Jan 2020

Kategorija Novice Spust

Mladinska ekipa kajakašev šesta v klasičnem spustu

admin | Pet, 22.07.2016

V Avstriji ta konec tedna poteka mladinsko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Drugi tekmovalni dan so bile na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu, na startu pa je bila tudi slovenska ekipa. Kajakaši Vid Oštrbenk, Matic Firm in Blaž Anžlovar so bili šesti.

Spustaši uvodni dan EP tekmovali v klasičnem spustu

admin | Čet, 21.07.2016

V Avstriji se je danes s tekmo klasičnega spusta začelo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci prvi dan niso bili povsem pri vrhu. Dvojec Javornik – Oštrbenk je bil deveti, Javornik je bil v kanuju 14., Oštrbenk pa kot najboljši slovenski kajakaš 20. Edina slovenska predstavnica Jana Hočevar je bila 23. Na tekmi mlajših članov, ki sicer ni uradni del evropskega prvenstva, pa je do zmage priveslal Simon Oven.

Pred mladimi spustaši je evropsko prvenstvo

admin | Sre, 20.07.2016

V zadnjih tednih je kajakaško dogajanje res pestro. Po tem ko so pretekli teden slalomisti na divjih vodah tekmovali na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu, sprinterji na mirnih vodah pa v Plovdivu na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ta teden evropsko prvenstvo v Avstriji čaka še mlade spustaše na divjih vodah. Evropsko mladinsko prvenstvo se bo z otvoritvijo začelo danes, jutri pa bodo na sporedu prve tekme.

Nejc Žnidarčič v izposojenem čolnu do zmage v Pauju

admin | Ned, 19.06.2016

Nejc Žnidarčič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V Pauju, na progi, ki je danes že gostila tudi slalomiste na divjih vodah, je prikazal najhitrejšo vožnjo in se veselil še druge zmage v sprintu na divjih vodah v letošnji seriji svetovnih pokalov. Dvojec Frančeškin – Hočevar je finalno preizkušnjo zaključil na petem mestu, Žnidaršič in Žganjar sta bila sedma, Simon Hočevar pa osmi v kanuju.

Nejc Žnidarčič ter dvojec Frančeškin – Hočevar 5. v kvalifikacijah svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 18.06.2016

Le uro po koncu drugega tekmovalnega dne svetovnega pokala v slalomu v Pauju so se na isto progo podali še spustaši na divjih vodah, ki v Franciji tekmujejo na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V današnjih kvalifikacijah sprinta na divjih vodah sta se že po prvi vožnji v finale uvrstila dva čolna – Nejc Žnidarčič med kajakaši ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar med dvojci.

Simon Oven zmagal v klasičnem spustu svetovnega pokala v Pauju

admin | Čet, 16.06.2016

Slovenski kajakaš Simon Oven je odlično veslal na tretji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Franciji. Na zelo zahtevni progi v Pauju se je veselil zlate kolajne s sekundo in pol naskoka pred najbližjim zasledovalcem Paulom Jeanom. Med kajakaši sta se med deseterico uvrstila še Maks Frančeškin in Anže Urankar, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar peta, Maks Frančeškin in Simon Hočevar šesta, Simon Hočevar pa je v kanuju enosedu zasedel deseto mesto.

Celjski divjevodaški spektakel pod reflektorji Slovenci kronali s tremi kolajnami

admin | Ned, 12.06.2016

Z nočno tekmo pod reflektorji se je zaključil divjevodaški konec tedna, ki je v Celje na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah privabil tekmovalce iz več kot 20 držav. V soboto je vrhunec predstavljala sprinterska preizkušnja na Špici, kjer so Slovenci veljali za glavne favorite in vlogo tudi upravičili. V kajaku je namreč zmagal Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil tretji, v dvojcu pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar priveslala do srebra.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »
Eva Terčelj
Luka Božič