Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Solkanu se obeta zelo močna mednarodna tekma

admin | Čet, 03.04.2014

Konec tedna bodo najboljši slovenski tekmovalci v slalomu na divjih vodah preživeli v Solkanu. Na sporedu je namreč tradicionalna tekma za točke ICF, ki bo hkrati za mladince in mlajše člane tudi izbirna za uvrstitev v ekipo, ki jo konec meseca čaka svetovno prvenstvo v Avstraliji. Poleg najboljših Slovencev je na tekmo prijavljenih kar nekaj vrhunskih tujcev, vključno z dobitniki olimpijskih kolajn.

Tudi drugi dan tekem v Tacnu po pričakovanjih

admin | Ned, 30.03.2014

Slalomisti na divjih vodah so tudi drugi dan tekem v Tacnu opravili po pričakovanjih, saj so mesta pri vrhu zasedli tisti tekmovalci, od katerih se je to pričakovalo in so tudi sicer v ospredju. Med kajakaši je znova zmagal Peter Kauzer, med mladinci je bil najboljši Niko Testen, v konkurenci kanuistov je med člani slavil Benjamin Savšek, med mladinci Jakob Jeklin, najboljša kajakašica je bila tokrat Eva Terčelj, med mladinkami znova Neža Vrevc, prav tako pa se je tudi konkurenca dvojcev razpletla po pričakovanjih. Med člani sta bila najboljša Božič – Taljat, med mladinci pa Testen – Jeklin.

Peter Kauzer najhitrejši na otvoritveni tekmi sezone v Tacnu

admin | Sob, 29.03.2014

Hrastniški kajakaš Peter Kauzer je zmagovalec uvodne tekme sezone na reki Savi. Bil je najhitrejši med člani, med mladinci je zmagal kajakaš Vid Kuder Marušič, najboljši med kanuisti v konkurenci članov je bil Benjamin Savšek, med mladinci Jakob Jeklin, najhitrejša kajakašica je bila Urša Kragelj med članicami in Neža Vrevc med mladinkami, v konkurenci dvojcev sta bila med mladinci Niko Testen in Jakob Jeklin brez prave konkurence, Luka Božič in Sašo Taljat pa sta bila tokrat druga. V skromni konkurenci kanuistk sta bili najboljši Alja Kozorog med mladinkami in Nina Bizjak med članicami.

V Tacnu tekmovali tudi najmlajši

admin | Sob, 29.03.2014

Poleg otvoritvene tekme v Tacnu so si že zgodaj dopoldne ljubitelji kajakaštva lahko v kanalu ob tacenski divjevodaški progi ogledali tudi tekmo najmlajših slalomistov. Na tekmi se je pomerilo skoraj osemdeset tekmovalcev.

Jure Meglič odslej za Azerbajdžan

admin | Sre, 12.03.2014

Kajakaš Jure Meglič je uradno sporočil, da bo z letošnjo sezono začel zastopati barve Azerbajdžana, ki si je že dalj časa prizadeval v svoje vrste pridobiti odličnega tekmovalca in začeti razvijati ta šport tudi v svojem okolju. Meglič je o prestopu razmišljal kar nekaj časa, a se nato zanj odločil predvsem zaradi želje po nastopu na olimpijskih igrah.

Benjamin Savšek to zimo dvakrat na treningu v Al Ainu

admin | Čet, 06.02.2014

Bronasti kanuist z lanskega svetovnega prvenstva v Pragi Benjamin Savšek se je letošnjo zimo odločil za nekoliko drugačen načrt priprav v toplih krajih. Obdobje treninga v Združenih arabskih emiratih je namreč razpolovil. Pred dnevi se je iz toplega Al Aina vrnil v zimo, v sredini februarja pa se bo tja odpravil znova in opravil še drugi del treninga v umetnem kanalu.

Kot kaže olimpijski slalom vendarle v Riu de Janeiru

admin | Pet, 25.10.2013

Pred časom je kajakaške kroge precej razburila novica, da naj bi prireditelji olimpijskih iger v Riu de Janeiru slalomsko prizorišče preselili v več kot tisoč kilometrov oddaljeni Foz do Iguaçu, ki je leta 2007 že gostil svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Razlogi za spremembo prizorišča so ležali v visokih stroških izgradnje novega tekmovališča, a so prireditelji in predstavniki mednarodne kajakaške zveze očitno le našli skupni jezik.