Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Kanuisti znova svetovni prvaki, bron za Jakoba Jeklina in mladinsko ekipo kajakašic

admin | Ned, 21.07.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki je ta teden potekalo v slovaškem Liptovskem Mikulašu je slovenska reprezentanca zaključila s štirimi osvojenimi kolajnami. Po sobotnem bronu mladinske ekipe kajakašev je najprej za edino slovensko posamično kolajno na tem prvenstvu z bronom poskrbel mladi kanuist Jakob Jeklin, bron so si priveslale tudi kajakašice Nina Bizjak, Neža Vrevc in Alja Kozorog, še drugo leto zapored pa je v konkurenci mlajših članov na najvišjo stopničko stopila ekipa kanuistov, ki so jo sestavljali Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič.

Mladi kajakaši v Liptovskem Mikulašu tretji, Vid Kuder Marušič deveti

admin | Sob, 20.07.2013

Prvi dan finalnih odločitev na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah je mladinska ekipa kajakašev, za katero so veslali Martin Srabotnik, Vid Karner in Vid Kuder Marušič, zasedla tretje mesto in slovenski reprezentanci priveslala prvo kolajno na Slovaškem. Njihovi starejši kolegi do 23 let so bili deseti, v posamičnem finalu pa je veslal le kajakaš Vid Kuder Marušič, ki je bil deveti.

Luka Božič v polfinalu svetovnega prvenstva na Slovaškem najhitrejši, Eva Terčelj in Jakob Jeklin druga

admin | Pet, 19.07.2013

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem so bile danes na sporedu polfinalne preizkušnje. Zanesljivo sta se v finale uvrstila Luka Božič in Eva Terčelj, s prvim oziroma drugim časom polfinala, v nedeljo bo znova veslal tudi kanuist Anže Berčič, v finale pa sta se uvrstila še mladinca Vid Kuder Marušič med kajakaši in Jakob Jeklin med kanuisti.

V kvalifikacijah Liptovskega Mikulaša uspešni tudi kanuisti in kajakašice

admin | Čet, 18.07.2013

Sredine kvalifikacije svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Liptovskem Mikulašu so slovenski reprezentanti opravili z odliko, saj so se vsi uvrstili v polfinala, uspešno pa so jim sledili tudi kanuisti in kajakašice, ki so se v kvalifikacijah pomerili danes. Petkove polfinalne nastope so si priveslali kanuisti Luka Božič, Anže Berčič, Jure Lenarčič ter kajakašici Ajda Novak in Eva Terčelj v konkurenci mlajših članov, kasneje v konkurenci mladincev pa še kajakašice Neža Vrevc, Nina Bizjak in Alja Kozorog ter kanuisti Žiga Taljat, Blaž Zupan in Jakob Jeklin.

Slovenci prvi dan prvenstva na Slovaškem uspešni v kvalifikacijah

admin | Sre, 17.07.2013

Svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane na Slovaškem so slovenski slalomisti začeli zelo dobro. Že v dopoldanskem delu kvalifikacij so brez težav v polfinale napredovali kajakaši Simon Brus, Martin Albreht in Matic Štrukelj ter dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar. Tudi mladinci Martin Srabotnik, Vid Kuder Marušič in Vid Karner, kanuistki Nina Bizjak, Alja Kozorog ter dvojec Jeklin - Testen so napredovali v petkove polfinalne vožnje.

V Liptovskem Mikulašu se začenja slalomsko svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane

admin | Tor, 16.07.2013

S slovesno otvoritvijo se danes v slovaškem Liptovskem Mikulašu začenja svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah. Na Slovaškem bo nastopila močna slovenska reprezentanca, ki tako kot vselej cilja na najvišja mesta.

V finalu Ivreje Poljanec in Črepinšek

admin | Pon, 15.07.2013

Nekaj slovenskih slalomistov je pretekli vikend odpotovalo v Italijo, kjer so nastopili na mednarodni tekmi za točke ICF v Ivreji. V finalu sta veslala Matej Poljanec, ki je bil med kajakaši deveti, in Andrej Črepinšek, ki je v konkurenci kanuistov zasedel deseto mesto.