Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Simon Oven zmagal v klasičnem spustu svetovnega pokala v Pauju

admin | Čet, 16.06.2016

Slovenski kajakaš Simon Oven je odlično veslal na tretji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Franciji. Na zelo zahtevni progi v Pauju se je veselil zlate kolajne s sekundo in pol naskoka pred najbližjim zasledovalcem Paulom Jeanom. Med kajakaši sta se med deseterico uvrstila še Maks Frančeškin in Anže Urankar, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar peta, Maks Frančeškin in Simon Hočevar šesta, Simon Hočevar pa je v kanuju enosedu zasedel deseto mesto.

Celjski divjevodaški spektakel pod reflektorji Slovenci kronali s tremi kolajnami

admin | Ned, 12.06.2016

Z nočno tekmo pod reflektorji se je zaključil divjevodaški konec tedna, ki je v Celje na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah privabil tekmovalce iz več kot 20 držav. V soboto je vrhunec predstavljala sprinterska preizkušnja na Špici, kjer so Slovenci veljali za glavne favorite in vlogo tudi upravičili. V kajaku je namreč zmagal Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil tretji, v dvojcu pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar priveslala do srebra.

Rezultati v živo - Savinja 2016

admin | Sob, 11.06.2016

REZULTATI V ŽIVO - Savinja 2016, svetovni pokal v spustu na divjih vodah, Celje http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20160611

Svetovni pokal v spustu 'Savinja 2016' Slovenci odprli s kompletom kolajn

admin | Pet, 10.06.2016

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah Savinja 2016, ki ta konec tedna poteka na Savi in Savinji, se je za slovensko ekipo začel zelo uspešno. Na tekmi klasičnega spusta med Zagorjem in Hrastnikom sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagala med dvojci, v isti konkurenci sta bila Maks Frančeškin in Simon Hočevar tretja, za kolajno srebrnega leska pa je poskrbel kajakaš Simon Oven.

Manjša sprememba programa svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Celju

admin | Čet, 09.06.2016

Danes se v Celju z otvoritvijo začenjata prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v letošnji sezoni. Otvoritev se bo začela ob 20. uri, lokacijo pa so zaradi negodnih vremenskih razmer s Krekovega trga preselili v Narodni dom Celje. Jutri bo potekala tekma v klasičnem spustu na Savi, med Zagorjem in Hrastnikom. Tekma se bo začela ob 16. uri. V soboto bo na celjski Špici še vrhunec svetovnega pokala – tekma v sprintu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele pol ure prej, kot je bilo sprva načrtovano, tako da bodo kanuisti, kajakašice in kajakaši na Savinji startali že ob 15.30. Druga vožnja v omenjenih kategorijah se bo začela ob 16.50. Ob 18.45 se začnejo še kvalifikacije za kanuistke ter moške in ženske kanuistične dvojce (druga vožnja ob 19.10). Finale vseh kategorij se začne ob 21.45, podelitev kolajn najboljšim pa je predvidena za 23.30. Sledi še koncert skupine Kingston.

Vstopnine ni.

Vabljeni!

Ta konec tedna v Celju svetovni pokal v spustu na divjih vodah, klasični spust prestavljen na Savo

admin | Sre, 08.06.2016

Celje bo med četrtkom in soboto v znamenju kajakaštva. Slovenija bo namreč gostila prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bosta prvič organizirani na Štajerskem.

Otvoritev svetovnega pokala bo v četrtek, 9. junija, ob 20. uri na Krekovem trgu v Celju. V petek bo na sporedu tekma v klasičnem spustu, ki pa so jo zaradi prenizkega vodostaja Savinje z Ljubnega ob Savinji prestavili na Savo. Klasični spust bo tako potekal med Zagorjem in Hrastnikom (start pri bencinski črpalki ob cesti Zagorje-Trbovlje, cilj pa pri termoelektrarni Trbovlje). Start klasične tekme bo ob 16. uri.

V soboto sledi še vrhunec tekmovalnega vikenda. Na celjski Špici bo namreč potekala sprinterska tekma, kjer bodo glavni favoriti naši tekmovalci, ki so pretekli teden odlično veslali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki in tudi osvojili pet kolajn. Kvalifikacije sprinta bodo ob 16. in 18. uri, finale pa okoli 21. ure (ali malo kasneje), saj bodo organizatorji počakali, da se dobro stemni in bodo do izraza prišli reflektorji, ki bodo osvetlili progo na Savinji.

Vstopnine ni.

Vabljeni!

Stran KKK Nivo Celje: http://www.kkk-nivo.com/

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/

Kajakaši svetovni ekipni prvaki v sprintu na divjih vodah

admin | Ned, 05.06.2016

Že tako uspešno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki je zadnji dan prvenstva postalo za slovensko ekipo še žlahtnejše. Ekipa kajakašev, v kateri so veslali Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar, je priveslala do zlate kolajne v sprintu na divjih vodah. Kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili četrti, ekipa dvojcev pa peta.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »