Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Luka Božič v polfinalu svetovnega prvenstva na Slovaškem najhitrejši, Eva Terčelj in Jakob Jeklin druga

admin | Pet, 19.07.2013

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem so bile danes na sporedu polfinalne preizkušnje. Zanesljivo sta se v finale uvrstila Luka Božič in Eva Terčelj, s prvim oziroma drugim časom polfinala, v nedeljo bo znova veslal tudi kanuist Anže Berčič, v finale pa sta se uvrstila še mladinca Vid Kuder Marušič med kajakaši in Jakob Jeklin med kanuisti.

V kvalifikacijah Liptovskega Mikulaša uspešni tudi kanuisti in kajakašice

admin | Čet, 18.07.2013

Sredine kvalifikacije svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Liptovskem Mikulašu so slovenski reprezentanti opravili z odliko, saj so se vsi uvrstili v polfinala, uspešno pa so jim sledili tudi kanuisti in kajakašice, ki so se v kvalifikacijah pomerili danes. Petkove polfinalne nastope so si priveslali kanuisti Luka Božič, Anže Berčič, Jure Lenarčič ter kajakašici Ajda Novak in Eva Terčelj v konkurenci mlajših članov, kasneje v konkurenci mladincev pa še kajakašice Neža Vrevc, Nina Bizjak in Alja Kozorog ter kanuisti Žiga Taljat, Blaž Zupan in Jakob Jeklin.

Slovenci prvi dan prvenstva na Slovaškem uspešni v kvalifikacijah

admin | Sre, 17.07.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane na Slovaškem so slovenski slalomisti začeli zelo dobro. Že v dopoldanskem delu kvalifikacij so brez težav v polfinale napredovali kajakaši Simon Brus, Martin Albreht in Matic Štrukelj ter dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar. Tudi mladinci Martin Srabotnik, Vid Kuder Marušič in Vid Karner, kanuistki Nina Bizjak, Alja Kozorog ter dvojec Jeklin - Testen so napredovali v petkove polfinalne vožnje.

V Liptovskem Mikulašu se začenja slalomsko svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane

admin | Tor, 16.07.2013

S slovesno otvoritvijo se danes v slovaškem Liptovskem Mikulašu začenja svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah. Na Slovaškem bo nastopila močna slovenska reprezentanca, ki tako kot vselej cilja na najvišja mesta.

V finalu Ivreje Poljanec in Črepinšek

admin | Pon, 15.07.2013

Nekaj slovenskih slalomistov je pretekli vikend odpotovalo v Italijo, kjer so nastopili na mednarodni tekmi za točke ICF v Ivreji. V finalu sta veslala Matej Poljanec, ki je bil med kajakaši deveti, in Andrej Črepinšek, ki je v konkurenci kanuistov zasedel deseto mesto.

Eva Terčelj najboljša v La Seu d'Urgellu, Božič in Taljat tretja

admin | Ned, 07.07.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so tekmovalni vikend v La Seu d'Urgellu zaključili na najlepši možen način. Po včerajšnji premierni zmagi Anžeta Berčiča si je prvo zmago v svetovnem pokalu danes priveslala še kajakašica Eva Terčelj, ki je na vrhu zamenjala reprezentančno kolegico Uršo Kragelj, zmagovalko lanskega svetovnega pokala na tej progi. Uspeh Terčeljeve sta s tretjim mestom med dvojci dopolnila Luka Božič in Sašo Taljat, Urša Kragelj pa je bila osma.

Anže Berčič v Španiji do prve zmage v svetovnem pokalu

admin | Sob, 06.07.2013

Anže Berčič, 22-letni kanuist tacenskega kluba, je na tretji tekmi svetovnega pokala v La Seu d'Urgellu priveslal do prve zmage v svetovnem pokalu. Dobro je kazalo tudi Benjaminu Savšku, ki je vodil po polfinalu, v finalu pa nato končal na osmem mestu. V kajakaškem finalu je veslal Martin Albreht, ki je bil deveti. Kanuisti so bili odlični tudi na ekipni tekmi, kjer so še drugi vikend zapored zmagali. Ekipa kajakašev je bila četrta.