Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek in Anže Berčič v finalu svetovnega prvenstva v Pragi

admin | Pet, 13.09.2013

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi smo že dobili prve finaliste, med njimi bosta tudi kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič, ki sta v polfinalu zasedla četrto oziroma peto mesto. Brez finalnega nastopa so ostali vsi trije slovenski kajakaši. Že dopoldne so v kvalifikacijah veslale kajakašice in dvojci. V polfinale sta se prebili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, Ajda Novak pa je svoje prvo svetovno prvenstvo končala na 48. mestu. Po pričakovanjih sta v nedeljski polfinale napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat med dvojci.

Benjamin Savšek najhitrejši v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Pragi

admin | Čet, 12.09.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Pragi so s kvalifikacijskimi vožnjami odprli kajakaši, kjer so uspešno nastopili vsi trije slovenski tekmovalci in se uvrstili v polfinale. Peter Kauzer je bil 11., Simon Brus 14., Martin Albreht pa 35. Popoldne so v kvalifikacijah veslali še kanuisti, kjer sta bila odlična Benjamin Savšek in Anže Berčič, ki sta zasedla prvo oziroma četrto mesto. Zalomilo pa se je Luki Božiču, ki je obstal v kvalifikacijah.

Bo olimpijski slalom leta 2016 gostil Foz do Iguaçu?

admin | Sob, 07.09.2013

Tri leta pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru so se pojavile govorice, da organizatorji zaradi zniževanja stroškov razmišljajo o selitvi olimpijskega slaloma iz Ria de Janeira v oddaljeni Foz do Iguaçu ob tromeji Brazilije, Argentine in Paragvaja. Na to se je že odzvala Mednarodna kajakaška zveza (ICF), ki bo v Brazilijo poslala strokovnjake, da bi ocenili stroške izgradnje nove proge.

Svetovno prvenstvo v Pragi vrhunec slalomske sezone

admin | Tor, 03.09.2013

Slalomiste na divjih vodah prihodnji konec tedna čaka nastop na najpomembnejši tekmi letošnje sezone – svetovnem prvenstvu v Pragi. Na tekmovanju bo nastopilo deset slovenskih čolnov, ki tudi na to prvenstvo odhajajo z visokimi cilji. Prvenstvo se bo s slovesno otvoritvijo začelo prihodnjo sredo.

Luka Božič in Sašo Taljat šesta v Bratislavi, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala

admin | Ned, 25.08.2013

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v slalomu na Slovaškem sta si finalni nastop uspela priveslati le Luka Božič in Sašo Taljat v konkurenci kanuističnih dvojcev, ki sta na koncu zasedla šesto mesto. V skupnem seštevku svetovnega pokala sta osvojila drugo mesto. Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj v Bratislavi nista uspeli priti blizu najboljšim, saj sta tekmovanje končali na 18. oziroma 19. mestu. Terčeljeva je v skupnem seštevku sezono končala na četrtem mestu, Kragljeva pa na osmem.

Peter Kauzer v Bratislavi drugi, Martin Albreht šesti

admin | Sob, 24.08.2013

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Bratislavi je kajakaš Peter Kauzer prišel do drugih zmagovalnih stopničk v letošnji sezoni. Po zmagi v Tacnu je tokrat premoč priznal le Nemcu Sebastianu Schubertu. Do največjega uspeha na tekmah svetovnega pokala v karieri pa je priveslal Martin Albreht, ki je bil šesti. Preostali slovenski polfinalisti se niso uvrstili v finale. V popoldanskih ekipnih tekmah so se znova izkazali kanuisti, ki so bili drugi, ekipa kajakašev pa je bila četrta, čeprav so takoj po koncu tekmovanja še bili uvrščeni na tretje mesto.

Benjamin Savšek najhitrejši v kvalifikacijah Bratislave, Kauzer tretji

admin | Pet, 23.08.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so z odliko opravili petkove kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v tej sezoni. V Bratislavi se je najbolj izkazal kanuist Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši, kajakaš Peter Kauzer je zasedel tretje mesto, med deseterico pa sta kvalifikacije končala še Simon Brus in Anže Berčič. Tudi preostali slovenski predstavniki so si priveslali polfinalne nastope.