Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Slalomska tekmovanja letos z nekoliko prenovljenimi pravili

admin | Tor, 17.03.2015

Tekmovalna pravila v slalomu na divjih vodah so z letošnjo sezono doživela nekaj manjših sprememb, ki bodo poskrbele za to, da bodo kvalifikacije tekmovanj nekoliko krajše kot so bile doslej, pomembne pa so tudi spremembe pravil, ki zadevajo pritožbe in poizvedbe zoper druge ekipe oziroma tekmovalce. Pomembnejše in večje spremembe tekmovalnih pravil bodo najverjetneje sledile v novem olimpijskem ciklu.

S tekmo v Solkanu se začenja slalomska sezona 2015

admin | Pon, 16.03.2015

Konec tedna, v soboto in nedeljo, bo solkanski kajakaški center gostil prvo večje mednarodno slalomsko tekmovanje letos, ki bo obenem tudi prvo večje kajakaško tekmovanje na evropskih tleh v letu 2015. Na soških brzicah se bo pomerilo približno 250 tekmovalcev iz enajstih držav. V soboto bodo na vrsti kvalifikacije, ki se bodo začele ob 10.15. V dopoldanskem delu se bodo na progo podali kajakaši in kanuistke, popoldne pa še kanuisti, kajakašice in dvojci. V nedeljo se bodo polfinalne vožnje začele ob 10.30, finale pa ob 14. uri.

Slalomisti v Solkanu nastopili na testni tekmi

admin | Sob, 07.03.2015

Na solkanski kajakaški progi se je nekaj več kot 30 slalomistov pomerilo na testni kajakaški tekmi, ki počasi že napoveduje začetek tekmovalne sezone 2015. Čez štirinajst dni se na Soči namreč s tekmo za točke ICF začenjajo izbirne tekme za mladince in mlajše člane, tako da so predvsem ti z veseljem pozdravili tovrstno trening tekmo. Tako kot lani mlade slalomiste svetovno prvenstvo čaka že v aprilu, zato se bodo morali za mesto v ekipi, ki bo odpotovala v Brazilijo, potegovati od konca marca naprej. Poleg nekaterih mladincev in mlajših članov so startali tudi izkušenejši reprezentanti, ki pa imajo še nekaj časa za priprave, saj odločilne tekme za uvrstitev v ekipo pridejo šele maja.

Priprave slalomistov v Al Ainu potekajo po zastavljenih načrtih

admin | Tor, 10.02.2015

Večina slovenskih reprezentantov se v teh dneh mudi na pripravah v Združenih arabskih emiratih, kjer izkoriščajo ugodne vremenske razmere in atraktivne brzice umetne proge v centru Wadi Adventure. Nekaj tekmovalcev je z brzicami na Bližnjem vzhodu za letos že opravilo, nekatere pa v Al Ainu čaka še kar nekaj treningov.

Kajakaš Janoš Peterlin puščavski Al Ain zamenjal za tropski Reunion

admin | Pon, 26.01.2015

Slovenski reprezentant Janoš Peterlin se to zimo ni priključil večini Slovencev, ki formo za novo sezono pilijo v Združenih arabskih emiratih, temveč je odpotoval na francoski otok Reunion, ki leži v Indijskem oceanu, vzhodno od Madagaskarja. Otok je najbolj oddaljeni del Evropske unije, saj je francoski čezmorski departma in sodi med 27 regij Francije. Peterlin tam trenira v družbi francoskih tekmovalcev.

Luka Božič in Sašo Taljat najboljša športnika Primorske

admin | Tor, 30.12.2014

Decembra so izbori najboljših športnikov v iztekajočem se letu stalnica. Najboljše športnike in športnice so tako izbirali tudi na Primorskem, kjer sta se naziva razveselila Luka Božič in Sašo Taljat. Svetovna prvaka, tretjeuvrščena z EP na Dunaju in tretja v skupnem seštevku slalomskega svetovnega pokala sta nagrado prejela na prireditvi v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Najboljše so izbirali regionalni RTV center Koper-Capodistria (Radio Koper in TV Koper), Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org, primorska kanuista pa sta tokrat zbrala več glasov kot jadralci Vasilij Žbogar, Jaš Farneti in Simon Sivitz Košuta, nogometaš Mitja Viler ter odbojkarja Mitja Gasparini in Loris Mania.

Peter Kauzer: »Pozna se šest mesecev odsotnosti«

admin | Čet, 25.12.2014

Iztekajoče se leto 2014 dvakratnemu svetovnemu prvaku Petru Kauzerju v športnem smislu ne bo ostalo v najlepšem spominu. Poškodba rame, ki jo je staknil v polfinalu prve tekme svetovnega pokala v Londonu, mu je odnesla celo sezono, pa tudi fizično moč. Po poškodbi se sedaj počasi vrača in že pili tehniko tudi na divji vodi.