Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Urša Kragelj svetovni pokal v Liptovskem Mikulašu končala tik pod stopničkami

admin | Ned, 05.07.2015

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Slovaškem je slovenske barve v finalu zastopala le kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila zelo blizu ponovitvi včerajšnjega uspeha Petra Kauzerja, ki je bil tretji, saj je preizkušnjo končala na četrtem mestu. Le stotinka sekunde je za uvrstitev v finale zmanjkala dvojcu Luka Božič – Sašo Taljat, kajakašico Evo Terčelj pa je od finala oddaljilo 50 kazenskih sekund. Ekipa kajakašic je bila šesta.

Peter Kauzer na stopničkah tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu

admin | Sob, 04.07.2015

Na tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu so v finalu veslali štirje slovenski reprezentanti, najboljši rezultat pa je postavil Peter Kauzer, ki je po hudi poškodbi rame znova našel pot med najboljše. V močni konkurenci je bil tretji. Le mesto slabše se je med kanuisti uvrstil Luka Božič, ki je bil četrti, Anže Berčič je bil šesti, Jure Lenarčič pa deseti. Ob koncu dneva sta si zmagovalni oder priveslali tudi obe ekipi. Kanuisti so bili drugi, kajakaši pa tretji.

Slovenci brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala na Slovaškem

admin | Pet, 03.07.2015

Slovenska slalomska reprezentanca je s kvalifikacijami tretje tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu opravila brez večjih težav. Tako kajakaši kot kanuisti so bili uspešni že v prvo, tako da jim za uvrstitev v polfinale ni bilo potrebno na progo še v drugo. S prvo vožnjo so si napredovanje zagotovili tudi kajakašica Urša Kragelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, Eva Terčelj pa se je v polfinale uvrstila s tretjim časom druge vožnje. V kvalifikacijah je obstala Ajda Novak.

Pred slalomisti še preizkušnja na Slovaškem

admin | Sre, 01.07.2015

Slalomisti na divjih vodah se ta teden nahajajo na Slovaškem, kjer jih čaka še zadnja tekma v prvem sklopu tekem za svetovni pokal. Cilji naših reprezentantov so tudi tokrat visoki, prvo ime ekipe pa je Benjamin Savšek, ki ima priložnost, da niz uvrstitev na zmagovalne stopničke še podaljša. Po naslovu evropskega prvaka, srebru na tekmi svetovnega pokala v Pragi in bronu pretekli konec tedna v Krakovu, velja za enega glavnih favoritov tudi ta vikend.

V Krakovu Eva Terčelj peta, Urša Kragelj deseta

admin | Ned, 28.06.2015

Na Poljskem se je zaključila druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Zadnji tekmovalni dan je imela Slovenija v ognju tri železa, saj so se v polfinale prebili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat. V finalu sta nato veslali le kajakašici. Eva Terčelj je osvojila peto mesto, Urša Kragelj pa deseto. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila 16. in tako obstala v polfinalu.

Benjamin Savšek znova na zmagovalnem odru

admin | Sob, 27.06.2015

Kanuist Benjamin Savšek nadaljuje z odličnimi nastopi na letošnjih tekmovanjih. Po naslovu evropskega prvaka in uvrstitvi na zmagovalni oder pretekli teden v Pragi, je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Krakovu na razglasitvi plapolala slovenska zastava. Savšek je namreč zasedel tretje mesto, bil pa je tudi edini slovenski finalist sobotnih tekem. Za las je brez finala ostal Anže Berčič, ki je bil enajsti.

V Krakovu bomo videli devet slovenskih polfinalnih nastopov

admin | Pet, 26.06.2015

Serija slalomskih tekem za svetovni pokal se ta konec tedna nadaljuje na Poljskem. V petkovih kvalifikacijah druge tekme je nastopilo dvanajst slovenskih čolnov, v polfinale pa je napredovala deveterica. Najboljši rezultat kvalifikacij sta dosegla Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila peta, Benjamin Savšek je bil deveti, Urša Kragelj pa deseta.