Dec 2019

Kategorija Novice Splošno

Zakrajšek 14., Meglič 22. v Seu d'Urgellu

admin | Pon, 14.07.2008

Seu d'Urgell, 13. julija (STA) - Slovenska predstavnika v kajaku in kanuju na divjih vodah Jure Meglič in Jošt Zakrajšek na tekmi v španskem Seu d'Urgellu nista nastopila povsem po pričakovanjih. Oba slalomista sta v močni konkurenci ostala brez finalnega nastopa. Kanuist Zakrajšek je bil na koncu 14., kajakaš Meglič pa 22.

Proga v Seu d'Urgellu je gostila tekmo, ki je bila nekakšna generalka pred svetovnim prvenstvom. To špansko mestece bo namreč najboljše na svetu gostilo prihodnje leto. Prizorišče pa ni prineslo želenih uvrstitev slovenskima predstavnikoma. Zakrajšek ob šestih kazenskih sekundah ni zmogel višje od 14. mesta, tudi Meglič se je po kazenskem pribitku znašel na 22. mestu.

"Moram reči, da sva pričakovala nekoliko več. Konkurenca je bila izjemno močna, a brez kazenskih sekund bi se prav gotovo prebila v finale. Sicer je proga pripravljena za SP, nekaj stvari pa bo potrebno še narediti, a vidi se, da ves kraj živi za prvenstvo. Proga je sicer stara, še iz časa olimpijskih iger v Barceloni, a izpolnjuje vse standarde, tako da bo prvenstvo potekalo nemoteno," je po tekmi povedal kajakaš Meglič.

Že v soboto sta v kvalifikacijah svoja nastopa končala mlajša predstavnika v ekipi. Matic Svetek in Grega Brovinec sta bila z 41. oziroma 44. mestom prepočasna za današnjo polfinalno vožnjo.

Več informacij:

V Solkanu štiri srebrna odličja za Slovenijo

admin | Pon, 14.07.2008

Solkan, 13. julija (STA) - Kajakaši in kanuisti so v Solkanu končali z evropskim prvenstvom mladincev in mlajših članov. Slovenija si je v konkurenci 300 tekmovalcev iz 28 držav priveslala štiri srebrna odličja in dva brona. Za mladince počitka zdaj še ne bo, saj jih že čez dva tedna čaka svetovno prvenstvo v čeških Rudnicah.

Na solkanski progi so se najbolj izkazali kanuisti. V mladinski konkurenci sta ob zmagi Nemca Siderisa Tasiadisa na zmagovalni oder stopila Jernej Zupan, ki je bil drugi in Anže Berčič, ki je osvojil tretje mesto. V kanujih dvosedih sta v konkurenci mlajših članov Luka Božič in Sašo Taljat osvojila srebro, zmago pa sta si priveslala Francoza Gauthier Klauss in Mathieu Peche. V isti starostni kategoriji si je kanuist Benjamin Savšek priveslal bron, medtem ko je evropski prvak postal Grk Christos Cakmakis, Slovak Matej Benuš je bil drugi. V mladinskih kanujih dvosedih se Slovenci niso prebili v finale, zmagala pa sta Poljaka Andrzej Poparda in Kamil Gondek.

Odlično so v Solkanu nastopala tudi domača dekleta v kajakih. Pri mladinkah je Eva Terčelj, kot edina slovenska finalistka, osvojila srebrno kolajno, premoč je morala priznati zgolj Čehinji Katerini Kudejovi. Tudi mlajša članica Urša Kragelj je okrog vratu prejela srebrno odličje, prehitela jo je le Nemka Melanie Pfeifer.

Brez kolajn so gostitelji ostali samo v konkurenci kajakašev. Pri mladincih sta si finale priborila Aleš...

Mladim kajakašem dve srebrni medalji

admin | Sob, 12.07.2008

Solkan, 12. julija (STA) - Slovenski kanuisti in kajakašice so danes v Solkanu na mladinskem evropskem prvenstvu in prvenstvu do 23 let osvojili srebrni medalji v mladinski konkurenci. Zelo blizu so bili s četrtim mestom tudi kanuisti v konkurenci do 23 let, ki so osvojili četrto mesto.

Med kanuisti so morali Jure Lenarčič, Jernej Zupan, Anže Berčič v mladinski konkurenci priznati premoč le Nemcem, bron pa so osvojili Čehi Tudi za kajakašice Nino Slapšak, Doro Domajnko in Evo Terčelj so bile premočne Nemke, bron so osvojile Britanke. Slabše so se v mladinski konkurenci odrezali kanuisti v dvosedu in kajakaši, ki so se morali zadovoljiti s petima mestoma. V konkurenci C2 so se veselili Čehi, med kajakaši pa Poljaki.

Slabša je bila slovenska bera v konkurenci do 23 let. Med kanuisti je Sloveniji pripadlo četrto mesto za Poljaki, Čehi in Francozi, na tretje mesto pa so se prebili kanuisti v dvosedu, a so bile na startu le tri ekipe in tekma ni štela za EP. V ženski konkurenci Slovenija ni imela ekipe, kajakaši pa so bili šesti. Zmagali so Francozi.

Prvenstvo v Solkanu se bo končalo v nedeljo, ko bo ob 9. uri najprej na sporedu polfinale, ob 14. uri pa še finale.

V polfinale le Meglič in Zakrajšek

admin | Sob, 12.07.2008

Seu d'Urgell, 12. julija (STA) - V španskem Seu d'Urgellu poteka generalka za svetovno prvenstvo divjevodašev v slalomu, ki ga bo ta kraj gostil prihodnje leto. Špansko prizorišče je na divjo vodo pritegnilo tudi slovenske kajakaše in kanuiste, kjer bosta v nedeljskem polfinalu nastopila kajakaš Jure Meglič in kanuist Jošt Zakrajšek.

Meglič si je polfinale priveslal s petim mestom kvalifikacij, Zakrajšek pa je bil sedmi. Dva mlajša predstavnika v ekipi, Matic Svetek in Grega Brovinec pa sta bila z 41. oziroma 44. mestom prepočasna za polfinalno vožnjo.

Mladi kajakaši in kanuisti v Solkanu prepričljivo

admin | Pet, 11.07.2008

Solkan, 11. julija (STA) - Slovenski kajakaši in kanuisti na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu že skrbijo za nasmehe na obrazih domačih ljubiteljev tega športa na divji vodi. Po prvih dveh dneh kvalifikacij, mladinci so nastopali že v četrtek, mlajši člani pa danes, so se malodane vsi prebili v polfinale.

Ob Soči se tako že govori tudi o kolajnah, sobotne ekipne vožnje ter nedeljski finali pa bodo na obrežje Soče tudi zaradi slovenskih uspehov pritegnili še kakšnega gledalca več.

Po današnjih kvalifikacijah U23 kaže najboljše Benjaminu Savšku, ki je v konkurenci kanuistov dosegel drugi čas. Miha Zver je bil 18., Blaž Cof pam 20. Pri dvojcih sta Luka Božič in Sašo Taljat dosegla tretji čas, pri kajakašicah pa je bila Urša Kragelj peta. Tudi vsi trije kajakaši so se prebili med najboljših 40, kolikor jih bo nastopilo v nedeljskem polfinalu. Janoš Peterlin je bil peti, Lovro Leban deveti, Simon Artelj pa 15.

Še boljše gre mladincem, ki so s kvalifikacijami opravili v četrtek. Pri kanuistih je Jernej Zupan dosegel drugi čas, Anže Berčič šestega, Jure Lenarčič pa 15. Navdušila je kajakašica Eva Terčelj, ki je bila na solkanski progi najhitrejša, Nina Slapšak je dosegla osmi čas, Dora Domanjko pa 18. Od dveh domačih mladinskih dvojcev, ki bosta veslala v polfinalu, sta bila hitrejša Matic Štrukelj in Matej Poljanec s 13. časom. V polfinalu bodo nastopili tudi vsi trije...

Kajakaši se bodo še naprej vozili s Fiatovimi vozi

admin | Čet, 10.07.2008

Ljubljana, 9. julija - Avto Triglav, zastopnik in distributer osebnih vozil Fiat in lahkih dostavnih vozil Fiat Professional, je danes Kajakaški zvezi Slovenije predal nova vozila: dva Fiata Ducata in Grande Punta za kajakaša Petra Kauzerja.

Avto Triglav z blagovno znamko Fiat sodeluje s Kajakaško zvezo že od leta 1996. V dolgih letih uspešnega sodelovanja se je izkazalo, da so zanesljiva vozila Fiat Ducato odlično prevozno sredstvo za ekipo, ki na leto naredi ogromno število kilometrov. Fiatova Ducato 33L Combinato 4v PMH2 120 MJ in  Ducato 30L Panorama 4v PCH1 120 MJ bosta od danes skrbela ne le za zanesljiv prevoz ekipe, temveč tudi za prevoz kajakov in opreme.

“Veseli smo, da lahko našim odličnim kajakašem ponudimo zanesljiva in zmogljiva vozila, v katerih varno ter udobno potujejo, ter jim tudi na ta način pomagamo pri osvajanju njihovih ciljev,” je ob današnji predaji povedal pomočnik direktorja Avta Triglav Dušan Mikuž.

“S sodelovanjem z Avtom Triglav smo izredno zadovoljni. Naše ekipe so velike in ker zelo redko uporabljamo letalske prevoze, veliko časa preživimo na cestah in neštete kilometre premagujemo z zanesljivimi Fiatovimi vozili. Zadovoljen sem, da lahko naše sodelovanje oplemenitimo z dobrimi rezultati na svetovnih in evropskih prvenstvih,« pravi direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

Kajakaši so sicer trenutno z mislimi pri bližajočih...

Slovenski kajakaši v Augsburgu ostali praznih rok

admin | Pon, 07.07.2008

Augsburg, 06. julija (STA) - Na zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala za slalomiste na divjih vodah v Augsburgu so Slovenci ostali praznih rok. Noben slovenski predstavnik se namreč ni uspel uvrstiti v finale, čeprav so bili obeti pred polfinalnimi nastopi precej vzpodbudni.

Pri kajakašicah je odlično kazalo Nini Mozetič, ki je bila po dveh tretjinah proge najhitrejša, nato pa so ji račune prekrižala zadnja protitočna vrata, ki so jo stala finala. Na koncu je osvojila 23. mesto. "Spet se mi je tu pripetila napaka, kot praktično vsakič na tekmah v Augsburgu. Žal mi je, ker sem težavne dele proge odveslala tehnično dobro in bila zares hitra. Nato pa je prišel na vrsto zadnji del, ki je manj zahteven od zgornjega in srednjega dela Eiskanala, kar me še dodatno jezi," je dejala Nina Mozetič, ki bo v nadaljevanju šest tednov delala z otroki v okviru počitniškega programa Poletje ob Soči, avgusta pa se bo vnovič resneje lotila treningov pred septembrskimi tekmami svetovne serije in državnim prvenstvom. Prvo mesto je pri predstavnicah nežnejšega spola osvojila Avstralka Katrina Lawrence, drugega Slovakinja Jana Dukatova, tretje mesto pa je pripadlo Čehinji Marie Rihoskovi.

Pri kanuistih je že v soboto po kvalifikacijah v Ljubljano odpotoval Benjamin Savšek, v današnjem polfinalu pa sta se od nadaljnjih nastopov poslovila tudi Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič (15. mesto). Stevanovič je progo odveslal brez kazenskih...