Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

V polfinalu svetovnega prvenstva tudi vsi trije kanuisti

admin | Čet, 24.04.2014

Tudi drugi dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji so slovenski reprezentanti uspešno prestali kvalifikacijsko sito. Na sporedu so bile kvalifikacije kanuistov in kanuistk, kjer so nastopili trije slovenski predstavniki in si vsi zagotovili napredovanje v polfinale. Luka Božič je bil osmi, Blaž Cof 19., Jakob Jeklin pa 12.

Niko Testen najhitrejši v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Avstraliji

admin | Sre, 23.04.2014

Mladi primorski kajakaš Niko Testen, ki se je letos v kajaku prvič uvrstil v mladinsko reprezentanco, je bil najboljši v kvalifikacijah svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki poteka v avstralskem Penrithu. Iz kvalifikacij v polfinala je napredovalo vseh sedem slovenskih čolnov, ki so tekmovali prvi dan prvenstva.

V Avstraliji se začenja svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane

admin | Pon, 21.04.2014

V Penrithu, na progi, ki je leta 2000 gostila olimpijski slalom, se ta teden začenja prvo pomembnejše kajakaško tekmovanje v letošnjem letu. Od srede do nedelje se bodo namreč najboljši mladi slalomisti merili na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane. V Avstralijo je odpotovalo devet slovenskih reprezentantov.

Urša Kragelj zmagala v Liptovskem Mikulašu

admin | Ned, 20.04.2014

Kajakašica Urša Kragelj je bila najboljša na mednarodni slalomski tekmi v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Kanuist Anže Berčič je zasedel šesto mesto, kajakaš Matic Štrukelj pa je bil dvanajsti.

Slalomisti ta vikend v Liptovskem Mikulašu

admin | Sob, 19.04.2014

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend odpotovalo na tekmo v slovaški Liptovsky Mikulaš, kjer je na programu 30. mednarodni Liptovsky slalom. Prvi dan tekmovanja je tik pod vrhom končala kajakašica Urša Kragelj, ki je zasedla četrto mesto. Od nje so bile hitrejše Rusinji Aleksandra Perova in Marta Kharitonova ter Slovakinja Elena Kaliska. Kanuist Anže Berčič je v zelo močni konkurenci končal na šestem mestu. Najhitrejši so bili Slovaki, ki so zasedli prva štiri mesta. Najhitrejši je bil Alexander Slafkovsky, drugi je bil Matej Benuš, tretji Karol Rozmuš, četrti Michal Martikan, pred Berčiča pa se je vrinil še Poljak Grzegorz Hedwig. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Rus Pavel Ejgel, drugi je bil Jure Meglič za Azerbajdžan, tretji pa Poljak Dariusz Popiela. Matic Štrukelj je zasedel 15. mesto. V konkurenci dvojcev, kjer ni bilo slovenskih predstavnikov, sta bila najboljša Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala, druga sta bila Slovaka Peter in Ladislav Škantar, tretja pa Rusa Mikhail Kuznetsov in Dimitrij Larionov. Med kanuistkami je bila najhitrejša Ukrajinka Viktoria Us, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Rusinji Alsu Minazova in Arina Bedoeva.

Rezultati:

Štiri stopničke za slovenske slalomiste v Skopju

admin | Ned, 13.04.2014

Mladi slovenski slalomisti so dobro nastopili na mednarodni slalomski tekmi Ikas 2014 v Skopju. Na progi, ki bo letos gostila tudi evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, so priveslali do štirih prvih mest. Žiga Taljat je zmagal v kanuju, Žnidaršič in Žganjar v kanuju dvosedu, Alja Kozorog pa je bila najboljša tako med kajakašicami kot kanuistkami.

Mladi slalomisti uspešni v kvalifikacijah tekme v Skopju

admin | Sob, 12.04.2014

Nekaj slovenskih slalomistov, ki se niso uspeli uvrstiti v ekipo za nastop na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Avstraliji, ta vikend nastopa na mednarodni slalomski tekmi Ikas 2014 v Skopju. Na isti progi bo julija evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, tako da so tekmo izkoristili tudi za spoznavanje proge v kanjonu Matka.