Avg 2020

Kategorija Novice Spust

Nov dan, nove stopničke za Cofa in Žnidarčiča

admin | Ned, 09.08.2020

Spustaša na divjih vodah Blaž Cof in Nejc Žnidarčič sta odlično nastopila na prvi mednarodni preizkušnji letošnjega leta v sprintu na divjih vodah. Češke Budejovice so gostile ECA evropski pokal v sprintu, kjer sta prvi dan slovenska predstavnika dosegla dve zmagi, v nedeljo pa poskrbela še za dve uvrstitvi na zmagovalni oder.

V kanuju je bil znova nepremagljiv Blaž Cof, ki je najbližjega zasledovalca Čeha Ondreja Rolenca prehitel za pol sekunde in se bo s Češke tako vrnil z dvema zmagama v žepu. V kajaku je včerajšnji zmagovalec in v zadnjem letu do danes neporaženi Nejc Žnidarčič moral čestitati francoskemu kajakašu Lucu Baroneju, ki je bil v konkurenci tekmovalcev iz devetih držav tokrat najhitrejši. Na tretje mesto je priveslal Britanec Ben Oakley.

Foto: Aleš Berka

Cof in Žnidarčič najhitrejša na evropskem pokalu na Češkem

admin | Sob, 08.08.2020

Prva mednarodna preizkušnja za spustaše na divjih vodah v letošnji sezoni poteka ta konec tedna na Češkem, in sicer ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah. Oba slovenska predstavnika Blaž Cof in Nejc Žnidarčič sta bila za tekmece nerešljiva uganka.

V Čeških Budejovicah sta Blaž Cof in Nejc Žnidarčič dosegla zmagi. Cof je bil v konkurenci kanuistov skoraj sekundo hitrejši od najbližjega zasledovalca Čeha Ondreja Rolenca, medtem ko je tretje mesto osvojil Francoz Etienne Klatt.

Med kajakaši je slavil aktualni evropski in svetovni prvak v sprintu Nejc Žnidarčič. Bil je 64 stotink hitrejši od Francoza Luce Baroneja in 65 stotink od tretjeuvrščenega Čeha Vojtecha Zapletala.

Spustaši za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov

admin | Sob, 25.07.2020

Po pestrem slalomskem dogajanju na Soči so se v Solkanu popoldne za mesta v reprezentanci mladincev in mlajših članov pomerili še spustaši na divjih vodah. Solkan bo novembra, če bodo razmere to dovoljevale, namreč gostil evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Kandidati za uvrstitev v reprezentanco so se pomerili v dveh vožnjah sprinta na divjih vodah.

Mladi spustaši v Solkanu za mesta v reprezentanci

admin | Pet, 24.07.2020

Ta konec tedna je zelo pomemben za mlade tekmovalke in tekmovalce v spustu na divjih vodah, ki se merijo za mesta v državni reprezentanci, ki bo nastopila na za november predvidenem evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Danes so se pomerili v klasičnem spustu.

Nejc Žnidarčič prvo ime preizkušnje na Muri

admin | Ned, 05.07.2020

Kajakaško obarvani konec tedna na Muri se je zaključil s tekmo članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah, ki pa tokrat ni postregel z običajnim konceptom, temveč s preizkušnjo paralelnega veleslaloma. Po pričakovanjih je zmagal Nejc Žnidarčič.

Na Soči najhitrejša Blaž Cof in Nejc Žnidarčič

admin | Sob, 27.06.2020

Medtem ko so slalomisti na progi v Trnovem ob Soči uživali prvič po več kot desetih letih, so spustaši na divjih vodah dobro seznanjeni s tem odsekom Soče. Domača tekmovanja tu so stalnica, prav tako pa tudi mednarodna tekmovanja. Na tokratni tekmi v sprintu na divjih vodah sta bila najhitrejša Blaž Cof v kanuju in Nejc Žnidarčič v kajaku.

V Celju do državnih naslovov Nejc Žnidarčič, Blaž Cof in Ana Šteblaj

admin | Ned, 21.06.2020

Celje je v soboto gostilo tekmo državnega prvenstva v sprintu na divjih vodah, kjer so podelili tako posamične kot ekipne naslove v članski in mladinski konkurenci. V večernem finalu pod reflektorji so se naslovov državnih prvakov veselili Nejc Žnidarčič med kajakaši, Blaž Cof med kanuisti, Ana Šteblaj med kajakašicami, Naja Pinterič med kanuistkami ter Martin Gale in Nejc Gradišek v dvojcu.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253   »
Eva Terčelj
Luka Božič