Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Kanuisti tretji, Savšek za las ob kolajno, Kauzer z izpahnjeno ramo

admin | Sob, 07.06.2014

Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki poteka na olimpijski progi v Londonu, je v slovenski tabor prinesel mešane občutke. Kanuist Benjamin Savšek je za las zgrešil kolajno in bil četrti, najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s petim mestom dosegel kajakaš Janoš Peterlin, Martin Albreht je bil mesto za njim in izenačil doslej najboljši dosežek v svetovnem pokalu, kanuist Anže Berčič je bil sedmi, kajakaš Simon Brus 12., kanuist Luka Božič pa 23. Precej skrbi pa je povzročila poškodba Petra Kauzerja, ki je bil v kvalifikacijah najboljši, v polfinalni vožnji pa si je izpahnil ramo. V popoldanskih ekipnih tekmah so kanuisti zasedli tretje mesto.

Peter Kauzer najhitrejši v kvalifikacijah svetovnega pokala v Londonu, Božič – Taljat četrta

admin | Pet, 06.06.2014

Slalomisti na divjih vodah so na olimpijski progi v Londonu opravili s kvalifikacijami prve tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni. V konkurenci kajakašev je za najboljši čas dneva poskrbel Peter Kauzer, ki je bil od tekmecev hitrejši za več kot sekundo. Zanesljivo sta si polfinale priveslala tudi Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, ki sta bila po prvi vožnji druga, na koncu pa četrta. V sobotni oziroma nedeljski polfinale so se uvrstili tudi preostali kajakaši Martin Albreht, Janoš Peterlin in Simon Brus, vsi trije kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič ter kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj.

Slalomisti ta konec tedna v Londonu

admin | Sre, 04.06.2014

Takoj po koncu evropskega prvenstva na Dunaju, ki je bil za slovensko ekipo zelo uspešen, so slalomisti na divjih vodah odpotovali v London, kjer jih med petkom in nedeljo čaka prva letošnja tekma za svetovni pokal. V Veliki Britaniji bo nastopilo deset slovenskih čolnov.

Luka Božič in Sašo Taljat z novim bronom s članskih prvenstev

admin | Ned, 01.06.2014

Primorski kanuistični dvojec je sezono 2014 začel odlično. Na članskem evropskem prvenstvu na Dunaju sta priveslala do bronaste kolajne – prve slovenske kolajne na evropskih prvenstvih v kategoriji dvojcev. Sicer pa je to njuna druga članska kolajna s prvenstev, saj sta že bila bronasta leta 2009 na svetovnem prvenstvu v Španiji. V konkurenci kajakašic je bila Eva Terčelj deveta, Urša Kragelj pa štirinajsta. Ekipa kajakašic je prvenstvo končala na devetem mestu.

Kanuisti zlati na Dunaju

admin | Sob, 31.05.2014

Kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič so na evropskem prvenstvu na Dunaju spisali slovensko zgodovino. Z naslovom ekipnih evropskih prvakov so postali prvi slovenski kanuisti z ekipnim zlatom, saj so kanuisti doslej na evropskih prvenstvih zbrali tri bronaste kolajne. V posamičnih finalih je imela Slovenija štiri finaliste, na koncu pa je najboljši rezultat s šestim mestom dosegel kanuist Benjamin Savšek. Sedmo mesto med kajakaši je zasedel Peter Kauzer, drugi finalist med kanuisti Anže Berčič je bil deveti, kajakaš Janoš Peterlin pa je v svojem prvem finalu na članskih prvenstvih zasedel 12. mesto. Dvanajsta sta bila tudi kanuistka Alja Kozorog in kanuist Luka Božič, ki pa sta tekmovanje zaključila v polfinalu. Ekipa kajakašev je bila osma.

V kvalifikacijah EP na Dunaju med deseterico peterica slovenskih slalomistov

admin | Pet, 30.05.2014

Avstrijska prestolnica ta konec tedna prvič gosti najboljše evropske slalomiste in slalomistke na divjih vodah. Na novozgrajeni progi na Dunaju so v petek tekmovalci nastopili v kvalifikacijah, kjer so Slovenci nastopili precej uspešno. Brez polfinalnega nastopa je ostala trojica čolnov, s tretjim mestom pa se je najbolj izkazal kanuist Anže Berčič.

Slalomisti z nestrpnostjo čakajo evropsko prvenstvo na Dunaju

admin | Čet, 22.05.2014

Letošnje člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah bo gostila nova proga na Dunaju, ki so jo nekateri tekmovalci na kratkem treningu že spoznali, drugi pa se bodo z njo srečali prvič. Na prvenstvo, ki se bo začelo 29. maja, bo odpotovalo dvanajst slovenskih čolnov.