta tako Eva Terčelj kot Urša Kragelj svoj nastop zaključili v polfinalu. Ekipa kajakašic je bila četrta.