Sep 2020

Kategorija Novice Spust

Spustaši bodo odprli letošnjo sezono prvenstev

admin | Pet, 31.03.2017

Še mesec in pol loči spustaše na divjih vodah od prvega vrhunca letošnje sezone – evropskega članskega prvenstva, ki ga bo tokrat gostilo Skopje. To bo tudi prvo kajakaško prvenstvo v letošnji sezoni, saj bodo prvenstva v ostalih disciplinah na sporedu malce kasneje. Slovenski reprezentanti bodo kot vselej med glavnimi favoriti za najvišja mesta, a do teh se pride le s trdim delom. Zato so naši najboljši tekmovalci tudi letos v zimskem obdobju vneto trenirali. Nekateri doma in na Hrvaškem, Nejc Žnidarčič v Španiji, najboljši pa so v prvi polovici marca odpotovali tudi v Pau, kjer bo konec septembra svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah.

Na Savi tekmovali tudi spustaši

admin | Ned, 19.03.2017

Dan za slalomisti na divjih vodah so sezono domačih tekmovanj odprli tudi spustaši, ki so se na Savi pomerili na tradicionalni otvoritveni marčevski tekmi. Člani in mladinci so tekmovali v klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom, predstavniki v mlajših kategorijah pa med Vikrčami in Tacnom. V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Simon Oven, med mladinci Vid Svetina, med dvojci pa sta s progo najhitreje opravila Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.

Maks Frančeškin tretji v sprintu krumlovskega maratona

admin | Sob, 08.10.2016

Ta konec tedna je na Češkem potekal krumlovski maraton, na katerem so nastopili tudi slovenski predstavniki. Že včeraj so se dobro odrezali v sprinterski preizkušnji, kjer je bil med kajakaši Maks Frančeškin tretji, sicer najhitrejši v spustaškem čolnu, saj sta se pred njim zvrstila Avstrijec Christoph Kornfeind in Irec Tom Brennan, ki sta nastopila v sprinterskem čolnu. V finalu je veslal tudi Tim Novak in bil peti. Simon Oven in Anže Urankar sta sprinterski del tekmovanja na izpadanje zaključila v polfinalu.

Slovenski kajakaši pri vrhu maratona Adiža

admin | Ned, 02.10.2016

V Italiji je potekal tradicionalni kajakaški maraton Adiža, kjer so mesta pri vrhu zasedli tudi slovenski kajakaši. V svoji kategoriji je trojica 35-kilometrsko preizkušnjo končala med najboljšo peterico. Simon Oven je bil v svoji kategoriji najhitrejši, s časom 2:10.56,56 pa je v absolutni konkurenci zasedel sedmo mesto. Za Ovnom sta se zvrstila Italijana Davide Maccagnan in Francesco Bazzari, potem pa še njegova reprezentančna in klubska kolega Anže Urankar in Tim Novak. Urankar je bil četrti, Novak pa peti. V absolutni konkurenci je Anže Urankar priveslal na 21. mesto, Tim Novak pa na 30. Najhitreje sta do cilja sicer priveslala Italijana Federico Urbani in Davide Marin, ki sta veslala v kajakaškem dvojcu. V absolutni razvrstitvi je bil drugi španski kajakaš Guillermo Fidalgo de Leon, tretji pa Belgijec Dries Corrijn.

REZULTATI

Vid Oštrbenk MEP v Avstriji zaključil na 13. mestu

admin | Ned, 24.07.2016

V avstrijskem kraju Murau se je danes zaključilo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah ter spustaško tekmovanje za mlajše člane. V kajakaškem finalu EP je mladinec Vid Oštrbenk v sprintu na divjih vodah zasedel 13. mesto, kasneje pa še četrto mesto v ekipni vožnji skupaj z reprezentančnima kolegoma Maticem Firmom in Matejem Jerebom. V konkurenci kajakašev do 23 let je bil Simon Oven drugi, Anže Urankar pa tretji. Kasneje sta skupaj s Timom Novakom zmagala v ekipni tekmi kajakašev v konkurenci mlajših članov.

Vid Oštrbenk priveslal do sprinterskega finala na mladinskem EP v Avstriji

admin | Sob, 23.07.2016

V avstrijskem Murau je potekal predzadnji tekmovalni dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah. Mladi spustaši in spustašice so se pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah in se potegovali za mesta v finalu, ki bo na sporedu jutri. Med kajakaši je bil uspešen Vid Oštrbenk, ki si ji finalni nastop priveslal s tretjim časom druge kvalifikacijske vožnje.

Mladinska ekipa kajakašev šesta v klasičnem spustu

admin | Pet, 22.07.2016

V Avstriji ta konec tedna poteka mladinsko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Drugi tekmovalni dan so bile na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu, na startu pa je bila tudi slovenska ekipa. Kajakaši Vid Oštrbenk, Matic Firm in Blaž Anžlovar so bili šesti.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253   »
Eva Terčelj
Luka Božič