Sep 2020

Kategorija Novice Spust

Svetovni pokal v spustu odpovedan

admin | Sre, 16.09.2020

Španska kajakaška zveza je danes sporočila, da so zaradi trenutne situacije primorani odpovedati tekmo svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bi morala ob koncu oktobra potekati v La Seu d'Urgellu.

ECA potrdila EP v spustu na divjih vodah za mladince in U23 v Solkanu

admin | Pon, 07.09.2020

Evropska kajakaška zveza je na podlagi trenutnega stanja in dostopnih informacij potrdila organizacijo evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu. Prvenstvo bo na sporedu med 4. in 7. novembrom 2020.

Nov dan, nove stopničke za Cofa in Žnidarčiča

admin | Ned, 09.08.2020

Spustaša na divjih vodah Blaž Cof in Nejc Žnidarčič sta odlično nastopila na prvi mednarodni preizkušnji letošnjega leta v sprintu na divjih vodah. Češke Budejovice so gostile ECA evropski pokal v sprintu, kjer sta prvi dan slovenska predstavnika dosegla dve zmagi, v nedeljo pa poskrbela še za dve uvrstitvi na zmagovalni oder.

V kanuju je bil znova nepremagljiv Blaž Cof, ki je najbližjega zasledovalca Čeha Ondreja Rolenca prehitel za pol sekunde in se bo s Češke tako vrnil z dvema zmagama v žepu. V kajaku je včerajšnji zmagovalec in v zadnjem letu do danes neporaženi Nejc Žnidarčič moral čestitati francoskemu kajakašu Lucu Baroneju, ki je bil v konkurenci tekmovalcev iz devetih držav tokrat najhitrejši. Na tretje mesto je priveslal Britanec Ben Oakley.

Foto: Aleš Berka

Cof in Žnidarčič najhitrejša na evropskem pokalu na Češkem

admin | Sob, 08.08.2020

Prva mednarodna preizkušnja za spustaše na divjih vodah v letošnji sezoni poteka ta konec tedna na Češkem, in sicer ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah. Oba slovenska predstavnika Blaž Cof in Nejc Žnidarčič sta bila za tekmece nerešljiva uganka.

V Čeških Budejovicah sta Blaž Cof in Nejc Žnidarčič dosegla zmagi. Cof je bil v konkurenci kanuistov skoraj sekundo hitrejši od najbližjega zasledovalca Čeha Ondreja Rolenca, medtem ko je tretje mesto osvojil Francoz Etienne Klatt.

Med kajakaši je slavil aktualni evropski in svetovni prvak v sprintu Nejc Žnidarčič. Bil je 64 stotink hitrejši od Francoza Luce Baroneja in 65 stotink od tretjeuvrščenega Čeha Vojtecha Zapletala.

Spustaši za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov

admin | Sob, 25.07.2020

Po pestrem slalomskem dogajanju na Soči so se v Solkanu popoldne za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov pomerili še spustaši na divjih vodah. Solkan bo novembra, če bodo razmere to dovoljevale, namreč gostil evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Kandidati za uvrstitev v reprezentanco so se pomerili v dveh vožnjah sprinta na divjih vodah.

Mladi spustaši v Solkanu za mesta v reprezentanci

admin | Pet, 24.07.2020

Ta konec tedna je zelo pomemben za mlade tekmovalke in tekmovalce v spustu na divjih vodah, ki se merijo za mesta v državni reprezentanci, ki bo nastopila na za november predvidenem evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Danes so se pomerili v klasičnem spustu.

Nejc Žnidarčič prvo ime preizkušnje na Muri

admin | Ned, 05.07.2020

Kajakaško obarvani konec tedna na Muri se je zaključil s tekmo članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah, ki pa tokrat ni postregel z običajnim konceptom, temveč s preizkušnjo paralelnega veleslaloma. Po pričakovanjih je zmagal Nejc Žnidarčič.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253   »
Eva Terčelj
Luka Božič