Nov 2019

Kategorija Novice Spust

Vid Oštrbenk MEP v Avstriji zaključil na 13. mestu

admin | Ned, 24.07.2016

V avstrijskem kraju Murau se je danes zaključilo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah ter spustaško tekmovanje za mlajše člane. V kajakaškem finalu EP je mladinec Vid Oštrbenk v sprintu na divjih vodah zasedel 13. mesto, kasneje pa še četrto mesto v ekipni vožnji skupaj z reprezentančnima kolegoma Maticem Firmom in Matejem Jerebom. V konkurenci kajakašev do 23 let je bil Simon Oven drugi, Anže Urankar pa tretji. Kasneje sta skupaj s Timom Novakom zmagala v ekipni tekmi kajakašev v konkurenci mlajših članov.

Vid Oštrbenk priveslal do sprinterskega finala na mladinskem EP v Avstriji

admin | Sob, 23.07.2016

V avstrijskem Murau je potekal predzadnji tekmovalni dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah. Mladi spustaši in spustašice so se pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah in se potegovali za mesta v finalu, ki bo na sporedu jutri. Med kajakaši je bil uspešen Vid Oštrbenk, ki si ji finalni nastop priveslal s tretjim časom druge kvalifikacijske vožnje.

Mladinska ekipa kajakašev šesta v klasičnem spustu

admin | Pet, 22.07.2016

V Avstriji ta konec tedna poteka mladinsko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Drugi tekmovalni dan so bile na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu, na startu pa je bila tudi slovenska ekipa. Kajakaši Vid Oštrbenk, Matic Firm in Blaž Anžlovar so bili šesti.

Spustaši uvodni dan EP tekmovali v klasičnem spustu

admin | Čet, 21.07.2016

V Avstriji se je danes s tekmo klasičnega spusta začelo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci prvi dan niso bili povsem pri vrhu. Dvojec Javornik – Oštrbenk je bil deveti, Javornik je bil v kanuju 14., Oštrbenk pa kot najboljši slovenski kajakaš 20. Edina slovenska predstavnica Jana Hočevar je bila 23. Na tekmi mlajših članov, ki sicer ni uradni del evropskega prvenstva, pa je do zmage priveslal Simon Oven.

Pred mladimi spustaši je evropsko prvenstvo

admin | Sre, 20.07.2016

V zadnjih tednih je kajakaško dogajanje res pestro. Po tem ko so pretekli teden slalomisti na divjih vodah tekmovali na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu, sprinterji na mirnih vodah pa v Plovdivu na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ta teden evropsko prvenstvo v Avstriji čaka še mlade spustaše na divjih vodah. Evropsko mladinsko prvenstvo se bo z otvoritvijo začelo danes, jutri pa bodo na sporedu prve tekme.

Nejc Žnidarčič v izposojenem čolnu do zmage v Pauju

admin | Ned, 19.06.2016

Nejc Žnidarčič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V Pauju, na progi, ki je danes že gostila tudi slalomiste na divjih vodah, je prikazal najhitrejšo vožnjo in se veselil še druge zmage v sprintu na divjih vodah v letošnji seriji svetovnih pokalov. Dvojec Frančeškin – Hočevar je finalno preizkušnjo zaključil na petem mestu, Žnidaršič in Žganjar sta bila sedma, Simon Hočevar pa osmi v kanuju.

Nejc Žnidarčič ter dvojec Frančeškin – Hočevar 5. v kvalifikacijah svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 18.06.2016

Le uro po koncu drugega tekmovalnega dne svetovnega pokala v slalomu v Pauju so se na isto progo podali še spustaši na divjih vodah, ki v Franciji tekmujejo na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V današnjih kvalifikacijah sprinta na divjih vodah sta se že po prvi vožnji v finale uvrstila dva čolna – Nejc Žnidarčič med kajakaši ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar med dvojci.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »