Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Simon Brus najhitrejši v kvalifikacijah tekme v La Seu d'Urgellu

admin | Pet, 01.08.2014

Za slalomisti je najdaljši dan na tekmah svetovnega pokala, saj so opravili s kvalifikacijami tekme v La Seu d'Urgellu, v katerih je nastopilo približno 220 tekmovalcev. Med njimi je bila tudi deseterica Slovencev. Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel kajakaš Simon Brus, ki je bil najhitrejši, kot četrti se je v polfinale uvrstil kanuist Benjamin Savšek, Jure Lenarčič je bil šesti, Anže Berčič pa deveti. V sobotni del tekmovanja se je uvrstil tudi kajakaš Martin Albreht, v popoldanskem delu kvalifikacij pa sta bili uspešni še kajakašici Urša Kragelj, ki je bila 13., in Eva Terčelj, ki je zasedla 17. mesto. V kvalifikacijah so nastope sklenili Martin Srabotnik, Janoš Peterlin in Neža Vrevc.

Serija svetovnih pokalov v slalomu se nadaljuje v Španiji

admin | Sre, 30.07.2014

Po mesec dni dolgem premoru v seriji tekem svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se ta vikend serija nadaljuje s četrto tekmo v letošnji sezoni. Tekmovalci so se zbrali v španskem La Seu d'Urgellu, na progi, ki je leta 1992 gostila olimpijski slalom. Na enem izmed tradicionalnih slalomskih prizorišč bo veslalo tudi deset slovenskih predstavnikov.

Lenarčič zmagal, Bizjakova tretja v Ivrei

admin | Ned, 13.07.2014

Nekaj slovenskih slalomistov je ta vikend nastopilo na mednarodni tekmi za točke ICF v italijanski Ivrei. Med kanuisti se je izkazal Jure Lenarčič, ki je zmagal, med kajakašicami pa je Nina Bizjak tekmovanje končala na tretjem mestu. V finalu je veslal še kajakaš Martin Srabotnik, ki je bil šesti.

Slalomisti ta vikend v Ivrei

admin | Sob, 12.07.2014

Ta konec tedna v italijanski Ivrei poteka tekma za točke ICF, ki se je udeležuje tudi nekaj slovenskih tekmovalcev. Danes so bile na sporedu kvalifikacijske vožnje, ki so jih slovenski tekmovalci uspešno prestali in si zagotovili vnovičen start tudi v nedeljskem delu tekmovanja. Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel kanuist Jure Lenarčič, ki je bil tretji.

Kajakašicam zlato, Evi Terčelj bron v Skopju

admin | Ned, 06.07.2014

Kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Nina Bizjak so na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju priveslale do ekipne zlate kolajne, Eva Terčelj pa je uspeh dopolnila še s posamičnim bronom. Zadnji dan prvenstva so v posamičnih finalih nastopili še trije slovenski čolni. Alja Kozorog je bila šesta, Neža Vrevc osma, Tine Kancler in Jakob Jež pa sta prav tako zasedla osmo mesto.

Razočaranje in slaba volja v slovenski ekipi

admin | Sob, 05.07.2014

Tretji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Skopju je v slovenski tabor prinesel nemalo slabe volje. Slovenska ekipa je namreč ostala brez kolajne, čeprav je kazalo, da se bo lahko veselila novega uspeha v ekipnih vožnjah kajakašev. V posamičnih finalih do 23 let med kanuistkami, kanuisti in kajakaši sta veslala Nina Bizjak in Simon Brus, ki sta osvojila osmo oziroma deveto mesto.

Niko Testen bronast na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Pet, 04.07.2014

Kajakaš Niko Testen je v mladinskem finalu evropskega prvenstva v Skopju priveslal do bronaste kolajne in s tem slovenski ekipi prinesel prve stopničke na tem prvenstvu. Bil je edini finalist med Slovenci, v kategorijah, ki so imele finalne odločitve na sporedu danes. Še pred polfinali in finali kanuistk, kanuistov in kajakašev med mladinci so v kvalifikacijah nastopile kajakašice in kanuistični dvojci.