Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Eva Terčelj najboljša v La Seu d'Urgellu, Božič in Taljat tretja

admin | Ned, 07.07.2013

Slovenski slalomisti na divjih vodah so tekmovalni vikend v La Seu d'Urgellu zaključili na najlepši možen način. Po včerajšnji premierni zmagi Anžeta Berčiča si je prvo zmago v svetovnem pokalu danes priveslala še kajakašica Eva Terčelj, ki je na vrhu zamenjala reprezentančno kolegico Uršo Kragelj, zmagovalko lanskega svetovnega pokala na tej progi. Uspeh Terčeljeve sta s tretjim mestom med dvojci dopolnila Luka Božič in Sašo Taljat, Urša Kragelj pa je bila osma.

Anže Berčič v Španiji do prve zmage v svetovnem pokalu

admin | Sob, 06.07.2013

Anže Berčič, 22-letni kanuist tacenskega kluba, je na tretji tekmi svetovnega pokala v La Seu d'Urgellu priveslal do prve zmage v svetovnem pokalu. Dobro je kazalo tudi Benjaminu Savšku, ki je vodil po polfinalu, v finalu pa nato končal na osmem mestu. V kajakaškem finalu je veslal Martin Albreht, ki je bil deveti. Kanuisti so bili odlični tudi na ekipni tekmi, kjer so še drugi vikend zapored zmagali. Ekipa kajakašev je bila četrta.

Martin Albreht tretji v kvalifikacijah La Seu d'Urgella

admin | Pet, 05.07.2013

Kajakaš Martin Albreht je na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v izvrstni formi. Po prvi uvrstitvi v finale tekem svetovnega pokala prejšnji konec tedna v Augsburgu, je odlično nastopil še v kvalifikacijah tekme v Španiji. Z izvrstno drugo vožnjo si je priveslal tretje mesto. V polfinalu bodo veslali tudi preostali slovenski kajakaši in kanuisti. Anže Berčič je bil med kanuisti peti, Luka Božič osmi, Benjamin Savšek pa 12. Na 12. mestu je kvalifikacije končal tudi kajakaš Peter Kauzer, Janoš Peterlin je bil 21., Jure Meglič pa 28. Popoldne so v kvalifikacijah nastopile še kajakašice in dvojci. Božič in Taljat sta bila 16., Terčeljeva sedma, Kragljeva pa se je v polfinale uvrstila s 15. časom.

V La Seu d'Urgellu tretja tekma svetovnega pokala

admin | Čet, 04.07.2013

Slalomisti bodo ta vikend tekmovali v Španiji, kjer jih na olimpijski progi v La Seu d'Urgellu čaka tretja tekma svetovnega pokala. To bo zadnja tekma v prvem delu svetovnega pokala, dve tekmi, v Tacnu in Bratislavi, pa bosta sledili še v sredini avgusta. V slovenski ekipi je po tekmi v Augsburgu prišlo do spremembe, saj je Simon Brus zaradi skromnejših predstav dopotoval domov, ekipi v Španiji pa se je pridružil Jure Meglič.

V Solkanu zmage mladim slovenskim slalomistom

admin | Ned, 30.06.2013

Na prvi tekmi v seriji evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah v Solkanu so se mladi slovenski kajakaši in kanuisti zelo izkazali. Med kanuisti je zmagal Žiga Taljat, med kajakaši Martin Srabotnik, med dvojci Testen in Jeklin, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Med kajakašicami je bila najboljša Slovakinja Hassova.

Luka Božič in Sašo Taljat osma v Augsburgu

admin | Ned, 30.06.2013

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v Augsburgu so se na progo v 'Eiskanalu' podale še kajakašice in kanuistični dvojci. Skozi polfinalno sito sta tokrat izmed slovenskih tekmovalcev prišla le Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta na koncu zasedla osmo mesto. Manj uspešni sta bili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki sta imeli na progi kar nekaj težav. Urša Kragelj je bila 15., Eva Terčelj pa 23.

Slovenci uspešni v kvalifikacijah evropskega mladinskega pokala v slalomu v Solkanu

admin | Sob, 29.06.2013

V Solkanu ta vikend poteka prva v seriji tekem evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah pod okriljem evropske kajakaške zveze. Slovenski mladinci so se v kvalifikacijah izkazali. Žiga Taljat je bil najboljši med kanuisti, Vid Karner med kajakaši, Testen in Jeklin med dvojci, Nina Bizjak med kanuistkami, med kajakašicami pa je bila najboljša Slovakinja Hassova.