Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Janoš Peterlin uspešno tekmoval v Franciji

admin | Ned, 03.03.2013

Slovenski kajakaš Janoš Peterlin je v sklopu priprav na novo sezono nastopil v seriji tekem Eurolympiques, ki so jih med 23. februarjem in 3. marcem organizirali v Franciji. Najboljši rezultat si je priveslal prav na zadnji tekmi serije, kjer je v močni kajakaški konkurenci zasedel drugo mesto.

Kajakaši in kanuisti navdušeni nad progo v Al Ainu

admin | Sre, 30.01.2013

Najboljši slovenski slalomisti na divjih vodah se to zimo na novo sezono pripravljajo v Združenih arabskih emiratih, kjer so pred enim letom odprli nov zabaviščni center, ki ima tudi atraktivno divjevodaško progo, ki jo sicer uporabljajo za rafting. V Al Ainu se letos pripravljajo mnoge evropske ekipe.

Slalomisti tokrat na trening v puščavo

admin | Čet, 03.01.2013

Kot vsako zimo bodo slovenski kajakaši in kanuisti tudi tokrat del priprav na novo sezono opravili v toplejših krajih. Daljno Avstralijo bodo slalomisti tokrat zamenjali za še nepoznano progo v Združenih arabskih emiratih, nekateri bodo trenirali v Franciji, nekaj sprinterjev na mirnih vodah bo odšlo v Avstralijo, preostali sprinterji ter spustaši na divjih vodah pa bodo trenirali v Italiji.

Državni naslovi Terčeljevi, Savšku, Kauzerju in dvojcu Božič-Taljat

admin | Sob, 15.09.2012

V Solkanu se je z državnim prvenstvom končala slalomska sezona 2012. Naslove najboljših v državi so si priveslali olimpijci Eva Terčelj med kajakašicami, kanuist Benjamin Savšek, kajakaš Peter Kauzer ter dvojec Luka Božič-Sašo Taljat. Med kanuistkami je zmagala Viktoria Wolffhardt, članica KK Soške elektrarne, ki na mednarodnih tekmovanjih sicer nastopa za Avstrijo.

Zadnji dan EP v Solkanu kanuisti četrti, Anja Kancler šesta, Martin Srabotnik sedmi

admin | Ned, 09.09.2012

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Solkanu so se na reko Sočo podali tekmovalci v mladinski kategoriji. Slovenske barve v finalu sta branila le kajakašica Anja Kancler, ki je na koncu zasedla šesto mesto, in kajakaš Martin Srabotnik, ki je bil sedmi. Ekipa kanuistov je zasedla četrto mesto.

Luka Božič - Sašo Taljat in Eva Terčelj evropski prvaki, kanuisti evropski ekipni prvaki, Simon Brus podprvak!

admin | Sob, 08.09.2012

Prvi dan končnih odločitev na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu so slovenski tekmovalci poskrbeli za veliko veselja. Dvojec Luka Božič in Sašo Taljat ter Eva Terčelj so še drugo leto zapored priveslali do naslova evropskih prvakov med mlajšimi člani, Simon Brus pa je v svoji prvi sezoni v konkurenci do 23 let osvojil srebrno kolajno. V finalu sta veslala tudi kanuista Anže Berčič in Blaž Cof. Prav ob koncu tekmovalnega dne pa so v večerni ekipni tekmi za veselje poskrbeli še kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, ki so priveslali do naslova evropskih prvakov.

Mlajši člani odlični v polfinalih EP v Solkanu

admin | Pet, 07.09.2012

Drugi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah, ki ga ta konec tedna gosti Solkan, smo že dobili prve finaliste. V popoldanskih polfinalih so se pomerili tekmovalci v kategoriji mlajših članov. Najboljši rezultat polfinala med dvojci sta postavila Luka Božič in Sašo Taljat, kanuist Blaž Cof je zasedel drugo mesto, Anže Berčič je bil šesti, kajakaš Simon Brus tretji, kajakašica Eva Terčelj pa četrta. Finalni obračuni bodo na programu jutri, ko si jih bo od 15.10 mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na TV SLO 2.