Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Martin Albreht tretji v kvalifikacijah La Seu d'Urgella

admin | Pet, 05.07.2013

Kajakaš Martin Albreht je na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v izvrstni formi. Po prvi uvrstitvi v finale tekem svetovnega pokala prejšnji konec tedna v Augsburgu, je odlično nastopil še v kvalifikacijah tekme v Španiji. Z izvrstno drugo vožnjo si je priveslal tretje mesto. V polfinalu bodo veslali tudi preostali slovenski kajakaši in kanuisti. Anže Berčič je bil med kanuisti peti, Luka Božič osmi, Benjamin Savšek pa 12. Na 12. mestu je kvalifikacije končal tudi kajakaš Peter Kauzer, Janoš Peterlin je bil 21., Jure Meglič pa 28. Popoldne so v kvalifikacijah nastopile še kajakašice in dvojci. Božič in Taljat sta bila 16., Terčeljeva sedma, Kragljeva pa se je v polfinale uvrstila s 15. časom.

V La Seu d'Urgellu tretja tekma svetovnega pokala

admin | Čet, 04.07.2013

Slalomisti bodo ta vikend tekmovali v Španiji, kjer jih na olimpijski progi v La Seu d'Urgellu čaka tretja tekma svetovnega pokala. To bo zadnja tekma v prvem delu svetovnega pokala, dve tekmi, v Tacnu in Bratislavi, pa bosta sledili še v sredini avgusta. V slovenski ekipi je po tekmi v Augsburgu prišlo do spremembe, saj je Simon Brus zaradi skromnejših predstav dopotoval domov, ekipi v Španiji pa se je pridružil Jure Meglič.

V Solkanu zmage mladim slovenskim slalomistom

admin | Ned, 30.06.2013

Na prvi tekmi v seriji evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah v Solkanu so se mladi slovenski kajakaši in kanuisti zelo izkazali. Med kanuisti je zmagal Žiga Taljat, med kajakaši Martin Srabotnik, med dvojci Testen in Jeklin, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Med kajakašicami je bila najboljša Slovakinja Hassova.

Luka Božič in Sašo Taljat osma v Augsburgu

admin | Ned, 30.06.2013

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v Augsburgu so se na progo v 'Eiskanalu' podale še kajakašice in kanuistični dvojci. Skozi polfinalno sito sta tokrat izmed slovenskih tekmovalcev prišla le Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta na koncu zasedla osmo mesto. Manj uspešni sta bili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki sta imeli na progi kar nekaj težav. Urša Kragelj je bila 15., Eva Terčelj pa 23.

Slovenci uspešni v kvalifikacijah evropskega mladinskega pokala v slalomu v Solkanu

admin | Sob, 29.06.2013

V Solkanu ta vikend poteka prva v seriji tekem evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah pod okriljem evropske kajakaške zveze. Slovenski mladinci so se v kvalifikacijah izkazali. Žiga Taljat je bil najboljši med kanuisti, Vid Karner med kajakaši, Testen in Jeklin med dvojci, Nina Bizjak med kanuistkami, med kajakašicami pa je bila najboljša Slovakinja Hassova.

Ekipa kanuistov v Augsburgu zmagala, trije posamični finalni nastopi

admin | Sob, 29.06.2013

Na slalomski tekmi svetovnega pokala v Augsburgu v finalu ni šlo vse po slovenskih željah. Benjamin Savšek je bil s šestimi kazenskimi sekundami osmi, Peter Kauzer je bil deveti, Martin Albreht pa je v svojem prvem finalu na tekmah svetovnega pokala zasedel deseto mesto. V popoldanskih ekipnih preizkušnjah pa so znova navdušili kanuisti, ki so tekmo končali na prvem mestu.

Peter Kauzer najhitrejši v kvalifikacijah Augsburga

admin | Pet, 28.06.2013

Kajakaš Peter Kauzer je bil najhitrejši v kvalifikacijah druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Augsburgu. Poleg Hrastničana bosta v kajakaškem polfinalu veslala še Martin Albreht in Janoš Peterlin, zelo uspešni pa so bili tudi vsi kanuisti. Savšek je bil peti, Berčič sedmi in Božič dvanajsti. V popoldanskih kvalifikacijah so uspešno nastopili tudi Urša Kragelj, Eva Terčelj in dvojec Luka Božič – Sašo Taljat, ki bodo prav tako veslali v polfinalu.