Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Prvi dan evropskega prvenstva v Skopju zaznamovale velike organizacijske težave

admin | Čet, 03.07.2014

Prvi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Skopju so zaznamovale predvsem težave povezane z organizacijo tekmovanja, ki so poskrbele za nemalo slabe volje in dosežke tekmovalcev povsem potisnile v ozadje. Več kot uro dolgo čakanje na rezultate posamične kategorije so v slabo voljo spravile tudi tiste z bolj jeklenimi živci. Prvi dan so sicer nastopali kajakaši, kanuisti in kanuistke.

Mladinci in mlajši člani v Skopju za evropske naslove

admin | Tor, 01.07.2014

Številčna slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah, bo ta konec tedna nastopila na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostilo Skopje. Prvenstvo se bo začelo že jutri s slovesnim odprtjem, med četrtkom in nedeljo pa bodo na sporedu tekmovanja. Nastopilo bo triindvajset slovenskih čolnov.

Luka Božič in Sašo Taljat znova na stopničkah

admin | Ned, 22.06.2014

Slovenski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat nadaljuje z izvrstnimi dosežki v letošnji sezoni. Še na četrti letošnji tekmi sta se zavihtela na zmagovalni oder, tokrat sta bila na tekmi svetovnega pokala v Pragi tretja. Bila sta edina slovenska finalista zadnjega dne tekme na Češkem, saj sta kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj nastopa sklenili v polfinalu.

Nova kolajna za Benjamina Savška

admin | Sob, 21.06.2014

Kanuist Benjamin Savšek je še enkrat več dosegel izvrsten rezultat na tekmah svetovnega pokala. Na tretji tekmi v letošnji sezoni, ki ta konec tedna poteka v Pragi, je zasedel tretje mesto. V polfinalu je veslala še četverica Slovencev, ki pa jim ni uspel preboj med najboljšo deseterico. Kanuist Anže Berčič je bil 16., Luka Božič 28., Simon Brus je tekmovanje končal na 27. mestu, Martin Albreht pa na 38.

Solkan gostil DP za mladince in mlajše mladince

admin | Sob, 21.06.2014

Medtem ko se najboljši slovenski slalomisti na divjih vodah ta konec tedna merijo na tretji tekmi svetovnega pokala v Pragi, so mladinci in mlajši mladinci v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu. Med kajakaši se je naslova prvaka veselil Niko Testen, med kajakašicami Neža Vrevc, med kanuisti Jakob Jeklin, med dvojci Jeklin in Testen, med kanuistkami pa Lea Novak.

Benjamin Savšek zmagal v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Pragi

admin | Pet, 20.06.2014

Slalomisti na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Pragi, kjer poteka tretja tekma za svetovni pokal in zadnja pred premorom v seriji, ki bo trajal do začetka avgusta. Prvi tekmovalni dan so bile na vrsti kvalifikacije, kjer se je izmed Slovencev najbolj izkazal Benjamin Savšek. Zmagovalec tacenske preizkušnje je tudi kvalifikacije na Češkem končal na prvem mestu. V polfinale so napredovali še kanuista Anže Berčič in Luka Božič, kajakaša Martin Albreht in Simon Brus, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Slovenski slalomisti na vrhu tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala

admin | Pon, 16.06.2014

Po drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so slovenski slalomisti zelo visoko tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Zmagovalec tacenske preizkušnje med kanuisti Benjamin Savšek je napredoval na prvo mesto in ima točko prednosti pred legendarnim slovaškim reprezentantom Michalom Martikanom, na tretjem mestu pa se nahaja Britanec David Florence. Med najboljšo deseterico sta tudi preostala Slovenca. Anže Berčič je s 84 točkami peti, Luka Božič pa z 69 točkami deveti.