Jan 2020

Kategorija Novice Slalom

Slalomski uspeh odmeval tudi v novicah veleposlaništva v Washingtonu

admin | Čet, 09.10.2014

Uspeh slovenskih reprezentantov na svetovnem članskem prvenstvu v slalomu v ameriškem Deep Creeku je našel svoje mesto tudi v novičkah slovenske ambasade v Združenih državah Amerike. Slovensko ekipo je, kot smo že poročali, v soboto obiskal Nj. eksc. dr. Božo Cerar, ki je s seboj prinesel tri steklenice slovenskega šampanjca, kot bi vedel, da bodo do kolajn priveslali Luka Božič in Sašo Taljat, Benjamin Savšek ter ekipa kanuistov. Kaj so zapisali, si lahko preberete spodaj (v angleškem jeziku).

V Celju smo dobili državne prvake v slalomu

admin | Sob, 04.10.2014

Celjski kajakaški poligon na Savinji je gostil zaključno dejanje slalomske sezone 2014 – člansko državno prvenstvo. Ob odsotnosti nekaterih reprezentantov so si naslove državnih prvakov priveslali Simon Brus med kajakaši, Benjamin Savšek med kanuisti, Urša Kragelj med kajakašicami, Alja Kozorog med mladinkami ter Tine Kancler in Jakob Jež med dvojci.

Zmage na Pokalu Celja v roke državnih prvakov

admin | Sob, 04.10.2014

Po koncu članskega državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah so obiskovalci proge na Špici v Celju lahko uživali še v nočni tekmi pod reflektorji za Pokal Celja. Tudi na tej tekmi so zmage dosegli tisti tekmovalci, ki so bili najboljši že v popoldanskem delu tekmovanja. Simon Brus je zmagal med kajakaši, Urša Kragelj med kajakašicami, Benjamin Savšek pa med kanuisti.

V Celju to soboto DP v slalomu

admin | Tor, 30.09.2014

V soboto, 4. oktobra 2014, bo na Špici v Celju organizirano državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele ob 11. uri, finalni del pa bo sledil ob 13.30. Ob 15. uri bodo na sporedu še moštvene vožnje, nato pa se bo začel koncert Neishe. Ob 19.30 bo trideset najboljših tekmovalcev z državnega prvenstva nastopilo še na nočni tekmi za Pokal Celja, kajakaški dan pa se bo zaključil z nadaljevanjem koncerta Neishe s skupino.

Vljudno vabljeni!

Na tekmi v Celovcu tudi številni slovenski slalomisti

admin | Ned, 28.09.2014

Celovec je gostil slalomsko tekmo Alpe Adria, na kateri je nastopilo precejšnje število slovenskih tekmovalcev, predvsem tistih v mlajših starostnih kategorijah. Slovenci so dosegli trinajst uvrstitev med najboljše tri.

Luka Božič in Sašo Taljat v Deep Creeku postala svetovna prvaka!

admin | Ned, 21.09.2014

Lepši zaključek slalomskega svetovnega prvenstva v Deep Creeku bi si le težko želeli. Primorska naveza Luka Božič – Sašo Taljat je z izvrstnima vožnjama tako v polfinalu kot kasneje v finalu zasluženo priveslala do naslova svetovnih prvakov. To je njuno drugo odličje s članskih svetovnih prvenstev, saj sta bila pred petimi leti v Španiji tretja. Nastopili sta tudi kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj, ki sta obstali v polfinalu.

Kajakašice znova blizu kolajni - tokrat četrte

admin | Ned, 21.09.2014

Blizu še četrti kolajni na svetovnem prvenstvu v Deep Creeku so bile tudi kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, ki so zasedle četrto mesto. V napeti tekmi so drugo zaporedno kolajno s svetovnih prvenstev zgrešile za vsega 37 stotink sekunde. Ekipa v enaki postavi se je namreč na lanskem svetovnem prvenstvu v Pragi veselila brona. »Za moštvene vožnje smo se dobro dogovorile. Odpeljale smo zelo dobro, bilo je sicer še nekaj rezerv, ampak očitno so bile ostale dovolj hitre in premalo ekip je delalo napake,« je moštveno vožnjo ocenila Terčeljeva.

Svetovne prvakinje so postale Francozinje Emilie Fer, Nouria Newman in Carole Bouzidi, druge so bile Avstrijke Viktoria Wolffhardt, Corinna Kuhnle in Lisa Leitner, tretje pa Slovakinje Jana Dukatova, Elena Kaliska in Kristina Nevarilova. V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija ni imela ekipe, so zmagali Francozi, pred Slovaki in Čehi.

Eva Terčelj
Luka Božič