Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek najhitrejši v kvalifikacijah Bratislave, Kauzer tretji

admin | Pet, 23.08.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so z odliko opravili petkove kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v tej sezoni. V Bratislavi se je najbolj izkazal kanuist Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši, kajakaš Peter Kauzer je zasedel tretje mesto, med deseterico pa sta kvalifikacije končala še Simon Brus in Anže Berčič. Tudi preostali slovenski predstavniki so si priveslali polfinalne nastope.

V Bratislavi zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala

admin | Čet, 22.08.2013

Slalomiste na divjih vodah ta konec tedna v Bratislavi čaka zadnja tekma svetovnega pokala. V petek se bodo tekmovalci pomerili v kvalifikacijah, v soboto bodo na vrsti polfinala in finala za kanuiste, kajakaše in kanuistke ter ekipne tekme v teh kategorijah, v nedeljo pa se bodo na progo v Čunovem podale še kajakašice in dvojci. Tekma na slovaškem bo tudi dokončno odločila, kateri tekmovalci bodo najboljši v skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala. Pred zadnjo tekmo so v odličnem položaju tudi slovenski slalomisti. Anže Berčič med kanuisti trenutno vodi, kajakašica Eva Terčelj in dvojec Luka Božič – Sašo Taljat so drugi, Peter Kauzer pa na četrtem mestu zaostaja le za tremi nemškimi kajakaši.

Podrobnejše informacije o tekmovanju in rezultate lahko najdete na uradni strani tekmovanja:

Anže Berčič vodilni kanuist svetovnega pokala

admin | Pon, 19.08.2013

Po izjemno uspešnem koncu tedna v Tacnu, kjer so slovenski slalomisti osvojili tri zlate, srebrno in dve bronasti kolajni, je prišlo do sprememb tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po dveh zaporednih zmagah v Španiji in Tacnu se je na vrh lestvice najboljših kanuistov zavihtel Anže Berčič, ki ima pred nosilcem olimpijske kolajne iz Londona Siderisom Tasiadisom iz Nemčije dve točki prednosti. Tretji je Slovak Matej Benuš. Benjamin Savšek je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Bratislavi, deveti, Luka Božič pa 14.

V Tacnu še dve kolajni – Eva Terčelj in Božič-Taljat do brona

admin | Ned, 18.08.2013

Izvrsten in uspešen konec tedna v Tacnu so s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala dopolnili še kajakašica Eva Terčelj in dvojec Luka Božič – Sašo Taljat. Urša Kragelj je bila peta, Ajda Novak pa enajsta. Slovenci se lahko za nov uspeh zahvalijo tudi izpadu električne energije v bližnji elektrarni, saj so zaradi višjega nivoja vode morali ponoviti finalne vožnje. Zaradi ponovitve final so odpovedali ekipne tekme.

Zmage Berčiča, Kauzerja in kanuistov, srebro kajakašev

admin | Sob, 17.08.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi na letošnji tekmi svetovnega pokala v Tacnu nadaljevali tradicijo osvajanja izvrstnih rezultatov. Kanuist Anže Berčič je zmagal še na drugi zaporedni tekmi svetovnega pokala, kajakaš Peter Kauzer pa je priveslal do tretje zmage na tekmah svetovnega pokala v Tacnu. Uspeh iz posamičnih nastopov so v popoldanskih vožnjah dopolnili še kanuisti, ki so bili najhitrejši, ter kajakaši, ki so zasedli drugo mesto.

Kauzer ter Božič – Taljat najhitrejši v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Tacnu

admin | Pet, 16.08.2013

Prvi dan četrte tekme svetovnega pokala v Tacnu so se slovenski tekmovalci odrezali odlično. Na domači progi so si polfinalne nastope priveslali skoraj vsi, brez vnovičnega nastopa sta ostala le mlada dvojca Jeklin – Testen in Žnidaršič – Žganjar. V konkurenci kajakašev je bil najhitrejši Peter Kauzer, med dvojci pa sta kvalifikacije na vrhu končala Luka Božič in Sašo Taljat.

Petnajst slovenskih čolnov v boju za čim boljše uvrstitve na tekmi svetovnega pokala v Tacnu

admin | Tor, 13.08.2013

Od petka do nedelje bodo savske brzice znova gostile najboljše slalomiste sveta. Po letu 2011 se tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah namreč znova vrača v Tacen. Na Savi bo nastopilo petnajst slovenskih čolnov, prav vsi slovenski tekmovalci pa upajo, da se bodo pred domačimi navijači izkazali z dobrimi rezultati. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa bodo na vrsti še polfinalni in finalni boji ter ekipne tekme. Že v sredo bo v centru Ljubljane tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici.