Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Nove stopničke za Luko Božiča in Saša Taljata

admin | Ned, 15.06.2014

Tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Tacnu, se je končala z dvema novima kolajnama za slovensko ekipo. V finalu kanuističnih dvojcev sta Luka Božič in Sašo Taljat še na tretji letošnji tekmi osvojila kolajno, bila sta namreč druga. Tik za zmagovalnimi stopničkami je tekmo končala Urša Kragelj, ki je bila četrta. Eva Terčelj je bila osma, Ajda Novak pa 22. Ob koncu dneva so bile kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak tretje v ekipni tekmi.

V Tacnu zmaga Benjamina Savška in tretje mesto Luke Božiča

admin | Sob, 14.06.2014

Slovenski slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z izjemnimi rezultati na domači progi v Tacnu. Po lanskoletnem uspehu, ko so kolajne osvojili v prav vseh disciplinah, sta letos za slavje prvi dan finalnih odločitev poskrbela kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, ki sta finalno vožnjo končala na prvem in tretjem mestu. Uspeh je s petim mestom dopolnil Anže Berčič, v finalu pa sta veslala še kajakaš Martin Albreht, ki je bil sedmi, in kanuistka Nina Bizjak, ki je zasedla deseto mesto.

Slovenci uspešno preko kvalifikacij tekme svetovnega pokala v Tacnu

admin | Pet, 13.06.2014

Slovenski slalomisti, ki ta konec tedna tekmujejo na drugi tekmi svetovnega pokala v Tacnu, so s kvalifikacijami opravili več kot odlično. Kanuist Anže Berčič je bil najhitrejši, kajakašica Urša Kragelj in kajakaš Martin Albreht sta bila druga, dvojec Božič – Taljat in kanuist Savšek so bili četrti, med najboljšo deseterico pa so se uvrstili še Eva Terčelj, Luka Božič in Alja Kozorog.

Na Ljubljanici zmagal Lenarčič, v finalu tudi Berčič in Brus

admin | Sre, 11.06.2014

Na Ljubljanici so kot uvod v letošnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Tacnu, organizirali tradicionalni paralelni slalom, kjer se je poleg slovenskih tekmovalcev, predstavilo tudi precej tujcev, med njimi nosilci kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. Med kanuisti je zmagal Jure Lenarčič, ki je ugnal klubskega kolega Anžeta Berčiča, med kajakaši pa je Nemec Fabian Dörfler v finalu premagal Simona Brusa. Med kajakašicami je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, med dvojci pa Nemca Thomas Becker in Robert Behling.

Tekmovalci se veselijo tekme pred domačimi navijači in enkratnega vzdušja

admin | Tor, 10.06.2014

Od petka do nedelje bo na savskih brzicah potekala druga tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Slovenske barve bo zastopalo trinajst slovenskih čolnov, prav vsi reprezentanti pa se že veselijo nastopa pred domačimi navijači, ki vsako leto pripravijo enkratno vzdušje. V petek bodo na sporedu kvalifikacije v vseh kategorijah, v soboto in nedeljo pa še boji za kolajne.

Najboljši slalomisti se vračajo v Ljubljano

admin | Pon, 09.06.2014

Prihajajoči konec tedna, med 13. in 15. junijem, bomo deležni kajakaške poslastice. Na savske brzice namreč znova prihajajo najboljši slalomisti sveta, ki se bodo pomerili na drugi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Na najvišja mesta bodo ciljali tudi slovenski reprezentanti, ki v Tacnu že tradicionalno osvajajo odlične rezultate.

Luka Božič in Sašo Taljat zmagala na tekmi svetovnega pokala v Londonu

admin | Ned, 08.06.2014

Primorski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat je z odlično finalno vožnjo prišel do zmage na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Na olimpijski progi v Londonu sta tekmece prehitela za več kot dve sekundi. V finalu je veslala tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je bila deveta, v polfinalu pa je tekmovanje sklenila Eva Terčelj. Bila je 30.