Avg 2020

Kategorija Novice Slalom

Zadnje dejanje slalomske sezone v Tacnu

admin | Pet, 25.09.2015

Jutri bo tacenska proga gostila še zadnje večje slalomsko tekmovanje letos. Tekmovalci in tekmovalke se bodo namreč udeležili članskega državnega prvenstva, ki se bo na Savi začelo ob 9.30. Po koncu tekmovanja pa bo na prizorišču še zmeraj veselo. Kajak kanu klub Tacen letos namreč praznuje 50 let delovanja, zato ob tej priložnosti prirejajo tudi druženje in zabavo.

Več informacij o tekmovanju v razpisu.

Vljudno vabljeni!

Savšek znova srebrn, ekipa kanuistov tretja

admin | Ned, 20.09.2015

Slovenska ekipa v slalomu na divjih vodah je imela v Londonu znova razlog za veselje. Kanuist Benjamin Savšek je še tretje leto zapored osvojil posamično kolajno s svetovnih prvenstev – tako kot lani je bil drugi. Tudi ekipa kanuistov v postavi Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič je priveslala do kolajne. Bili so tretji. Le eno mesto pa je do brona zmanjkalo Petru Kauzerju, ki je bil četrti.

Dve olimpijski vozovnici imajo slalomisti že v žepu

admin | Sob, 19.09.2015

Branilca naslova svetovnih prvakov Luka Božič in Sašo Taljat sta na glavni tekmi sezone – svetovnem prvenstvu v Londonu – pokazala eno najboljših voženj tega leta, a žal za las ostala brez tretjega odličja s članskih svetovnih prvenstev. Kljub četrtemu mestu ob koncu tekme nista kazala razočaranja, saj sta glavni cilj – osvojitev olimpijske kvote – izpolnila. Do vozovnice za Rio so prišle tudi kajakašice, čeprav sta tako Eva Terčelj kot Urša Kragelj svoj nastop zaključili v polfinalu. Ekipa kajakašic je bila četrta.

Kajakaši suvereno v polfinale že po prvi vožnji

admin | Pet, 18.09.2015

Zadnji kvalifikacijski dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Londonu so svojo formo pokazali še kajakaši. Vsi slovenski reprezentanti – Simon Brus, Peter Kauzer in Janoš Peterlin – so bili uspešni že v prvem poskusu. Po novih pravilih, ki v polfinale po prvi vožnji popeljejo najboljših 30 kajakašev, so prvo oviro preskočili brez večjih težav. Simon Brus je bil peti, Peter Kauzer 14., Janoš Peterlin pa 20.

Luka Božič v kvalifikacijah SP tretji, Savšek peti, do polfinala tudi Bizjakova

admin | Čet, 17.09.2015

Slovenski kanuisti se tudi na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Londonu niso izneverili tradiciji uspešnih nastopov. Luka Božič je po petem kvalifikacijskem mestu v dvojcu drugi dan SP prišel še višje. Kanuistično preizkušnjo je končal kot tretji. Visoko je bil tudi Benjamin Savšek, ki je uvodni nastop zaključil na petem mestu. Jure Lenarčič in Nina Bizjak sta veslala še v drugi vožnji. Kanuistki Nini Bizjak je uspela uvrstitev v polfinale, saj je bila v drugo peta, Lenarčič pa je bil v drugo 12., kar ni bilo dovolj za napredovanje.

Prvi dan SP v Londonu uspešni Božič – Taljat ter Kragljeva in Terčeljeva

admin | Sre, 16.09.2015

V prav nič prijetnih vremenskih razmerah se je na olimpijski progi v Londonu s kvalifikacijami kanuističnih dvojcev in kajakašic začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Večina slovenskih predstavnikov, ki se je podala na progo, je prvo nalogo opravila brez težav. Luka Božič in Sašo Taljat, lanskoletna svetovna prvaka, sta bila v dvojcu peta, že po prvi kvalifikacijski vožnji pa sta si napredovanje v polfinale zagotovili tudi kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Ajda Novak je obstala v kvalifikacijah.

Svetovno prvenstvo v Londonu se je začelo

admin | Tor, 15.09.2015

Z uradno otvoritvijo na olimpijski progi v Lee Valleyju pri Londonu se je začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Prve kvalifikacijske vožnje bodo na sporedu jutri, ko se bodo na progo podali dvojci in kajakašice. V četrtek uvodni nastopi čakajo kanuiste in kanuistke, v petek pa še kajakaše. Medalje bodo delili v soboto in nedeljo, ko bodo na vrsti posamični nastopi v polfinalu in finalu ter ekipne tekme.

Eva Terčelj
Luka Božič