Apr 2020

Kategorija Novice Spust

Svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v ZDA odpovedano

admin | Čet, 12.03.2020

Mednarodna kajakaška zveza je pravkar sporočila, da za april predvidenega svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Združenih državah Amerike ne bo.

Spustaše vrhunec sezone čaka že aprila

admin | Pet, 06.03.2020

Slovenski spustaši na divjih vodah že vrsto let krojijo svetovni vrh, da bi tam ostali tudi letos pa v zimskem obdobju ničesar niso prepustili naključju. Naši najboljši kajakaši so se odpravili v Španijo, kanuist Blaž Cof pa je zaradi službenih obveznosti treniral doma.

Erazem Šavli šesti na mednarodni tekmi na Kitajskem

admin | Ned, 15.12.2019

Za zaključek spustaških preizkušenj na Kitajskem se je nekaj tekmovalcev v nedeljo pomerilo še na mednarodni tekmi, imenovani 'Tiger jump', ki je potekala na znamenitem zahtevnem delu reke. Slovenske barve je tokrat zastopal Erazem Šavli, ki se je uvrstil na končno šesto mesto. Zmagal je predstavnik Bosne in Hercegovine Darko Savić, drugi je bil Francoz Maxence Barouh, tretji pa njegov rojak Ancelin Gourjault.

Nejc Žnidarčič drugi na svetovnem pokalu v Nujiangu

admin | Sob, 14.12.2019

Spustaši na divjih vodah so s finalom sprinterske preizkušnje zaključili z letošnjo serijo tekem za svetovni pokal. Kajakaš Nejc Žnidarčič je v svoji paradni disciplini zasedel drugo mesto, odlična pa sta bila tudi mladinca Urban Novak in Erazem Šavli, ki sta osvojila sedmo oziroma osmo mesto. Tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala je bil Žnidarčič drugi.

Nejc Žnidarčič in Urban Novak med deseterico na svetovnem pokalu na Kitajskem

admin | Pet, 13.12.2019

Zadnja tekma v letošnji seriji za svetovni pokal v spustu na divjih vodah poteka ta konec tedna na Kitajskem. V Azijo so odpotovali najizkušenejši slovenski spustaš Nejc Žnidarčič ter mladinca Urban Novak in Erazem Šavli. Uvodni dan tekmovanja je v klasičnem spustu Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto, Urban Novak je bil sedmi, Erazem Šavli pa dvajseti.

Spremljajte zaključek spustaškega svetovnega pokala

admin | Čet, 12.12.2019

Pa smo dočakali še letošnji zaključek tekem za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Na Kitajskem bodo ta konec tedna slovenske barve zastopali Nejc Žnidarčič, ki se poteguje tudi za skupno zmago v svetovnem pokalu, ter Erazem Šavli in Urban Novak. Tekmovali bodo v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah.

Za merjenje časa skrbijo Slovenci, in sicer Timing Mojstrana, tako da boste lahko rezultate s Kitajske našli na spodnji povezavi, kjer je že na voljo startna lista za klasični spust in povezava do rezultatov v živo:

Spustaši znova na Kitajskem

admin | Tor, 10.12.2019

Konec tedna bo Kitajska gostila zaključek letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. V Azijo je odpotovala malo številčna slovenska ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni Nejc Žnidarčič ter mladinca Erazem Šavli in Urban Novak.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »
Eva Terčelj
Luka Božič