Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Podeljeni tudi naslovi državnim prvakom v klasičnem spustu

admin | Sob, 30.04.2016

Na Savi Dolinki so se spustaši na divjih vodah pomerili za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu. Državni prvak med kajakaši je postal Simon Oven, med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami Jana Hočevar, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Na Savi podelili državne naslove v sprintu na divjih vodah

admin | Sre, 27.04.2016

Sava pri Prusniku je danes gostila državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki je bilo obenem tudi tretja izbirna tekma za sestavo spustaške reprezentance, druga v sprintu. V kajakaški konkurenci je Nejc Žnidarčič potrdil primat v Sloveniji, med kanuisti je bil najboljši Simon Hočevar, med dvojci sta zmagala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, med kajakašicami pa Teja Vrbnjak Erbežnik.

V Banjaluki nova trojna zmaga slovenskih spustašev, dvojec drugi

admin | Ned, 24.04.2016

Po izjemnem nastopu slovenskih spustašev na divjih vodah na drugi tekmi evropskega pokala v Banjaluki, kjer so v sprintu na divjih vodah osvojili pet medalj, kajakaši pa so zasedli prvih sedem mest, je tudi drugi dan preizkušnje v Bosni in Hercegovini minil po slovenskih željah. V klasičnem spustu so kajakaši prišli do trojne zmage – najboljši je bil Simon Oven, sledila pa sta mu Nejc Žnidarčič in Maks Frančeškin, drugo mesto sta si priveslala še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu.

Slovenski spustaši dominirali v Banjaluki

admin | Sob, 23.04.2016

Na reki Vrbas v Banjaluki, kjer bo junija potekalo tudi člansko svetovno prvenstvo, so se spustaši na divjih vodah pomerili na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Slovenski predstavniki so blesteli, saj so osvojili pet kolajn, še posebej pa je bil impresiven pogled na rezultate med kajakaši. Tam so naši tekmovalci namreč zasedli prvih sedem mest.

Sprinterji na divjih vodah nastopili na Kolpi

admin | Sob, 02.04.2016

Tako kot slalomisti na divjih vodah so imeli tudi spustaši eno izmed prvih tekem v novi sezoni v Osilnici. Nastopili so v sprintu na divjih vodah, kjer je med kajakaši v članski konkurenci zmagal Anže Urankar, med kanuisti pa je bil najboljši Peter Žnidaršič.

Sezono odprli tudi spustaši

admin | Ned, 20.03.2016

Dan po uvodni slalomski tekmi v Tacnu so se na Savo podali še tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah. V klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom je v konkurenci kajakašev najhitreje do cilja priveslal član KKK Ljubljana Simon Oven, ki je bil 13 sekund in pol hitrejši od klubskega kolega Anžeta Urankarja. Na tretje mesto se je uvrstil član KKK Tacen Vid Debeljak.

Med kanuisti sta prvi dve mesti osvojila Hrvata Tomislav Lepan in Luka Obadić, do tretjega mesta pa je priveslal Luka Žganjar. Peter Žnidaršič je bil četrti (oba KKK Ljubljana). Žnidaršič in Žganjar sta po posamičnem nastopu v kanuju znova odhitela na start in se od Medvod do Tacna spustila še v dvojcu.

V mladinski konkurenci kajakašev so vsa mesta na zmagovalnih stopničkah zasedli tekmovalci domačega kluba iz Tacna. Zmagal je Matic Firm, drugi je bil Matevž Matjašec, tretji pa Gregor Sedeu. Najboljša mladinka je bila Jana Hočevar iz KKK Ljubljana, drugo mesto si je priveslala Lea Novak (KKK Tacen), tretje pa Živa Brglez iz Brodarskega društva Hrastnik. Med veterani je najhitreje veslal Jože Hafner, drugi je bil Hrvat Nenad Viljavec, tretji pa član KKK Bohinj Đorđe Mihajlović.

Nejc Žnidarčič kot superjunak

admin | Pon, 28.12.2015

Najboljši slovenski spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je ob koncu leta kajakaške navdušence razveselil z videom, v katerem nastopa kot superjunak. Video, ki je v manj kot dnevu na Facebooku zabeležil prek 7000 ogledov, je promocijski spot za nov čoln, ki ga je skupaj s proizvajalcem razvil aktualni evropski prvak in svetovni podprvak v sprintu na divjih vodah.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »