Nov 2019

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič znova na svetovnem vrhu v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 28.09.2019

Izjemen dan na svetovnem prvenstvu v slalomu in sprintu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu, ki sta ga z naslovom svetovne prvakinje in bronom začela Eva Terčelj in Luka Božič, je v stilu zaključil Nejc Žnidarčič, ki je v sprinterskem finalu ubranil naslov svetovnega prvaka.

Anže Urankar prvi, Nejc Žnidarčič drugi v kvalifikacijah SP v sprintu na divjih vodah

admin | Čet, 26.09.2019

Po včerajšnji zlati kolajni in naslovu ekipnih svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah so slovenski kajakaši tudi danes blesteli na reki Segre. V kvalifikacijah posamične tekme je bil med kajakaši namreč najhitrejši Anže Urankar, drugo mesto pa je zasedel Nejc Žnidarčič. V finale so se uvrstili tudi preostali slovenski reprezentanti v sprintu na divjih vodah Simon Oven, Tim Novak in Blaž Cof.

Žnidarčič, Urankar in Oven ekipni svetovni prvaki v sprintu na divjih vodah

admin | Sre, 25.09.2019

Svetovno prvenstvo v slalomu in sprintu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu se je začelo z ekipnimi tekmami v obeh disciplinah. Kajakaši Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so v sprintu na divjih vodah postali svetovni prvaki! Žal pa tokrat ni uspelo slalomistom. Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so bili med glavnimi favoriti za kolajno, so bili na koncu šesti.

Nejc Žnidarčič sedemnajstič zapored državni prvak v sprintu na divjih vodah

admin | Ned, 25.08.2019

Slovenski spustaši na divjih vodah so danes nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, ki je potekal v Solkanu. Tekmovanje je bila izvrstna priložnost za preverjanje forme pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Španiji, hkrati pa je bilo tudi eno izmed izbirnih tekmovanj za prihodnjo sezono, ko bo člansko svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v začetku sezone potekalo v Združenih državah Amerike.

Na Češkem dvojna zmaga za Ovna in Urankarja

admin | Ned, 18.08.2019

V Čeških Budejovicah so slovenski spustaši nastopili še na drugi tekmi češkega pokala ta konec tedna in znova dosegli odlične rezultate. Na tekmovanju, kjer so nastopili predstavniki desetih držav, sta v nedeljo med kajakaši na najvišji mesti priveslala Simon Oven in Anže Urankar.

Slovenski spustaši odlični v Čeških Budejovicah

admin | Sob, 17.08.2019

Češke Budejovice so gostile tekmo ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, kjer so se slovenski predstavniki odlično odrezali in v svojih starostnih kategorijah zabeležili precej uvrstitev pri vrhu. V absolutni konkurenci med kajakaši je bil Anže Urankar drugi, Maks Frančeškin četrti, Simon Oven peti, Tim Novak pa osmi.

Za konec svetovnega prvenstva v Banjaluki še bron mladinske ekipe kanuistov

admin | Ned, 28.07.2019

Z ekipnimi preizkušnjami v klasičnem spustu na divjih vodah se je v Banjaluki zaključilo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan so na reki Vrbas do kolajne priveslali kanuisti Martin Gale, Nejc Gradišek in Maj Oštrbenk, ki so bili tretji.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »