Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

V Tacnu še dve kolajni – Eva Terčelj in Božič-Taljat do brona

admin | Ned, 18.08.2013

Izvrsten in uspešen konec tedna v Tacnu so s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala dopolnili še kajakašica Eva Terčelj in dvojec Luka Božič – Sašo Taljat. Urša Kragelj je bila peta, Ajda Novak pa enajsta. Slovenci se lahko za nov uspeh zahvalijo tudi izpadu električne energije v bližnji elektrarni, saj so zaradi višjega nivoja vode morali ponoviti finalne vožnje. Zaradi ponovitve final so odpovedali ekipne tekme.

Zmage Berčiča, Kauzerja in kanuistov, srebro kajakašev

admin | Sob, 17.08.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi na letošnji tekmi svetovnega pokala v Tacnu nadaljevali tradicijo osvajanja izvrstnih rezultatov. Kanuist Anže Berčič je zmagal še na drugi zaporedni tekmi svetovnega pokala, kajakaš Peter Kauzer pa je priveslal do tretje zmage na tekmah svetovnega pokala v Tacnu. Uspeh iz posamičnih nastopov so v popoldanskih vožnjah dopolnili še kanuisti, ki so bili najhitrejši, ter kajakaši, ki so zasedli drugo mesto.

Kauzer ter Božič – Taljat najhitrejši v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Tacnu

admin | Pet, 16.08.2013

Prvi dan četrte tekme svetovnega pokala v Tacnu so se slovenski tekmovalci odrezali odlično. Na domači progi so si polfinalne nastope priveslali skoraj vsi, brez vnovičnega nastopa sta ostala le mlada dvojca Jeklin – Testen in Žnidaršič – Žganjar. V konkurenci kajakašev je bil najhitrejši Peter Kauzer, med dvojci pa sta kvalifikacije na vrhu končala Luka Božič in Sašo Taljat.

Petnajst slovenskih čolnov v boju za čim boljše uvrstitve na tekmi svetovnega pokala v Tacnu

admin | Tor, 13.08.2013

Od petka do nedelje bodo savske brzice znova gostile najboljše slalomiste sveta. Po letu 2011 se tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah namreč znova vrača v Tacen. Na Savi bo nastopilo petnajst slovenskih čolnov, prav vsi slovenski tekmovalci pa upajo, da se bodo pred domačimi navijači izkazali z dobrimi rezultati. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa bodo na vrsti še polfinalni in finalni boji ter ekipne tekme. Že v sredo bo v centru Ljubljane tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici.

Dve zmagi in dve tretji mesti mladih slalomistov v Čeških Budejovicah

admin | Pet, 09.08.2013

Mladi slovenski slalomisti na divjih vodah so se tudi na zadnji letošnji tekmi evropskega mladinskega pokala izkazali. V Čeških Budejovicah je Nina Bizjak zmagala med kajakašicami in bila tretja v konkurenci kanuistk, v konkurenci kajakašev do 18 let je bil najboljši Žan Jakše, dobitnik kolajne na nedavnem evropskem mladinskem prvenstvu Vid Karner pa je bil tretji.

V Čeških Budejovicah zadnja tekma evropskega mladinskega pokala

admin | Čet, 08.08.2013

V Čeških Budejovicah poteka zadnja letošnja tekma v seriji evropskega mladinskega pokala. Danes so bile na sporedu kvalifikacije, v petek pa bodo sledila še polfinala in finala. Na tekmi, kjer je nastopilo veliko število tekmovalcev, so se slovenski slalomisti odrezali dobro. Nina Bizjak je v konkurenci kanuistk v kvalifikacijah zmagala, med kajakašicami pa je bila četrta. Neža Vrevc je bila med kajakašicami šesta. Na tretjem mestu je kvalifikacije končal kajakaš Niko Testen, Vid Karner je bil sedmi, Urban Kapušin pa deveti. Med kanuisti je Klemen Vidmar kvalifikacije končal na desetem mestu.

Ostale uvrstitve si lahko ogledate v nadaljevanju …

Za konec evropskega prvenstva v Franciji ekipa kanuistov četrta

admin | Ned, 04.08.2013

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Bourg Saint Mauriceu je imela Slovenija na startu šest ekip, vendar se na atraktivni progi nobeni ni uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke. Še najbližje je bila ekipa kanuistov do 23 let, ki je tekmovanje končala na četrtem mestu. Ekipa kajakašic do 23 let in mladinska ekipa kajakašev sta zasedli peti mesti. Slovenska ekipa tako ostaja pri treh osvojenih posamičnih kolajnah, ki so jih priveslali kanuist Anže Berčič, dvojec Jakob Jeklin – Niko Testen in kajakaš Vid Karner. Poleg tega so slovenski slalomisti na tem prvenstvu osvojili še šest četrtih mest.