Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar še drugo leto zapored srebrna na svetovnem prvenstvu, Vid Debeljak znova tretji

admin | Sob, 04.06.2016

Spustaši na divjih vodah so z atraktivnim nočnim finalom sprinta na divjih vodah zaključili s posamičnimi nastopi na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Banjaluki. Na sprinterski progi, obsijani z reflektorji, so se izkazali tudi slovenski tekmovalci. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila med dvojci druga, Vid Debeljak pa je v kajaku priveslal do brona. Nejc Žnidarčič je sprintersko preizkušnjo končal tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu.

Kajakaši prvič v zgodovini svetovnih prvenstev do ekipne kolajne v klasičnem spustu

admin | Pet, 03.06.2016

Slovenski spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan svetovnega prvenstva v Banjaluki spisali novo poglavje v zgodovini slovenskega kajakaštva. V ekipni tekmi klasičnega spusta so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar osvojili srebrno kolajno. To je prva ekipna kolajna na članskih svetovnih prvenstvih slovenskih kajakašev v klasičnem spustu. Kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili peti, ekipa dvojcev pa četrta.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar svetovno prvenstvo v Banjaluki odprla s kolajno

admin | Čet, 02.06.2016

V Banjaluki se ta konec tedna mudijo najboljši tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah, ki so danes tekmovali v klasičnem spustu svetovnega prvenstva. V tej spustaški disciplini, ki sicer ni najmočnejša za slovensko ekipo – ta sledi v soboto in nedeljo, ko bo na vrsti sprint, sta že uvodni dan prvenstva za veselje v slovenski ekipi poskrbela Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta med dvojci osvojila tretje mesto. Njun uspeh je s četrtim mestom med kajakaši dopolnil Simon Oven.

Celje v pričakovanju svetovnega pokala v spustu na divjih vodah

admin | Tor, 31.05.2016

Pred spustaši na divjih vodah je svetovno prvenstvo v Banjaluki, kjer bodo naši tekmovalci sodili med glavne favorite. Takoj po koncu prvenstva pa se karavana iz Bosne in Hercegovine seli v Celje, ki bo gostilo prvi tekmi letošnjega svetovnega pokala. Tekmi svetovnega pokala bosta potekali 10. in 11. junija, že 9. junija pa bo odprtje tekmovalnega konca tedna na Krekovem trgu v Celju.

Spustaši na svetovno prvenstvo odhajajo polni optimizma

admin | Pon, 30.05.2016

Še trije dnevi ločijo najboljše tekmovalce v spustu na divjih vodah od svetovnega prvenstva v tej kajakaški disciplini. Prvenstvo bo gostila Banjaluka, ki bo tako še drugo leto zapored prizorišče spustaškega prvenstva. Lani so tam namreč organizirali evropsko prvenstvo, na katerem so bili Slovenci zelo uspešni. Nejc Žnidarčič ter Simon Hočevar in Blaž Cof so postali evropski prvaki v sprintu na divjih vodah, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila tretja, Nejc Žnidarčič je kolajno osvojil tudi v klasičnem spustu, ob tem pa so kajakaši osvojili še dve ekipni kolajni. Odprtje prvenstva bo v sredo, v četrtek pa sledijo prve tekme.

V Augsburgu nova zmaga Nejca Žnidarčiča, prva tudi Žnidaršič-Žganjar, Oven tretji

admin | Ned, 08.05.2016

Sprinterji na divjih vodah so tudi drugi tekmovalni dan v Augsburgu nastopili odlično. Po sobotni zmagi na tekmi za točke ICF je tudi v nedeljo, ko je potekala tekma za evropski pokal, Nejc Žnidarčič priveslal do prvega mesta. Med kajakaši je njegov uspeh s tretjim mestom dopolnil Simon Oven. Dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar je sobotnemu drugemu mestu tokrat dodal še zmago.

Nejc Žnidarčič v Augsburgu zmagal, dvojec Žnidaršič – Žganjar drugi

admin | Sob, 07.05.2016

V Augsburgu, na olimpijski progi iz leta 1972, ta konec tedna potekata tekmi za točke ICF in tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Na tehnično zahtevni progi se je med kajakaši najbolje znašel Nejc Žnidarčič, med dvojci pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar osvojila drugo mesto.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »