Avg 2018

Kategorija Novice Spust

Mladi spustaši z odliko zaključili EP za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Ned, 05.08.2018

V kanjonu Matka se je s posamičnimi in ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah zaključilo letošnje evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva je slovenska ekipa priveslala do štirih kolajn. Naslova evropskega prvaka do 23 let se je veselil kajakaš Anže Urankar, ki je bil kasneje s Timom Novakom in Vidom Oštrbenkom še prvi v ekipnih vožnjah. Vid Oštrbenk je novi mladinski evropski podprvak v kajaku, mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak pa sta bili tretji v ženskem dvojcu.

Anže Urankar najhitrejši v sprinterskih kvalifikacijah EP za mladince in mlajše člane

admin | Sob, 04.08.2018

Spustaši na divjih vodah so opravili s kvalifikacijami sprinta na divjih vodah na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. Med kajakaši do 23 let je najboljši čas postavil Anže Urankar, v isti konkurenci je bil Tim Novak tretji. V nedeljskem posamičnem finalu bomo poleg njiju videli še pet slovenskih čolnov.

V Skopju nova kolajna slovenskih kajakašic

admin | Pet, 03.08.2018

Slovenske divjevodašice v letošnji sezoni neumorno osvajajo odličja. Po včerajšnjem naslovu mladinskih evropskih prvakinj v klasičnem spustu, ki sta si ga v kanuističnem dvojcu priveslali Lea Novak in Eva Alina Hočevar, sta slovenski reprezentantki do kolajne v Skopju priveslali tudi danes. Tokrat v družbi Helene Domajnko. Slovenske kajakašice so bile v ekipni tekmi klasičnega spusta med mladinkami druge.

Eva Alina Hočevar in Lea Novak evropski mladinski prvakinji v spustu na divjih vodah

admin | Čet, 02.08.2018

V Skopju se je danes začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva so bile na sporedu posamične tekme v klasičnem spustu, kjer sta zablesteli mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak. V ženskem kanuističnem dvojcu sta namreč priveslali do naslova evropskih prvakinj!

Pred spustaši evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Tor, 31.07.2018

Makedonija bo med sredo in nedeljo gostila prvenstvo stare celine v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na reki Treski se bo za čim višja mesta potegovalo petnajst slovenskih reprezentantov, med katerimi bo tudi članski svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz sezone 2017 Anže Urankar. V mladinski konkurenci bosta tekmovali dobitnici kolajn z nedavnega svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar in Lea Novak.

Na svetovnem pokalu v Celju dvojna zmaga Debeljaka in Žnidarčiča

admin | Sob, 16.06.2018

V Celju se je s preizkušnjo sprinta na divjih vodah zaključila letošnja serija tekem za svetovni pokal. Z zmago je navijače, ki so tekmovalce bučno spodbujali z brega Savinje, razveselil Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič pa je poskrbel za izjemen zaključek svetovnega pokala z drugim mestom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku zasedel drugo mesto.

Danes na Savi pri Hrastniku svetovni pokal v klasičnem spustu, v soboto sprint v Celju

admin | Pet, 15.06.2018

Danes se s tekmo klasičnega spusta v Hrastniku začenja svetovni pokal v spustu na divjih vodah, jutri pa v Celju sledi še vrhunec s sprintersko tekmo. Vabljeni!

Startne liste in rezultati so oziroma bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/celje-2018/rankings-results

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197   »
Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek