Jan 2020

Kategorija Novice Spust

Rezultati v živo - Savinja 2016

admin | Sob, 11.06.2016

REZULTATI V ŽIVO - Savinja 2016, svetovni pokal v spustu na divjih vodah, Celje http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20160611

Svetovni pokal v spustu 'Savinja 2016' Slovenci odprli s kompletom kolajn

admin | Pet, 10.06.2016

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah Savinja 2016, ki ta konec tedna poteka na Savi in Savinji, se je za slovensko ekipo začel zelo uspešno. Na tekmi klasičnega spusta med Zagorjem in Hrastnikom sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagala med dvojci, v isti konkurenci sta bila Maks Frančeškin in Simon Hočevar tretja, za kolajno srebrnega leska pa je poskrbel kajakaš Simon Oven.

Manjša sprememba programa svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Celju

admin | Čet, 09.06.2016

Danes se v Celju z otvoritvijo začenjata prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v letošnji sezoni. Otvoritev se bo začela ob 20. uri, lokacijo pa so zaradi negodnih vremenskih razmer s Krekovega trga preselili v Narodni dom Celje. Jutri bo potekala tekma v klasičnem spustu na Savi, med Zagorjem in Hrastnikom. Tekma se bo začela ob 16. uri. V soboto bo na celjski Špici še vrhunec svetovnega pokala – tekma v sprintu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele pol ure prej, kot je bilo sprva načrtovano, tako da bodo kanuisti, kajakašice in kajakaši na Savinji startali že ob 15.30. Druga vožnja v omenjenih kategorijah se bo začela ob 16.50. Ob 18.45 se začnejo še kvalifikacije za kanuistke ter moške in ženske kanuistične dvojce (druga vožnja ob 19.10). Finale vseh kategorij se začne ob 21.45, podelitev kolajn najboljšim pa je predvidena za 23.30. Sledi še koncert skupine Kingston.

Vstopnine ni.

Vabljeni!

Ta konec tedna v Celju svetovni pokal v spustu na divjih vodah, klasični spust prestavljen na Savo

admin | Sre, 08.06.2016

Celje bo med četrtkom in soboto v znamenju kajakaštva. Slovenija bo namreč gostila prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bosta prvič organizirani na Štajerskem.

Otvoritev svetovnega pokala bo v četrtek, 9. junija, ob 20. uri na Krekovem trgu v Celju. V petek bo na sporedu tekma v klasičnem spustu, ki pa so jo zaradi prenizkega vodostaja Savinje z Ljubnega ob Savinji prestavili na Savo. Klasični spust bo tako potekal med Zagorjem in Hrastnikom (start pri bencinski črpalki ob cesti Zagorje-Trbovlje, cilj pa pri termoelektrarni Trbovlje). Start klasične tekme bo ob 16. uri.

V soboto sledi še vrhunec tekmovalnega vikenda. Na celjski Špici bo namreč potekala sprinterska tekma, kjer bodo glavni favoriti naši tekmovalci, ki so pretekli teden odlično veslali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki in tudi osvojili pet kolajn. Kvalifikacije sprinta bodo ob 16. in 18. uri, finale pa okoli 21. ure (ali malo kasneje), saj bodo organizatorji počakali, da se dobro stemni in bodo do izraza prišli reflektorji, ki bodo osvetlili progo na Savinji.

Vstopnine ni.

Vabljeni!

Stran KKK Nivo Celje: http://www.kkk-nivo.com/

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/

Kajakaši svetovni ekipni prvaki v sprintu na divjih vodah

admin | Ned, 05.06.2016

Že tako uspešno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki je zadnji dan prvenstva postalo za slovensko ekipo še žlahtnejše. Ekipa kajakašev, v kateri so veslali Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar, je priveslala do zlate kolajne v sprintu na divjih vodah. Kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili četrti, ekipa dvojcev pa peta.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar še drugo leto zapored srebrna na svetovnem prvenstvu, Vid Debeljak znova tretji

admin | Sob, 04.06.2016

Spustaši na divjih vodah so z atraktivnim nočnim finalom sprinta na divjih vodah zaključili s posamičnimi nastopi na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Banjaluki. Na sprinterski progi, obsijani z reflektorji, so se izkazali tudi slovenski tekmovalci. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila med dvojci druga, Vid Debeljak pa je v kajaku priveslal do brona. Nejc Žnidarčič je sprintersko preizkušnjo končal tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu.

Kajakaši prvič v zgodovini svetovnih prvenstev do ekipne kolajne v klasičnem spustu

admin | Pet, 03.06.2016

Slovenski spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan svetovnega prvenstva v Banjaluki spisali novo poglavje v zgodovini slovenskega kajakaštva. V ekipni tekmi klasičnega spusta so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar osvojili srebrno kolajno. To je prva ekipna kolajna na članskih svetovnih prvenstvih slovenskih kajakašev v klasičnem spustu. Kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili peti, ekipa dvojcev pa četrta.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »
Eva Terčelj
Luka Božič