Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Zmage na Pokalu Celja v roke državnih prvakov

admin | Sob, 04.10.2014

Po koncu članskega državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah so obiskovalci proge na Špici v Celju lahko uživali še v nočni tekmi pod reflektorji za Pokal Celja. Tudi na tej tekmi so zmage dosegli tisti tekmovalci, ki so bili najboljši že v popoldanskem delu tekmovanja. Simon Brus je zmagal med kajakaši, Urša Kragelj med kajakašicami, Benjamin Savšek pa med kanuisti.

V Celju to soboto DP v slalomu

admin | Tor, 30.09.2014

V soboto, 4. oktobra 2014, bo na Špici v Celju organizirano državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele ob 11. uri, finalni del pa bo sledil ob 13.30. Ob 15. uri bodo na sporedu še moštvene vožnje, nato pa se bo začel koncert Neishe. Ob 19.30 bo trideset najboljših tekmovalcev z državnega prvenstva nastopilo še na nočni tekmi za Pokal Celja, kajakaški dan pa se bo zaključil z nadaljevanjem koncerta Neishe s skupino.

Vljudno vabljeni!

Na tekmi v Celovcu tudi številni slovenski slalomisti

admin | Ned, 28.09.2014

Celovec je gostil slalomsko tekmo Alpe Adria, na kateri je nastopilo precejšnje število slovenskih tekmovalcev, predvsem tistih v mlajših starostnih kategorijah. Slovenci so dosegli trinajst uvrstitev med najboljše tri.

Luka Božič in Sašo Taljat v Deep Creeku postala svetovna prvaka!

admin | Ned, 21.09.2014

Lepši zaključek slalomskega svetovnega prvenstva v Deep Creeku bi si le težko želeli. Primorska naveza Luka Božič – Sašo Taljat je z izvrstnima vožnjama tako v polfinalu kot kasneje v finalu zasluženo priveslala do naslova svetovnih prvakov. To je njuno drugo odličje s članskih svetovnih prvenstev, saj sta bila pred petimi leti v Španiji tretja. Nastopili sta tudi kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj, ki sta obstali v polfinalu.

Kajakašice znova blizu kolajni - tokrat četrte

admin | Ned, 21.09.2014

Blizu še četrti kolajni na svetovnem prvenstvu v Deep Creeku so bile tudi kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, ki so zasedle četrto mesto. V napeti tekmi so drugo zaporedno kolajno s svetovnih prvenstev zgrešile za vsega 37 stotink sekunde. Ekipa v enaki postavi se je namreč na lanskem svetovnem prvenstvu v Pragi veselila brona. »Za moštvene vožnje smo se dobro dogovorile. Odpeljale smo zelo dobro, bilo je sicer še nekaj rezerv, ampak očitno so bile ostale dovolj hitre in premalo ekip je delalo napake,« je moštveno vožnjo ocenila Terčeljeva.

Svetovne prvakinje so postale Francozinje Emilie Fer, Nouria Newman in Carole Bouzidi, druge so bile Avstrijke Viktoria Wolffhardt, Corinna Kuhnle in Lisa Leitner, tretje pa Slovakinje Jana Dukatova, Elena Kaliska in Kristina Nevarilova. V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija ni imela ekipe, so zmagali Francozi, pred Slovaki in Čehi.

Sobotni uspeh spremljal tudi veleposlanik Republike Slovenije

admin | Ned, 21.09.2014

Izjemno uspešen predzadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v ameriškem Deep Creeku si je ogledal tudi veleposlanik Republike Slovenije v Združenih državah Amerike Nj. eksc. dr. Božo Cerar, ki je bil nad videnim v umetnem kanalu ob smučarsko-rekreacijskem središču Wisp navdušen: »Odločil sem se, da pridem pogledati naše ambasadorje, ne samo ambasadorje našega športa, ampak nasploh Slovenije. Moram reči, da nisem prišel zaman, kar sploh nisem dvomil. Verjel sem v naše tekmovalce in presrečen sem, tako kot tudi vsi ostali, da so osvojili dve kolajni. S seboj sem prinesel tri steklenice našega šampanjca – kot vidite nisem pesimist, tudi za jutri bomo držali pesti. Naši tekmovalci so nam pripravili lepo predstavo. Tako vašo kot mojo pot v Deep Creek ocenjujem kot zelo uspešno. Spremljam praktično vse športne zvrsti, tudi kajak. Bil sem že na svetovnem prvenstvu, bil sem seveda tudi v Tacnu in v Solkanu.«

Savšek dvajset minut svetovni prvak v Deep Creeku, Božič osmi

admin | Sob, 20.09.2014

Deep Creek, 20. septembra (STA) - Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu v ameriškem Deep Creeku brez kazenskih sekund osvojil naslov svetovnega podprvaka. Po pritožbi je zmagal francoski Američan Fabien Lefevre. Luka Božič je bil z dvema dotikoma na koncu osmi. Oba slovenska kanuista skupaj z Anžetom Berčičem popoldan čakajo še ekipne vožnje.