Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Luka Božič in Sašo Taljat tretja na tekmi svetovnega pokala v Cardiffu, ekipi kanuistov in kajakašev drugi

admin | Ned, 23.06.2013

Luka Božič in Sašo Taljat sta na prvi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Cardiffu stopila na zmagovalne stopničke. V napetem finalu kanuističnih dvojcev sta zasedla tretje mesto, zaostala pa le za dobitniki olimpijskih kolajn iz Londona – Slovakoma Petrom in Pavlom Hochschornerjem ter Britancema Davidom Florencem in Richardom Hounslowom. Na popoldanski ekipni tekmi so se z drugima mestoma izkazali tudi kanuisti Luka Božič, Benjamin Savšek in Anže Berčič ter kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Martin Albreht.

Luka Božič v Cardiffu šesti, Peter Kauzer deveti

admin | Sob, 22.06.2013

V Cardiffu so podelili prve letošnje kolajne na tekmah svetovnega pokala v slalomu. Slovenski tekmovalci se še niso povzpeli na oder za zmagovalce, je pa z dobro vožnjo v finalu kanuistov do šestega mesta priveslal Luka Božič, ki v kanuju enosedu tokrat tekmuje prvo sezono. V finalu je veslal tudi kajakaš Peter Kauzer, ki pa je po težavah na progi tekmovanje končal na devetem mestu. V nedeljski finale sta se uvrstila Luka Božič in Sašo Taljat, kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj pa sta obstali v polfinalu.

V finalu Cardiffa Luka Božič in Peter Kauzer

admin | Pet, 21.06.2013

Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so na prvi tekmi svetovnega pokala v Veliki Britaniji že opravili s kvalifikacijami, pa tudi polfinalnimi nastopi. Med kanuisti se je v sobotni finale uvrstil le Luka Božič, Anže Berčič in Benjamin Savšek pa sta brez vnovičnega nastopa ostala le za las. V finalu kajakašev bo veslal Peter Kauzer, ki je bil četrti. Martin Albreht in Janoš Peterlin sta namreč obstala v polfinalu, že po kvalifikacijah pa je svoj nastop končal Simon Brus.

Urša Kragelj šesta na EP, Taljat in Božič 14.

admin | Ned, 09.06.2013

Krakov, 9. junija (STA) - Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Krakovu osvojila šesto mesto. Pribitek 50 sekund zaradi izpuščenih vrat je bil sicer ob hitri  vožnji preveč za višjo uvrstitev. Zmagala je Britanka Fiona Pennie. Eva Terčelj je bila med kajakašicami 18., kanuista v dvojcu Luka Božič in Sašo Taljat pa 14.

Kauzer deveti, Božič deseti v Krakovu

admin | Sob, 08.06.2013

Krakov, 08. junija (STA) - Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je na evropskem prvenstvu v Krakovu osvojil deveto mesto. Kauzer je bil po kvalifikacijah drugi, a je brez kazenskih sekund v finalu veslal nekoliko prepočasi. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec. Kanuist Luka Božič je v svojem premiernem članskem nastopu med posamezniki osvojil deseto mesto.

Slovenski kanuisti bronasti v Krakovu, kajakaši ekipno deseti

admin | Sob, 08.06.2013

Krakov, 8. junija (STA) - Slovenski kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič so na evropskem prvenstvu v Krakovu osvojili bron na ekipni tekmi. Slovenci so zaostali le za Slovaki in Nemci. Kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Simon Brus so bili na ekipni tekmi deseti. Zmagali so Čehi pred Nemci in Poljaki.

Slalomisti na evropsko prvenstvo v Krakov z visokimi cilji

admin | Čet, 30.05.2013

Prihodnji konec tedna slalomiste na divjih vodah čaka prvi vrhunec poolimpijske sezone – evropsko prvenstvo v Krakovu. Slovenska reprezentanca bo nastopila z devetimi čolni, prav vsi tekmovalci pa ciljajo na visoke uvrstitve. Prvenstvo se bo z otvoritvijo začelo prihodnji četrtek.