Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

V Čeških Budejovicah zadnja tekma evropskega mladinskega pokala

admin | Čet, 08.08.2013

V Čeških Budejovicah poteka zadnja letošnja tekma v seriji evropskega mladinskega pokala. Danes so bile na sporedu kvalifikacije, v petek pa bodo sledila še polfinala in finala. Na tekmi, kjer je nastopilo veliko število tekmovalcev, so se slovenski slalomisti odrezali dobro. Nina Bizjak je v konkurenci kanuistk v kvalifikacijah zmagala, med kajakašicami pa je bila četrta. Neža Vrevc je bila med kajakašicami šesta. Na tretjem mestu je kvalifikacije končal kajakaš Niko Testen, Vid Karner je bil sedmi, Urban Kapušin pa deveti. Med kanuisti je Klemen Vidmar kvalifikacije končal na desetem mestu.

Ostale uvrstitve si lahko ogledate v nadaljevanju …

Za konec evropskega prvenstva v Franciji ekipa kanuistov četrta

admin | Ned, 04.08.2013

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Bourg Saint Mauriceu je imela Slovenija na startu šest ekip, vendar se na atraktivni progi nobeni ni uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke. Še najbližje je bila ekipa kanuistov do 23 let, ki je tekmovanje končala na četrtem mestu. Ekipa kajakašic do 23 let in mladinska ekipa kajakašev sta zasedli peti mesti. Slovenska ekipa tako ostaja pri treh osvojenih posamičnih kolajnah, ki so jih priveslali kanuist Anže Berčič, dvojec Jakob Jeklin – Niko Testen in kajakaš Vid Karner. Poleg tega so slovenski slalomisti na tem prvenstvu osvojili še šest četrtih mest.

Dvojec Jakob Jeklin – Niko Testen srebrn, kajakaš Vid Karner pa bronast na evropskem prvenstvu v Franciji

admin | Sob, 03.08.2013

Predzadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v francoskem Bourg Saint Mauriceu so slovenski mladinski reprezentanti nanizali nekaj odličnih rezultatov. Za srebrno kolajno v konkurenci dvojcev sta poskrbela Primorca Jakob Jeklin in Niko Testen, celjski kajakaš Vid Karner pa je bil tretji. Le mesto je od kolajne ločilo kajakašico Aljo Kozorog in kanuista Jakoba Jeklina, ki sta zasedla četrti mesti.

Anže Berčič srebrn na evropskem prvenstvu v Bourg Saint Mauriceu

admin | Pet, 02.08.2013

Slovenski kanuist na divjih vodah Anže Berčič nadaljuje z izvrstnimi nastopi v letošnji sezoni. Po zmagi na tekmi svetovnega pokala v Španiji in več ekipnih kolajnah je tokrat na reki Isère priveslal še do srebrne kolajne na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane. Le malo je do kolajne zmanjkalo kajakašu Simonu Brusu in kajakašici Evi Terčelj, ki sta osvojila četrti mesti, v finalu pa sta veslala še kanuist Luka Božič in kajakašica Ajda Novak.

Nina Bizjak za las ob kolajno na evropskem prvenstvu v Franciji

admin | Čet, 01.08.2013

Primorska slalomistka Nina Bizjak je na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bourg Saint Mauriceu v konkurenci kanuistk osvojila izvrstno četrto mesto in bila zelo blizu senzacije. V polfinalu kanuistk med mladinkami je veslala še Alja Kozorog, ki je bila na koncu 12. Na sporedu so bile še kvalifikacije v preostalih mladinskih kategorijah, kjer so Slovenci uspešno napredovali v polfinale. Zataknilo se je le kanuistu Blažu Zupanu.

Martin Albreht drugi v kvalifikacijah EP v Franciji, Terčeljeva četrta, Berčič peti

admin | Sre, 31.07.2013

Slalomisti na divjih vodah so začeli z nastopi na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bourg-Saint-Mauriceu. Prvi tekmovalni dan so se v kvalifikacijah pomerili mlajši člani v vseh kategorijah ter mladinke v konkurenci kanuistk. Za najboljši slovenski dosežek dneva je z drugim mestom poskrbel kajakaš Martin Albreht, ki je bil drugi, kajakašica Eva Terčelj je bila četrta, kanuist Anže Berčič pa je bil peti.

V Bratislavi pet kolajn za mlade slalomiste

admin | Ned, 28.07.2013

Medtem ko se mladinska reprezentanca in ekipa mlajših članov v francoskem Bourg Saint Mauriceu že pripravljata na evropsko prvenstvo v slalomu, ki se začne v torek, so preostali mladi slalomisti na divjih vodah ta konec tedna v Bratislavi nastopali na tekmi serije za evropski mladinski pokal. Slovenski tekmovalci so osvojili pet kolajn, na najvišjo stopničko pa sta stopila Tine Kancler in Rok Markočič.