Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Savšek peti v kvalifikacijah ICF tekme v Markkleebergu, v polfinalu tudi Brus in Kauzer

admin | Sob, 28.03.2015

Ta konec tedna v nemškem Markkleebergu, ki bo ob koncu maja gostil člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, poteka izredno močna mednarodna tekma za točke ICF. Tekme so se udeležili tudi slovenski predstavniki, ki so si zagotovili napredovanje v polfinale in bodo tako nastopili tudi v nedeljskem delu tekmovanja. Benjamin Savšek je bil med kanuisti v kvalifikacijah peti, Simon Brus je bil med kajakaši dvajseti, Peter Kauzer pa petindvajseti.

Konec tedna bo znova kajakaško obarvan

admin | Čet, 26.03.2015

Po uvodni slalomski tekmi, ki jo je prejšnji vikend gostil Solkan, tekmovalce v slalomu na divjih vodah prihajajoči konec tedna čakajo novi izzivi. V Tacnu bo potekalo otvoritveno tekmovanje na Savi, nekaj najboljših slovenskih tekmovalcev pa bo nastopilo v Nemčiji.

V Solkanu trojna zmaga slovenskih kanuistov, na stopničkah še Kragljeva in Kauzer

admin | Ned, 22.03.2015

V Solkanu se je zaključila prva letošnja tekma za točke ICF na evropskih tleh. Na Soči so znova blesteli slovenski kanuisti, ki so poskrbeli za trojno zmago. Najboljši je bil Benjamin Savšek, nato pa sta se zvrstila še Anže Berčič in Jure Lenarčič. Med kajakašicami je Urša Kragelj priveslala do drugega mesta, med kajakaši pa je bil Peter Kauzer tretji. V finalu so veslali še Martin Albreht, Martin Srabotnik, Alja Kozorog, Blaž Cof, Eva Terčelj in Ajda Novak.

Savšek in Terčeljeva najhitrejša v kvalifikacijah tekme v Solkanu

admin | Sob, 21.03.2015

S kvalifikacijami mednarodne slalomske tekme za točke ICF se je v Solkanu začela letošnja slalomska sezona. Na Soči je nastopilo več kot 250 čolnov, predstavili pa so se tekmovalci in tekmovalke iz dvanajstih držav. V nedeljske polfinalne boje ICF tekme se je uvrstilo 19 slovenskih čolnov. Med kajakaši je bil Peter Kauzer drugi, Benjamin Savšek je bil najhitrejši kanuist, med kajakašicami pa je bila najboljša Eva Terčelj.

Slalomska tekmovanja letos z nekoliko prenovljenimi pravili

admin | Tor, 17.03.2015

Tekmovalna pravila v slalomu na divjih vodah so z letošnjo sezono doživela nekaj manjših sprememb, ki bodo poskrbele za to, da bodo kvalifikacije tekmovanj nekoliko krajše kot so bile doslej, pomembne pa so tudi spremembe pravil, ki zadevajo pritožbe in poizvedbe zoper druge ekipe oziroma tekmovalce. Pomembnejše in večje spremembe tekmovalnih pravil bodo najverjetneje sledile v novem olimpijskem ciklu.

S tekmo v Solkanu se začenja slalomska sezona 2015

admin | Pon, 16.03.2015

Konec tedna, v soboto in nedeljo, bo solkanski kajakaški center gostil prvo večje mednarodno slalomsko tekmovanje letos, ki bo obenem tudi prvo večje kajakaško tekmovanje na evropskih tleh v letu 2015. Na soških brzicah se bo pomerilo približno 250 tekmovalcev iz enajstih držav. V soboto bodo na vrsti kvalifikacije, ki se bodo začele ob 10.15. V dopoldanskem delu se bodo na progo podali kajakaši in kanuistke, popoldne pa še kanuisti, kajakašice in dvojci. V nedeljo se bodo polfinalne vožnje začele ob 10.30, finale pa ob 14. uri.

Slalomisti v Solkanu nastopili na testni tekmi

admin | Sob, 07.03.2015

Na solkanski kajakaški progi se je nekaj več kot 30 slalomistov pomerilo na testni kajakaški tekmi, ki počasi že napoveduje začetek tekmovalne sezone 2015. Čez štirinajst dni se na Soči namreč s tekmo za točke ICF začenjajo izbirne tekme za mladince in mlajše člane, tako da so predvsem ti z veseljem pozdravili tovrstno trening tekmo. Tako kot lani mlade slalomiste svetovno prvenstvo čaka že v aprilu, zato se bodo morali za mesto v ekipi, ki bo odpotovala v Brazilijo, potegovati od konca marca naprej. Poleg nekaterih mladincev in mlajših članov so startali tudi izkušenejši reprezentanti, ki pa imajo še nekaj časa za priprave, saj odločilne tekme za uvrstitev v ekipo pridejo šele maja.