Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Priprave slalomistov v Al Ainu potekajo po zastavljenih načrtih

admin | Tor, 10.02.2015

Večina slovenskih reprezentantov se v teh dneh mudi na pripravah v Združenih arabskih emiratih, kjer izkoriščajo ugodne vremenske razmere in atraktivne brzice umetne proge v centru Wadi Adventure. Nekaj tekmovalcev je z brzicami na Bližnjem vzhodu za letos že opravilo, nekatere pa v Al Ainu čaka še kar nekaj treningov.

Kajakaš Janoš Peterlin puščavski Al Ain zamenjal za tropski Reunion

admin | Pon, 26.01.2015

Slovenski reprezentant Janoš Peterlin se to zimo ni priključil večini Slovencev, ki formo za novo sezono pilijo v Združenih arabskih emiratih, temveč je odpotoval na francoski otok Reunion, ki leži v Indijskem oceanu, vzhodno od Madagaskarja. Otok je najbolj oddaljeni del Evropske unije, saj je francoski čezmorski departma in sodi med 27 regij Francije. Peterlin tam trenira v družbi francoskih tekmovalcev.

Luka Božič in Sašo Taljat najboljša športnika Primorske

admin | Tor, 30.12.2014

Decembra so izbori najboljših športnikov v iztekajočem se letu stalnica. Najboljše športnike in športnice so tako izbirali tudi na Primorskem, kjer sta se naziva razveselila Luka Božič in Sašo Taljat. Svetovna prvaka, tretjeuvrščena z EP na Dunaju in tretja v skupnem seštevku slalomskega svetovnega pokala sta nagrado prejela na prireditvi v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Najboljše so izbirali regionalni RTV center Koper-Capodistria (Radio Koper in TV Koper), Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org, primorska kanuista pa sta tokrat zbrala več glasov kot jadralci Vasilij Žbogar, Jaš Farneti in Simon Sivitz Košuta, nogometaš Mitja Viler ter odbojkarja Mitja Gasparini in Loris Mania.

Peter Kauzer: »Pozna se šest mesecev odsotnosti«

admin | Čet, 25.12.2014

Iztekajoče se leto 2014 dvakratnemu svetovnemu prvaku Petru Kauzerju v športnem smislu ne bo ostalo v najlepšem spominu. Poškodba rame, ki jo je staknil v polfinalu prve tekme svetovnega pokala v Londonu, mu je odnesla celo sezono, pa tudi fizično moč. Po poškodbi se sedaj počasi vrača in že pili tehniko tudi na divji vodi.

Slalomski uspeh odmeval tudi v novicah veleposlaništva v Washingtonu

admin | Čet, 09.10.2014

Uspeh slovenskih reprezentantov na svetovnem članskem prvenstvu v slalomu v ameriškem Deep Creeku je našel svoje mesto tudi v novičkah slovenske ambasade v Združenih državah Amerike. Slovensko ekipo je, kot smo že poročali, v soboto obiskal Nj. eksc. dr. Božo Cerar, ki je s seboj prinesel tri steklenice slovenskega šampanjca, kot bi vedel, da bodo do kolajn priveslali Luka Božič in Sašo Taljat, Benjamin Savšek ter ekipa kanuistov. Kaj so zapisali, si lahko preberete spodaj (v angleškem jeziku).

V Celju smo dobili državne prvake v slalomu

admin | Sob, 04.10.2014

Celjski kajakaški poligon na Savinji je gostil zaključno dejanje slalomske sezone 2014 – člansko državno prvenstvo. Ob odsotnosti nekaterih reprezentantov so si naslove državnih prvakov priveslali Simon Brus med kajakaši, Benjamin Savšek med kanuisti, Urša Kragelj med kajakašicami, Alja Kozorog med mladinkami ter Tine Kancler in Jakob Jež med dvojci.

Zmage na Pokalu Celja v roke državnih prvakov

admin | Sob, 04.10.2014

Po koncu članskega državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah so obiskovalci proge na Špici v Celju lahko uživali še v nočni tekmi pod reflektorji za Pokal Celja. Tudi na tej tekmi so zmage dosegli tisti tekmovalci, ki so bili najboljši že v popoldanskem delu tekmovanja. Simon Brus je zmagal med kajakaši, Urša Kragelj med kajakašicami, Benjamin Savšek pa med kanuisti.