Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek to zimo dvakrat na treningu v Al Ainu

admin | Čet, 06.02.2014

Bronasti kanuist z lanskega svetovnega prvenstva v Pragi Benjamin Savšek se je letošnjo zimo odločil za nekoliko drugačen načrt priprav v toplih krajih. Obdobje treninga v Združenih arabskih emiratih je namreč razpolovil. Pred dnevi se je iz toplega Al Aina vrnil v zimo, v sredini februarja pa se bo tja odpravil znova in opravil še drugi del treninga v umetnem kanalu.

Kot kaže olimpijski slalom vendarle v Riu de Janeiru

admin | Pet, 25.10.2013

Pred časom je kajakaške kroge precej razburila novica, da naj bi prireditelji olimpijskih iger v Riu de Janeiru slalomsko prizorišče preselili v več kot tisoč kilometrov oddaljeni Foz do Iguaçu, ki je leta 2007 že gostil svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Razlogi za spremembo prizorišča so ležali v visokih stroških izgradnje novega tekmovališča, a so prireditelji in predstavniki mednarodne kajakaške zveze očitno le našli skupni jezik.

Državno prvenstvo v Tacnu brez večjih presenečenj

admin | Sob, 21.09.2013

S tekmo državnega prvenstva v Tacnu so slalomisti na divjih vodah zaključili še eno izjemno uspešno sezono, v kateri so osvajali kolajne na največjih tekmovanjih tako v mladinski kot članski konkurenci. Na zadnji tekmi sezone, ki je minila v sproščenem vzdušju, velikih presenečenj ni bilo, saj so si državne naslove priveslali kajakašica Urša Kragelj, kajakaš Peter Kauzer, kanuist Benjamin Savšek in dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Do brona na svetovnem prvenstvu v Pragi tudi ekipa kajakašic

admin | Ned, 15.09.2013

Ekipa kajakašic, za katero so veslale Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak je zadnji dan svetovnega prvenstva priveslala do bronaste kolajne, za srebrno pa zaostala le za nekaj stotink sekunde. Manj uspeha je bilo v posamični konkurenci, kjer je zahtevna postavitev proge v Pragi znova terjala visok davek med tistimi, ki so pred prvenstvom sodili v širši krog favoritov za odličja. Brez finalnega nastopa so tako ostali tudi kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter dvojec Luka Božič in Sašo Taljat. Slednja sta bila enajsta, Terčeljeva je zasedla 13. mesto, Urša Kragelj pa je bila 20.

Benjamin Savšek bronast na svetovnem prvenstvu v Pragi

admin | Sob, 14.09.2013

Kanuist Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu v slalomu, ki ta konec tedna poteka v Pragi, z bronasto kolajno poskrbel za veliko veselje v slovenskem taboru. Na zahtevno postavljeni progi na Vltavi je priveslal do prve posamične kanuistične kolajne na svetovnih prvenstvih po 30 letih. V finalu je veslal tudi Anže Berčič, ki je bil deveti. V popoldanskih ekipnih tekmah so kanuisti tekmovanje končali na četrtem mestu, kajakaši pa so bili šesti.

Benjamin Savšek in Anže Berčič v finalu svetovnega prvenstva v Pragi

admin | Pet, 13.09.2013

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi smo že dobili prve finaliste, med njimi bosta tudi kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič, ki sta v polfinalu zasedla četrto oziroma peto mesto. Brez finalnega nastopa so ostali vsi trije slovenski kajakaši. Že dopoldne so v kvalifikacijah veslale kajakašice in dvojci. V polfinale sta se prebili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, Ajda Novak pa je svoje prvo svetovno prvenstvo končala na 48. mestu. Po pričakovanjih sta v nedeljski polfinale napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat med dvojci.

Benjamin Savšek najhitrejši v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Pragi

admin | Čet, 12.09.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Pragi so s kvalifikacijskimi vožnjami odprli kajakaši, kjer so uspešno nastopili vsi trije slovenski tekmovalci in se uvrstili v polfinale. Peter Kauzer je bil 11., Simon Brus 14., Martin Albreht pa 35. Popoldne so v kvalifikacijah veslali še kanuisti, kjer sta bila odlična Benjamin Savšek in Anže Berčič, ki sta zasedla prvo oziroma četrto mesto. Zalomilo pa se je Luki Božiču, ki je obstal v kvalifikacijah.