Jan 2020

Kategorija Novice Slalom

Sobotni uspeh spremljal tudi veleposlanik Republike Slovenije

admin | Ned, 21.09.2014

Izjemno uspešen predzadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v ameriškem Deep Creeku si je ogledal tudi veleposlanik Republike Slovenije v Združenih državah Amerike Nj. eksc. dr. Božo Cerar, ki je bil nad videnim v umetnem kanalu ob smučarsko-rekreacijskem središču Wisp navdušen: »Odločil sem se, da pridem pogledati naše ambasadorje, ne samo ambasadorje našega športa, ampak nasploh Slovenije. Moram reči, da nisem prišel zaman, kar sploh nisem dvomil. Verjel sem v naše tekmovalce in presrečen sem, tako kot tudi vsi ostali, da so osvojili dve kolajni. S seboj sem prinesel tri steklenice našega šampanjca – kot vidite nisem pesimist, tudi za jutri bomo držali pesti. Naši tekmovalci so nam pripravili lepo predstavo. Tako vašo kot mojo pot v Deep Creek ocenjujem kot zelo uspešno. Spremljam praktično vse športne zvrsti, tudi kajak. Bil sem že na svetovnem prvenstvu, bil sem seveda tudi v Tacnu in v Solkanu.«

Savšek dvajset minut svetovni prvak v Deep Creeku, Božič osmi

admin | Sob, 20.09.2014

Deep Creek, 20. septembra (STA) - Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu v ameriškem Deep Creeku brez kazenskih sekund osvojil naslov svetovnega podprvaka. Po pritožbi je zmagal francoski Američan Fabien Lefevre. Luka Božič je bil z dvema dotikoma na koncu osmi. Oba slovenska kanuista skupaj z Anžetom Berčičem popoldan čakajo še ekipne vožnje.

Slovenski kanuisti ekipno do brona, kajakaši šesti

admin | Sob, 20.09.2014

Deep Creek, 20. septembra (STA) - Slovenski kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so na svetovnem prvenstvu slalomistov v Deep Creeku osvojili bronasto kolajno v konkurenci ekip. Zmagali so Čehi pred Slovaki, za Savškom pa je popoln dan, saj je pred tem osvojil že srebro med posamezniki. Kajakaši Simon Brus, Martin Albreht in Janoš Peterlin so bili ekipno šesti.

Kajakašem se napad na finale ni izšel

admin | Pet, 19.09.2014

Kvalifikacijam kajakašic in kanuistov je sledil še polfinalni del tekmovanja za kajakaše. V tem delu tekmovanja so nastopili vsi trije slovenski predstavniki v Deep Creeku, vendar so vsi ostali izven finala. Janoš Peterlin je bil 24., Simon Brus 32., Martin Albreht pa 37. V soboto polfinalni nastop čaka Benjamina Savška in Luko Božiča, v popoldanskem delu programa pa še sledita ekipni tekmi kajakašev in kanuistov.

Luka Božič – Sašo Taljat, Eva Terčelj in Urša Kragelj uspešno prek kvalifikacij SP v Deep Creeku

admin | Pet, 19.09.2014

Svoj uvodni nastop na 36. članskem svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah so opravile tudi kajakašice in kanuistični dvojci. Na umetni progi v Deep Creeku v ameriški zvezni državi Maryland so prek kvalifikacij uspešno napredovali Luka Božič in Sašo Taljat v konkurenci dvojcev ter kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj. Ajda Novak je obstala v posamični konkurenci, tako da jo v nedeljo čaka le še ekipna tekma kajakašic.

Benjamin Savšek, Martin Albreht in Simon Brus v kvalifikacijah med najboljšo deseterico

admin | Čet, 18.09.2014

Slalomisti na divjih vodah so tekmovalni del svetovnega prvenstva v ameriškem Deep Creeku odprli s kvalifikacijami kanuistov, kanuistk in kajakašev. Prvi dan prvenstva se je na umetno progo ob športnem središču Wisp podalo šest slovenskih čolnov. Večina je prvo oviro uspešno preskočila, zalomilo se je le kanuistu Anžetu Berčiču. Benjamin Savšek in Martin Albreht sta prvi dan prvenstva končala na sedmem mestu, Simon Brus pa na osmem. Nov nastop čaka tudi Luko Božiča in Janoša Peterlina.

Slalomisti odštevajo dneve do začetka svetovnega prvenstva

admin | Ned, 14.09.2014

Začetek slalomskega svetovnega prvenstva v McHenryju oziroma Deep Creeku v Združenih državah Amerike je vse bližje. Pred tekmovalci sta le še dva treninga in slavnostno odprtje prvenstva, nato pa sledijo prve tekme. Tekmovalni del prvenstva bo potekal od četrtka do nedelje.

Eva Terčelj
Luka Božič