Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Zadnji dan EP v Solkanu kanuisti četrti, Anja Kancler šesta, Martin Srabotnik sedmi

admin | Ned, 09.09.2012

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Solkanu so se na reko Sočo podali tekmovalci v mladinski kategoriji. Slovenske barve v finalu sta branila le kajakašica Anja Kancler, ki je na koncu zasedla šesto mesto, in kajakaš Martin Srabotnik, ki je bil sedmi. Ekipa kanuistov je zasedla četrto mesto.

Luka Božič - Sašo Taljat in Eva Terčelj evropski prvaki, kanuisti evropski ekipni prvaki, Simon Brus podprvak!

admin | Sob, 08.09.2012

Prvi dan končnih odločitev na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu so slovenski tekmovalci poskrbeli za veliko veselja. Dvojec Luka Božič in Sašo Taljat ter Eva Terčelj so še drugo leto zapored priveslali do naslova evropskih prvakov med mlajšimi člani, Simon Brus pa je v svoji prvi sezoni v konkurenci do 23 let osvojil srebrno kolajno. V finalu sta veslala tudi kanuista Anže Berčič in Blaž Cof. Prav ob koncu tekmovalnega dne pa so v večerni ekipni tekmi za veselje poskrbeli še kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, ki so priveslali do naslova evropskih prvakov.

Mlajši člani odlični v polfinalih EP v Solkanu

admin | Pet, 07.09.2012

Drugi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah, ki ga ta konec tedna gosti Solkan, smo že dobili prve finaliste. V popoldanskih polfinalih so se pomerili tekmovalci v kategoriji mlajših članov. Najboljši rezultat polfinala med dvojci sta postavila Luka Božič in Sašo Taljat, kanuist Blaž Cof je zasedel drugo mesto, Anže Berčič je bil šesti, kajakaš Simon Brus tretji, kajakašica Eva Terčelj pa četrta. Finalni obračuni bodo na programu jutri, ko si jih bo od 15.10 mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na TV SLO 2.

Martin Albreht kljub neprespani noči zanesljivo do polfinala

admin | Čet, 06.09.2012

Prvi dan kvalifikacij evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu, ki ta teden poteka v Solkanu, so se na Sočo podali kajakaši, kanuisti in kanuistke. V dopoldanskih kvalifikacijah so uspešno nastopili kajakaši tako v mladinski konkurenci kot med mlajšimi člani. Vseh šest je namreč uspešno napredovalo v polfinale. Napredovala je tudi večina kanuistov, med katerimi sta se najbolj izkazala Anže Berčič in Jure Lenarčič. V polfinalu bo veslala tudi kanuistka Alja Kozorog.

Slalomisti v lov na evropske kolajne

admin | Sre, 05.09.2012

Pred slalomisti na divjih vodah je še zadnje veliko tekmovanje v sezoni 2012. Najboljši mladinci in mlajši člani bodo ta teden tekmovali na evropskem prvenstvu, ki ga gosti Solkan. Med glavnimi favoriti bodo tudi slovenski tekmovalci, ki so na lanskem EP za mladince in mlajše člane osvojili kar pet zlatih kolajn.

Urša Kragelj tretja v Bratislavi, prva v skupnem seštevku svetovnega pokala

admin | Ned, 02.09.2012

Slovenski kajakaši so letošnjo serijo tekem za svetovni pokal sklenili na najlepši možen način. Potem ko je v soboto kajakaš Jure Meglič zmagal, kanuist Anže Berčič pa zasedel drugo mesto, je zadnji dan tekme v Bratislavi kajakašica Urša Kragelj osvojila tretje mesto, Eva Terčelj pa je bila četrta. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila 5., Kralj in Hočevar pa 10. Urša Kragelj je zmagala tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, Božič in Taljat pa sta bila tretja.

Jure Meglič zmagal, Anže Berčič drugi v Bratislavi

admin | Sob, 01.09.2012

Kajakaš Jure Meglič ter kanuista Anže Berčič in Benjamin Savšek so poskrbeli za izjemno veselje slovenske ekipe na zadnji tekmi svetovnega pokala v sezoni 2012. Jure Meglič je zmagal, kanuist Anže Berčič pa je z drugim mestom priveslal do svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu. Zmagovalec prejšnje tekme svetovnega pokala Benjamin Savšek je bil tokrat 4.