Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Spustaši na svetovno prvenstvo odhajajo polni optimizma

admin | Pon, 30.05.2016

Še trije dnevi ločijo najboljše tekmovalce v spustu na divjih vodah od svetovnega prvenstva v tej kajakaški disciplini. Prvenstvo bo gostila Banjaluka, ki bo tako še drugo leto zapored prizorišče spustaškega prvenstva. Lani so tam namreč organizirali evropsko prvenstvo, na katerem so bili Slovenci zelo uspešni. Nejc Žnidarčič ter Simon Hočevar in Blaž Cof so postali evropski prvaki v sprintu na divjih vodah, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila tretja, Nejc Žnidarčič je kolajno osvojil tudi v klasičnem spustu, ob tem pa so kajakaši osvojili še dve ekipni kolajni. Odprtje prvenstva bo v sredo, v četrtek pa sledijo prve tekme.

V Augsburgu nova zmaga Nejca Žnidarčiča, prva tudi Žnidaršič-Žganjar, Oven tretji

admin | Ned, 08.05.2016

Sprinterji na divjih vodah so tudi drugi tekmovalni dan v Augsburgu nastopili odlično. Po sobotni zmagi na tekmi za točke ICF je tudi v nedeljo, ko je potekala tekma za evropski pokal, Nejc Žnidarčič priveslal do prvega mesta. Med kajakaši je njegov uspeh s tretjim mestom dopolnil Simon Oven. Dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar je sobotnemu drugemu mestu tokrat dodal še zmago.

Nejc Žnidarčič v Augsburgu zmagal, dvojec Žnidaršič – Žganjar drugi

admin | Sob, 07.05.2016

V Augsburgu, na olimpijski progi iz leta 1972, ta konec tedna potekata tekmi za točke ICF in tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Na tehnično zahtevni progi se je med kajakaši najbolje znašel Nejc Žnidarčič, med dvojci pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar osvojila drugo mesto.

Podeljeni tudi naslovi državnim prvakom v klasičnem spustu

admin | Sob, 30.04.2016

Na Savi Dolinki so se spustaši na divjih vodah pomerili za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu. Državni prvak med kajakaši je postal Simon Oven, med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami Jana Hočevar, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Na Savi podelili državne naslove v sprintu na divjih vodah

admin | Sre, 27.04.2016

Sava pri Prusniku je danes gostila državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki je bilo obenem tudi tretja izbirna tekma za sestavo spustaške reprezentance, druga v sprintu. V kajakaški konkurenci je Nejc Žnidarčič potrdil primat v Sloveniji, med kanuisti je bil najboljši Simon Hočevar, med dvojci sta zmagala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, med kajakašicami pa Teja Vrbnjak Erbežnik.

V Banjaluki nova trojna zmaga slovenskih spustašev, dvojec drugi

admin | Ned, 24.04.2016

Po izjemnem nastopu slovenskih spustašev na divjih vodah na drugi tekmi evropskega pokala v Banjaluki, kjer so v sprintu na divjih vodah osvojili pet medalj, kajakaši pa so zasedli prvih sedem mest, je tudi drugi dan preizkušnje v Bosni in Hercegovini minil po slovenskih željah. V klasičnem spustu so kajakaši prišli do trojne zmage – najboljši je bil Simon Oven, sledila pa sta mu Nejc Žnidarčič in Maks Frančeškin, drugo mesto sta si priveslala še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu.

Slovenski spustaši dominirali v Banjaluki

admin | Sob, 23.04.2016

Na reki Vrbas v Banjaluki, kjer bo junija potekalo tudi člansko svetovno prvenstvo, so se spustaši na divjih vodah pomerili na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Slovenski predstavniki so blesteli, saj so osvojili pet kolajn, še posebej pa je bil impresiven pogled na rezultate med kajakaši. Tam so naši tekmovalci namreč zasedli prvih sedem mest.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »