Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Dvojec Jakob Jeklin – Niko Testen srebrn, kajakaš Vid Karner pa bronast na evropskem prvenstvu v Franciji

admin | Sob, 03.08.2013

Predzadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v francoskem Bourg Saint Mauriceu so slovenski mladinski reprezentanti nanizali nekaj odličnih rezultatov. Za srebrno kolajno v konkurenci dvojcev sta poskrbela Primorca Jakob Jeklin in Niko Testen, celjski kajakaš Vid Karner pa je bil tretji. Le mesto je od kolajne ločilo kajakašico Aljo Kozorog in kanuista Jakoba Jeklina, ki sta zasedla četrti mesti.

Anže Berčič srebrn na evropskem prvenstvu v Bourg Saint Mauriceu

admin | Pet, 02.08.2013

Slovenski kanuist na divjih vodah Anže Berčič nadaljuje z izvrstnimi nastopi v letošnji sezoni. Po zmagi na tekmi svetovnega pokala v Španiji in več ekipnih kolajnah je tokrat na reki Isère priveslal še do srebrne kolajne na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane. Le malo je do kolajne zmanjkalo kajakašu Simonu Brusu in kajakašici Evi Terčelj, ki sta osvojila četrti mesti, v finalu pa sta veslala še kanuist Luka Božič in kajakašica Ajda Novak.

Nina Bizjak za las ob kolajno na evropskem prvenstvu v Franciji

admin | Čet, 01.08.2013

Primorska slalomistka Nina Bizjak je na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bourg Saint Mauriceu v konkurenci kanuistk osvojila izvrstno četrto mesto in bila zelo blizu senzacije. V polfinalu kanuistk med mladinkami je veslala še Alja Kozorog, ki je bila na koncu 12. Na sporedu so bile še kvalifikacije v preostalih mladinskih kategorijah, kjer so Slovenci uspešno napredovali v polfinale. Zataknilo se je le kanuistu Blažu Zupanu.

Martin Albreht drugi v kvalifikacijah EP v Franciji, Terčeljeva četrta, Berčič peti

admin | Sre, 31.07.2013

Slalomisti na divjih vodah so začeli z nastopi na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bourg-Saint-Mauriceu. Prvi tekmovalni dan so se v kvalifikacijah pomerili mlajši člani v vseh kategorijah ter mladinke v konkurenci kanuistk. Za najboljši slovenski dosežek dneva je z drugim mestom poskrbel kajakaš Martin Albreht, ki je bil drugi, kajakašica Eva Terčelj je bila četrta, kanuist Anže Berčič pa je bil peti.

V Bratislavi pet kolajn za mlade slalomiste

admin | Ned, 28.07.2013

Medtem ko se mladinska reprezentanca in ekipa mlajših članov v francoskem Bourg Saint Mauriceu že pripravljata na evropsko prvenstvo v slalomu, ki se začne v torek, so preostali mladi slalomisti na divjih vodah ta konec tedna v Bratislavi nastopali na tekmi serije za evropski mladinski pokal. Slovenski tekmovalci so osvojili pet kolajn, na najvišjo stopničko pa sta stopila Tine Kancler in Rok Markočič.

Kanuisti znova svetovni prvaki, bron za Jakoba Jeklina in mladinsko ekipo kajakašic

admin | Ned, 21.07.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki je ta teden potekalo v slovaškem Liptovskem Mikulašu je slovenska reprezentanca zaključila s štirimi osvojenimi kolajnami. Po sobotnem bronu mladinske ekipe kajakašev je najprej za edino slovensko posamično kolajno na tem prvenstvu z bronom poskrbel mladi kanuist Jakob Jeklin, bron so si priveslale tudi kajakašice Nina Bizjak, Neža Vrevc in Alja Kozorog, še drugo leto zapored pa je v konkurenci mlajših članov na najvišjo stopničko stopila ekipa kanuistov, ki so jo sestavljali Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič.

Mladi kajakaši v Liptovskem Mikulašu tretji, Vid Kuder Marušič deveti

admin | Sob, 20.07.2013

Prvi dan finalnih odločitev na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah je mladinska ekipa kajakašev, za katero so veslali Martin Srabotnik, Vid Karner in Vid Kuder Marušič, zasedla tretje mesto in slovenski reprezentanci priveslala prvo kolajno na Slovaškem. Njihovi starejši kolegi do 23 let so bili deseti, v posamičnem finalu pa je veslal le kajakaš Vid Kuder Marušič, ki je bil deveti.