Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek zmagal v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Pragi

admin | Pet, 20.06.2014

Slalomisti na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Pragi, kjer poteka tretja tekma za svetovni pokal in zadnja pred premorom v seriji, ki bo trajal do začetka avgusta. Prvi tekmovalni dan so bile na vrsti kvalifikacije, kjer se je izmed Slovencev najbolj izkazal Benjamin Savšek. Zmagovalec tacenske preizkušnje je tudi kvalifikacije na Češkem končal na prvem mestu. V polfinale so napredovali še kanuista Anže Berčič in Luka Božič, kajakaša Martin Albreht in Simon Brus, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Slovenski slalomisti na vrhu tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala

admin | Pon, 16.06.2014

Po drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so slovenski slalomisti zelo visoko tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Zmagovalec tacenske preizkušnje med kanuisti Benjamin Savšek je napredoval na prvo mesto in ima točko prednosti pred legendarnim slovaškim reprezentantom Michalom Martikanom, na tretjem mestu pa se nahaja Britanec David Florence. Med najboljšo deseterico sta tudi preostala Slovenca. Anže Berčič je s 84 točkami peti, Luka Božič pa z 69 točkami deveti.

Nove stopničke za Luko Božiča in Saša Taljata

admin | Ned, 15.06.2014

Tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Tacnu, se je končala z dvema novima kolajnama za slovensko ekipo. V finalu kanuističnih dvojcev sta Luka Božič in Sašo Taljat še na tretji letošnji tekmi osvojila kolajno, bila sta namreč druga. Tik za zmagovalnimi stopničkami je tekmo končala Urša Kragelj, ki je bila četrta. Eva Terčelj je bila osma, Ajda Novak pa 22. Ob koncu dneva so bile kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak tretje v ekipni tekmi.

V Tacnu zmaga Benjamina Savška in tretje mesto Luke Božiča

admin | Sob, 14.06.2014

Slovenski slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z izjemnimi rezultati na domači progi v Tacnu. Po lanskoletnem uspehu, ko so kolajne osvojili v prav vseh disciplinah, sta letos za slavje prvi dan finalnih odločitev poskrbela kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, ki sta finalno vožnjo končala na prvem in tretjem mestu. Uspeh je s petim mestom dopolnil Anže Berčič, v finalu pa sta veslala še kajakaš Martin Albreht, ki je bil sedmi, in kanuistka Nina Bizjak, ki je zasedla deseto mesto.

Slovenci uspešno preko kvalifikacij tekme svetovnega pokala v Tacnu

admin | Pet, 13.06.2014

Slovenski slalomisti, ki ta konec tedna tekmujejo na drugi tekmi svetovnega pokala v Tacnu, so s kvalifikacijami opravili več kot odlično. Kanuist Anže Berčič je bil najhitrejši, kajakašica Urša Kragelj in kajakaš Martin Albreht sta bila druga, dvojec Božič – Taljat in kanuist Savšek so bili četrti, med najboljšo deseterico pa so se uvrstili še Eva Terčelj, Luka Božič in Alja Kozorog.

Na Ljubljanici zmagal Lenarčič, v finalu tudi Berčič in Brus

admin | Sre, 11.06.2014

Na Ljubljanici so kot uvod v letošnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Tacnu, organizirali tradicionalni paralelni slalom, kjer se je poleg slovenskih tekmovalcev, predstavilo tudi precej tujcev, med njimi nosilci kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. Med kanuisti je zmagal Jure Lenarčič, ki je ugnal klubskega kolega Anžeta Berčiča, med kajakaši pa je Nemec Fabian Dörfler v finalu premagal Simona Brusa. Med kajakašicami je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, med dvojci pa Nemca Thomas Becker in Robert Behling.

Tekmovalci se veselijo tekme pred domačimi navijači in enkratnega vzdušja

admin | Tor, 10.06.2014

Od petka do nedelje bo na savskih brzicah potekala druga tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Slovenske barve bo zastopalo trinajst slovenskih čolnov, prav vsi reprezentanti pa se že veselijo nastopa pred domačimi navijači, ki vsako leto pripravijo enkratno vzdušje. V petek bodo na sporedu kvalifikacije v vseh kategorijah, v soboto in nedeljo pa še boji za kolajne.