Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Izbirne tekme napete vse do zadnjih voženj

admin | Ned, 18.05.2014

S polfinali in finali tekme za točke ICF v Tacnu so se končale tudi letošnje izbirne tekme za sestavo slalomske reprezentance, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu na Dunaju in tekmah svetovnega pokala. Večjih presenečenj letos ni bilo, saj so si mesto v ekipi priveslali tekmovalci, ki so že bili člani reprezentance, se je pa vse do zadnjih voženj odvijala napeta tekma za zadnja mesta v kategoriji kajakašev, kanuistov in kajakašic.

V nedeljo se obeta napeta izbirna tekma za preostala mesta v reprezentanci

admin | Sob, 17.05.2014

Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu v okviru kvalifikacij tekme za točke ICF opravili z drugo in tretjo izbirno tekmo za sestavo reprezentance, ki bo letos nastopala na največjih tekmovanjih. Nekaj tekmovalcev bo v nedeljo lahko nastopilo precej sproščeno, saj so si mesto praktično že zagotovili, medtem ko se za zadnja mesta med kajakaši, kanuisti in kajakašicami obeta zanimiv boj. V kvalifikacijah tacenske tekme so za popolno slovensko prevlado poskrbeli kanuisti, ki so zasedli prva štiri mesta, med kajakaši je bil najhitrejši Kauzer, med kajakašicami Kragljeva, med dvojci pa Božič-Taljat.

Slalomisti opravili s prvo izbirno tekmo

admin | Sob, 10.05.2014

Slalomisti na divjih vodah so že opravili s prvo izbirno tekmo za sestavo reprezentance. V Tacnu je bil na uvodni tekmi med kajakaši najboljši Peter Kauzer, med kanuisti Benjamin Savšek, med kajakašicami ima najboljše izhodišče Urša Kragelj, med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat, med kanuistkami pa je tokrat zmagala Nina Bizjak.

Ta konec tedna se začenjajo slalomske izbirne tekme

admin | Čet, 08.05.2014

Slalomiste na divjih vodah v prihodnjih dveh tednih čaka nekaj stresnih trenutkov. Začenjajo se namreč izbirne tekme za sestavo slalomske reprezentance, ki bo nastopala na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala. Prva izbirna tekma bo že to soboto v Tacnu.

Svetovni podprvak tudi kanuist Luka Božič

admin | Ned, 27.04.2014

Po sobotnem slavju slovenske ekipe in naslovu svetovnega mladinskega podprvaka, ki si ga je priveslal kajakaš Vid Kuder Marušič, Slovenci slavijo tudi zadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji. Kanuist Luka Božič si je v konkurenci mlajših članov priveslal srebrno kolajno. V isti konkurenci je bil Blaž Cof 12., Jakob Jeklin pa je bil deveti med mladinci. Ekipa kanuistov do 23 let je zasedla peto mesto.

Vid Kuder Marušič svetovni mladinski podprvak

admin | Sob, 26.04.2014

Na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Penrithu se je predzadnji dan prvenstva veselila tudi slovenska ekipa. Vid Kuder Marušič je v kajakaškem finalu mladincev namreč zasedel drugo mesto in s tem prišel do prve posamične kolajne z mladinskih prvenstev. Odlično je nastopil tudi Niko Testen, ki je bil četrti, Vid Karner pa je zasedel 21. mesto. Zelo blizu kolajne v dvojcu sta bila Jakob Jeklin in Niko Testen, ki sta bila četrta. Ekipa kajakašev je bila deveta.

Simon Brus manj kot sekundo za kolajno

admin | Pet, 25.04.2014

Za slalomisti na divjih vodah so prvi odločilni boji svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v avstralskem Penrithu. V posamičnih polfinalih in finalih ter ekipnih tekmah so se pomerili kajakaši, kajakašice in kanuistični dvojci do 23 let. Simon Brus je med kajakaši končal na petem mestu, za kolajno pa zaostal za manj kot sekundo. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj sedma, Ajda Novak pa dvanajsta. Ekipa kajakašev je prvenstvo končala na osmem mestu.