Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Spremljajte zaključek spustaškega svetovnega pokala

admin | Čet, 12.12.2019

Pa smo dočakali še letošnji zaključek tekem za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Na Kitajskem bodo ta konec tedna slovenske barve zastopali Nejc Žnidarčič, ki se poteguje tudi za skupno zmago v svetovnem pokalu, ter Erazem Šavli in Urban Novak. Tekmovali bodo v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah.

Za merjenje časa skrbijo Slovenci, in sicer Timing Mojstrana, tako da boste lahko rezultate s Kitajske našli na spodnji povezavi, kjer je že na voljo startna lista za klasični spust in povezava do rezultatov v živo:

Spustaši znova na Kitajskem

admin | Tor, 10.12.2019

Konec tedna bo Kitajska gostila zaključek letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. V Azijo je odpotovala malo številčna slovenska ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni Nejc Žnidarčič ter mladinca Erazem Šavli in Urban Novak.

Nejc Žnidarčič znova na svetovnem vrhu v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 28.09.2019

Izjemen dan na svetovnem prvenstvu v slalomu in sprintu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu, ki sta ga z naslovom svetovne prvakinje in bronom začela Eva Terčelj in Luka Božič, je v stilu zaključil Nejc Žnidarčič, ki je v sprinterskem finalu ubranil naslov svetovnega prvaka.

Anže Urankar prvi, Nejc Žnidarčič drugi v kvalifikacijah SP v sprintu na divjih vodah

admin | Čet, 26.09.2019

Po včerajšnji zlati kolajni in naslovu ekipnih svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah so slovenski kajakaši tudi danes blesteli na reki Segre. V kvalifikacijah posamične tekme je bil med kajakaši namreč najhitrejši Anže Urankar, drugo mesto pa je zasedel Nejc Žnidarčič. V finale so se uvrstili tudi preostali slovenski reprezentanti v sprintu na divjih vodah Simon Oven, Tim Novak in Blaž Cof.

Žnidarčič, Urankar in Oven ekipni svetovni prvaki v sprintu na divjih vodah

admin | Sre, 25.09.2019

Svetovno prvenstvo v slalomu in sprintu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu se je začelo z ekipnimi tekmami v obeh disciplinah. Kajakaši Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so v sprintu na divjih vodah postali svetovni prvaki! Žal pa tokrat ni uspelo slalomistom. Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so bili med glavnimi favoriti za kolajno, so bili na koncu šesti.

Nejc Žnidarčič sedemnajstič zapored državni prvak v sprintu na divjih vodah

admin | Ned, 25.08.2019

Slovenski spustaši na divjih vodah so danes nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, ki je potekal v Solkanu. Tekmovanje je bila izvrstna priložnost za preverjanje forme pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Španiji, hkrati pa je bilo tudi eno izmed izbirnih tekmovanj za prihodnjo sezono, ko bo člansko svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v začetku sezone potekalo v Združenih državah Amerike.

Na Češkem dvojna zmaga za Ovna in Urankarja

admin | Ned, 18.08.2019

V Čeških Budejovicah so slovenski spustaši nastopili še na drugi tekmi češkega pokala ta konec tedna in znova dosegli odlične rezultate. Na tekmovanju, kjer so nastopili predstavniki desetih držav, sta v nedeljo med kajakaši na najvišji mesti priveslala Simon Oven in Anže Urankar.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »