Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Lea Novak na festivalu Wave tretja v kanuju

admin | Ned, 02.08.2015

Češke Budejovice ta vikend gostijo tradicionalni Wave festival, ki združuje kajakaški šport in zabavne prireditve. V okviru festivala je bila organizirana tudi slalomska tekma, na kateri je sodelovalo nekaj slovenskih predstavnikov. V finalu kanuistk se je s tretjim mestom izkazala Lea Novak, ki je bila v kajaku deveta, v finalu pa sta veslala še kajakaša Tine Kancler, ki je bil na koncu šesti, in Domen Tominec, ki je preizkušnjo končal na sedmem mestu.

Na Ljubljanici slavje Eve Terčelj, Anžeta Berčiča in Francoza Bourliauda

admin | Čet, 23.07.2015

Tudi letos je Ljubljanica gostila tradicionalni paralelni slalom, ki se ga je udeležila večina najboljših slovenskih tekmovalcev, pa tudi nekaj tujcev, čeprav je bilo teh tokrat nekoliko manj kot v preteklih letih, saj Ljubljana letos ne gosti tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v okviru katere paralelni slalom običajno poteka. Kljub temu gledalci niso bili prikrajšani za napete in izenačene izločilne boje. Med kanuisti je bil najhitrejši Anže Berčič, med kajakašicami Eva Terčelj, med kajakaši pa Francoz Pierre Bourliaud.

Martin Srabotnik v Ivrei šesti, Martin Albreht pa sedmi

admin | Ned, 12.07.2015

Slalomisti na divjih vodah so drugi dan tekme v Ivrei nastopili na tekmi z dvema vožnjama, izmed katerih je štela najboljša. Po drugem mestu Martina Albrehta na sobotni tekmi, se nobenemu izmed slovenske dvojice v Italiji ni uspelo uvrstili na zmagovalni oder, sta pa bila oba uvrščena med najboljšo deseterico. Celjan Martin Srabotnik je preizkušnjo končal na šestem mestu, čeprav mu je po prvi vožnji kazalo še bolje. Bil je namreč tretji, a je nato v drugo trojica izboljšala svoj dosežek ter ga prehitela. Na drugi strani je v drugo boljša vožnja uspela Martinu Albrehtu, ki je z devetega napredoval na sedmo mesto. Med kajakaši je zmagal Italijan Zeno Ivaldi, drugi je bil Slovak Martin Halčin, tretji pa še en Italijan Giovanni de Gennaro. V preostalih kategorijah ni bilo slovenskih predstavnikov. Med kanuisti je bil najboljši Italijan Stefano Cipressi, med kanuistkami je zmagala Avstrijka Viktoria Wolffhardt, med kajakašicami Italijanka Stefanie Horn, med dvojci pa prav tako Italijana Finco in Carlini.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/ranking-race-ivrea/

Martin Albreht drugi na tekmi za točke ICF v Ivrei

admin | Sob, 11.07.2015

Prvi del serije svetovnih pokalov se je pretekli vikend zaključil, a to ne pomeni, da slalomisti na divjih vodah mirujejo. Medtem ko so si nekateri sicer privoščili nekaj počitka, se je kar nekaj vrhunskih tekmovalcev in tekmovalk zbralo v Italiji, kjer so nastopili na tekmi za točke ICF. Slovenske barve v Ivrei sta zastopala kajakaša Martin Albreht in Martin Srabotnik. Tekmovalec tacenskega kluba Martin Albreht je kajakaško preizkušnjo končal na drugem mestu, zaostal pa je le za italijanskim tekmovalcem Omarjem Raibo. Tudi tretje mesto si je priveslal Italijan Andrea Romeo. V kvalifikacijah je dobro veslal Martin Srabotnik, ki je v prvi fazi tekmovanja zasedel tretje mesto, a se mu je nato nastop v polfinalu ponesrečil, saj je prejel 52 kazenskih sekund in bil na koncu 25.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/ranking-race-ivrea/

Urša Kragelj svetovni pokal v Liptovskem Mikulašu končala tik pod stopničkami

admin | Ned, 05.07.2015

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Slovaškem je slovenske barve v finalu zastopala le kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila zelo blizu ponovitvi včerajšnjega uspeha Petra Kauzerja, ki je bil tretji, saj je preizkušnjo končala na četrtem mestu. Le stotinka sekunde je za uvrstitev v finale zmanjkala dvojcu Luka Božič – Sašo Taljat, kajakašico Evo Terčelj pa je od finala oddaljilo 50 kazenskih sekund. Ekipa kajakašic je bila šesta.

Peter Kauzer na stopničkah tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu

admin | Sob, 04.07.2015

Na tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu so v finalu veslali štirje slovenski reprezentanti, najboljši rezultat pa je postavil Peter Kauzer, ki je po hudi poškodbi rame znova našel pot med najboljše. V močni konkurenci je bil tretji. Le mesto slabše se je med kanuisti uvrstil Luka Božič, ki je bil četrti, Anže Berčič je bil šesti, Jure Lenarčič pa deseti. Ob koncu dneva sta si zmagovalni oder priveslali tudi obe ekipi. Kanuisti so bili drugi, kajakaši pa tretji.

Slovenci brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala na Slovaškem

admin | Pet, 03.07.2015

Slovenska slalomska reprezentanca je s kvalifikacijami tretje tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu opravila brez večjih težav. Tako kajakaši kot kanuisti so bili uspešni že v prvo, tako da jim za uvrstitev v polfinale ni bilo potrebno na progo še v drugo. S prvo vožnjo so si napredovanje zagotovili tudi kajakašica Urša Kragelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, Eva Terčelj pa se je v polfinale uvrstila s tretjim časom druge vožnje. V kvalifikacijah je obstala Ajda Novak.