Avg 2020

Kategorija Novice Spust

Spustaši za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov

admin | Sob, 25.07.2020

Po pestrem slalomskem dogajanju na Soči so se v Solkanu popoldne za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov pomerili še spustaši na divjih vodah. Solkan bo novembra, če bodo razmere to dovoljevale, namreč gostil evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Kandidati za uvrstitev v reprezentanco so se pomerili v dveh vožnjah sprinta na divjih vodah.

Mladi spustaši v Solkanu za mesta v reprezentanci

admin | Pet, 24.07.2020

Ta konec tedna je zelo pomemben za mlade tekmovalke in tekmovalce v spustu na divjih vodah, ki se merijo za mesta v državni reprezentanci, ki bo nastopila na za november predvidenem evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Danes so se pomerili v klasičnem spustu.

Nejc Žnidarčič prvo ime preizkušnje na Muri

admin | Ned, 05.07.2020

Kajakaško obarvani konec tedna na Muri se je zaključil s tekmo članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah, ki pa tokrat ni postregel z običajnim konceptom, temveč s preizkušnjo paralelnega veleslaloma. Po pričakovanjih je zmagal Nejc Žnidarčič.

Na Soči najhitrejša Blaž Cof in Nejc Žnidarčič

admin | Sob, 27.06.2020

Medtem ko so slalomisti na progi v Trnovem ob Soči uživali prvič po več kot desetih letih, so spustaši na divjih vodah dobro seznanjeni s tem odsekom Soče. Domača tekmovanja tu so stalnica, prav tako pa tudi mednarodna tekmovanja. Na tokratni tekmi v sprintu na divjih vodah sta bila najhitrejša Blaž Cof v kanuju in Nejc Žnidarčič v kajaku.

V Celju do državnih naslovov Nejc Žnidarčič, Blaž Cof in Ana Šteblaj

admin | Ned, 21.06.2020

Celje je v soboto gostilo tekmo državnega prvenstva v sprintu na divjih vodah, kjer so podelili tako posamične kot ekipne naslove v članski in mladinski konkurenci. V večernem finalu pod reflektorji so se naslovov državnih prvakov veselili Nejc Žnidarčič med kajakaši, Blaž Cof med kanuisti, Ana Šteblaj med kajakašicami, Naja Pinterič med kanuistkami ter Martin Gale in Nejc Gradišek v dvojcu.

Oven, Terčeljeva in Cof državni prvaki v klasičnem spustu

admin | Ned, 07.06.2020

Pred dvema tednoma so slalomisti na divjih vodah v Tacnu nastopili na testni tekmi, prvi po epidemiji koronavirusa in sploh prvi letos v Sloveniji, danes pa je Sava Dolinka gostila državno prvenstvo v klasičnem spustu. Presenečenj na Gorenjskem ni bilo, saj je med kajakaši slavil aktualni svetovni in evropski prvak Simon Oven, med kanuisti bronasti z lanskega EP Blaž Cof, med kajakašicami pa svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Terčelj.

Spustaši v nedeljo za državne naslove v klasičnem spustu

admin | Sob, 06.06.2020

Pred dvema tednoma so slalomisti odprli letošnjo sezono tekmovanj s testno tekmo v Tacnu, to nedeljo pa spustaše na divjih vodah čaka državno prvenstvo v klasičnem spustu. Start bo v Piškovci pod HE Radovna, cilj pa pod blejskim mostom (izhod z vode bo v River Camping Bled). Start prvega tekmovalca bo ob 11. uri, ob 13. uri sledijo ekipne tekme klasičnega spusta, ob 14.30 pa podelitev kolajn najboljšim (v River Camping Bled).

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič