Jul 2020

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič prvo ime preizkušnje na Muri

admin | Ned, 05.07.2020

Kajakaško obarvani konec tedna na Muri se je zaključil s tekmo članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah, ki pa tokrat ni postregel z običajnim konceptom, temveč s preizkušnjo paralelnega veleslaloma. Po pričakovanjih je zmagal Nejc Žnidarčič.

Na Soči najhitrejša Blaž Cof in Nejc Žnidarčič

admin | Sob, 27.06.2020

Medtem ko so slalomisti na progi v Trnovem ob Soči uživali prvič po več kot desetih letih, so spustaši na divjih vodah dobro seznanjeni s tem odsekom Soče. Domača tekmovanja tu so stalnica, prav tako pa tudi mednarodna tekmovanja. Na tokratni tekmi v sprintu na divjih vodah sta bila najhitrejša Blaž Cof v kanuju in Nejc Žnidarčič v kajaku.

V Celju do državnih naslovov Nejc Žnidarčič, Blaž Cof in Ana Šteblaj

admin | Ned, 21.06.2020

Celje je v soboto gostilo tekmo državnega prvenstva v sprintu na divjih vodah, kjer so podelili tako posamične kot ekipne naslove v članski in mladinski konkurenci. V večernem finalu pod reflektorji so se naslovov državnih prvakov veselili Nejc Žnidarčič med kajakaši, Blaž Cof med kanuisti, Ana Šteblaj med kajakašicami, Naja Pinterič med kanuistkami ter Martin Gale in Nejc Gradišek v dvojcu.

Oven, Terčeljeva in Cof državni prvaki v klasičnem spustu

admin | Ned, 07.06.2020

Pred dvema tednoma so slalomisti na divjih vodah v Tacnu nastopili na testni tekmi, prvi po epidemiji koronavirusa in sploh prvi letos v Sloveniji, danes pa je Sava Dolinka gostila državno prvenstvo v klasičnem spustu. Presenečenj na Gorenjskem ni bilo, saj je med kajakaši slavil aktualni svetovni in evropski prvak Simon Oven, med kanuisti bronasti z lanskega EP Blaž Cof, med kajakašicami pa svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Terčelj.

Spustaši v nedeljo za državne naslove v klasičnem spustu

admin | Sob, 06.06.2020

Pred dvema tednoma so slalomisti odprli letošnjo sezono tekmovanj s testno tekmo v Tacnu, to nedeljo pa spustaše na divjih vodah čaka državno prvenstvo v klasičnem spustu. Start bo v Piškovci pod HE Radovna, cilj pa pod blejskim mostom (izhod z vode bo v River Camping Bled). Start prvega tekmovalca bo ob 11. uri, ob 13. uri sledijo ekipne tekme klasičnega spusta, ob 14.30 pa podelitev kolajn najboljšim (v River Camping Bled).

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com

Svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v ZDA odpovedano

admin | Čet, 12.03.2020

Mednarodna kajakaška zveza je pravkar sporočila, da za april predvidenega svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Združenih državah Amerike ne bo.

Spustaše vrhunec sezone čaka že aprila

admin | Pet, 06.03.2020

Slovenski spustaši na divjih vodah že vrsto let krojijo svetovni vrh, da bi tam ostali tudi letos pa v zimskem obdobju ničesar niso prepustili naključju. Naši najboljši kajakaši so se odpravili v Španijo, kanuist Blaž Cof pa je zaradi službenih obveznosti treniral doma.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič