Feb 2019

Kategorija Novice Spust

Spustaš Vid Debeljak zmagal v Avstraliji, slalomistka Urša Kragelj osma

admin | Sob, 16.02.2019

Na olimpijski progi v Penrithu so bile danes na sporedu prve finalne preizkušnje divjevodaškega festivala. Na tekmi v sprintu  na divjih vodah je v konkurenci kajakašev slavil slovenski reprezentant Vid Debeljak, v slalomskem delu tekme pa je v finalu veslala kajakašica Urša Kragelj in bila osma.

Bilten - Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, Bovec - Kobarid, Soča 2019

admin | Čet, 07.02.2019

Soške brzice bodo med 14. in 18. majem 2019 gostile evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Okvirni program tekmovanja, ki bo potekalo v Bovcu in Kobaridu, oziroma na slalomskem prizorišču v Trnovem ob Soči, lahko najdete na spletni strani prvenstva, kjer so na voljo tudi preostale informacije:

Bilten (v angleškem jeziku) je na voljo na tej povezavi: https://kayaksoca.files.wordpress.com/2019/02/soca-2019en.pdf

Organizacijske priprave na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah

admin | Tor, 22.01.2019

Slovenija bo letos gostila dve veliki kajakaški tekmovanji – evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah in tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvenstvo stare celine v spustu bo gostila Soča, in sicer med 14. in 18. majem 2019.

Simon Oven prejel Rožančevo nagrado

admin | Sre, 28.11.2018

V Ljubljani so podelili Rožančeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju športa. Za izjemne športne dosežke v preteklem letu je nagrado prejel spustaš na divjih vodah Simon Oven, ki se je letos veselil naslova svetovnega prvaka v klasičnem spustu, bil pa je tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala.

Stopničke za slovenske spustaše na maratonu v Češkem Krumlovu

admin | Pon, 15.10.2018

Kar nekaj slovenskih spustašev se je minuli vikend mudilo na znanem kajakaškem maratonu v Češkem Krumlovu, kjer so tekmovali na sprinterski tekmi, pa tudi v 37-kilometrski maratonski preizkušnji. Med kajakaši sta na stopničke v sprintu stopila Vid Debeljak, ki je bil drugi, in Anže Urankar kot tretji.

Datum evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah je potrjen

admin | Pet, 07.09.2018

Najboljši evropski tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah se vračajo v Slovenijo. Bovec in Kobarid bosta namreč med 14. in 18. majem 2019 gostila evropsko člansko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Predlagani datum je potrdila delegatka evropske kajakaške zveze za spust na divjih vodah Nemka Manuela Gawehn. Spustaška tekmovanja najvišjega nivoja so pri nas stalnica, Bovec in Kobarid pa sta nazadnje prvenstvo stare celine gostila v sezoni 2013.

Maks Frančeškin ter brata Oštrbenk pri vrhu skupne razvrstitve ECA pokala v spustu

admin | Pet, 24.08.2018

Nekaj spustašev na divjih vodah se je v teh dneh mudilo na Češkem, kjer so organizirali še zadnje letošnje tekme v okviru ECA evropskega pokala v spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prvič serijo ECA evropskih pokalov v spustu za mladince. V skupni razvrstivi mladincev je zmagal kajakaš Vid Oštrbenk, ki je bil v absolutni konkurenci drugi, med člani je bil Maks Frančeškin tretji, Vid in Maj Oštrbenk pa sta bila med mladinci v dvojcu skupno druga.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204   »