Jun 2018

Kategorija Novice Spust

Na svetovnem pokalu v Celju dvojna zmaga Debeljaka in Žnidarčiča

admin | Sob, 16.06.2018

V Celju se je s preizkušnjo sprinta na divjih vodah zaključila letošnja serija tekem za svetovni pokal. Z zmago je navijače, ki so tekmovalce bučno spodbujali z brega Savinje, razveselil Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič pa je poskrbel za izjemen zaključek svetovnega pokala z drugim mestom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku zasedel drugo mesto.

Danes na Savi pri Hrastniku svetovni pokal v klasičnem spustu, v soboto sprint v Celju

admin | Pet, 15.06.2018

Danes se s tekmo klasičnega spusta v Hrastniku začenja svetovni pokal v spustu na divjih vodah, jutri pa v Celju sledi še vrhunec s sprintersko tekmo. Vabljeni!

Startne liste in rezultati so oziroma bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/celje-2018/rankings-results

Na svetovnem pokalu v Hrastniku zmaga Ovna in tretje mesto Cofa

admin | Pet, 15.06.2018

Savske brzice pri Hrastniku so danes gostile tekmo svetovnega pokala v klasičnem spustu na divjih vodah. Med kajakaši se je z zmago izkazal Simon Oven, Tim Novak je bil četrti, med kanuisti pa je do brona priveslal Blaž Cof.

V Celju divjevodaški svetovni in olimpijski prvaki

admin | Sre, 13.06.2018

Ljubitelji spusta na divjih vodah že nestrpno pričakujejo konec tedna. V petek in soboto bo Slovenija namreč gostila finalni tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. V petek bo v Hrastniku potekala preizkušnja v klasičnem spustu, v soboto pa še vrhunec s sprintersko preizkušnjo na celjski Špici, kjer se obeta atraktiven večerni finale pod reflektorji.

Na svetovnem pokalu v Banjaluki zlato za Cofa in Urankarja, srebro Debeljaku

admin | Pon, 11.06.2018

Slovenski spustaši so odlično nastopili tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Banjaluki. Med kanuisti se je zmage v sprintu na divjih vodah veselil Blaž Cof, med kajakaši je zmagal Anže Urankar, Vid Debeljak pa je bil drugi.

Simon Oven drugi, Blaž Cof tretji na svetovnem pokalu v Banjaluki

admin | Sob, 09.06.2018

Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah pretekli konec tedna divjevodaši nimajo premora. Ta konec tedna namreč v Banjaluki potekata prvi tekmi svetovnega pokala. V klasičnem spustu na Vrbasu se je z drugim mestom izkazal svetovni prvak v tej disciplini Simon Oven, med kanuisti pa je bil tretji Blaž Cof.

Blaž Cof in Nejc Žnidarčič svetovna prvaka, Debeljak drugi, Urankar tretji; zlata tudi ekipa kajakašev

admin | Ned, 03.06.2018

Že v sobotnih sprinterskih kvalifikacijah svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Švici so naši tekmovalci nakazali, da bodo v finalu naskakovali najvišja mesta. Do presenečenj ni prišlo, saj so vsi slovenski reprezentanti zasedli mesta pri vrhu. V kanuju si je naslov svetovnega prvaka priveslal Blaž Cof, v kajaku pa so prva tri mesta zasedli novi prvak Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in branilec naslova iz lanskega leta Anže Urankar, ki je bil tokrat tretji. Uspeh je s šestim mestom dopolnil Simon Oven. Po takšnih posamičnih uvrstitvah je bila seveda v mislih le ekipna zmaga. Žnidarčiču, Debeljaku in Urankarju je uspelo, veselili so se naslova svetovnih prvakov.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190   »
Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek