Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Spustaši še naprej blestijo – Urankar in Frančeškin svetovna prvaka, Žnidaršič – Žganjar srebrna, Debeljak bronast!

admin | Sob, 08.08.2015

Po petih kolajnah v klasičnem spustu slovenska reprezentanca nasprotnike melje tudi v sprinterskih preizkušnjah svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane. V Združenih državah Amerike je mladinec Anže Urankar priveslal do naslova svetovnega prvaka, z enakim nazivom – le da v konkurenci do 23 let – se je okitil tudi Maks Frančeškin, med mlajšimi člani sta do srebra priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu, kolajna bronastega leska pa je pripadla še kajakašu Vidu Debeljaku. Ob tem je bil mladinec Tim Novak četrti, kajakašica Ajda Novak pa peta. Ekipne vožnje bodo sledile ob pol sedmih zvečer po lokalnem času.

Slovenci pri vrhu tudi v sprinterskih kvalifikacijah SP v spustu

admin | Pet, 07.08.2015

Spustaši na divjih vodah nimajo premora, saj so po dveh tekmovalnih dneh klasičnega spusta tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Združenih državah Amerike veslali v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah. Pokazali so, da bodo med glavnimi favoriti tudi zadnji dan prvenstva, ko bodo delili kolajne v sprintu na divjih vodah. Vid Debeljak je med kajakaši dosegel drugi čas kvalifikacij, Maks Frančeškin je bil četrti, četrta je bila tudi kajakašica Ajda Novak, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila tretja, v mladinski konkurenci kajakašev pa je bil Anže Urankar drugi, Tim Novak pa tretji.

Kajakaši do 23 let svetovni ekipni prvaki v klasičnem spustu

admin | Čet, 06.08.2015

Slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v spustu na divjih vodah nadaljuje z zelo uspešnimi nastopi na svetovnem prvenstvu na reki Nantahala v Severni Karolini. Drugi tekmovalni dan je ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak, priveslala do naslova ekipnih svetovnih prvakov v klasičnem spustu.

V ZDA Ajda Novak postala svetovna prvakinja do 23 let, Frančeškin ter Žnidaršič – Žganjar 2., Novak 3.

admin | Tor, 04.08.2015

Prva preizkušnja svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah, ki ta teden poteka v Severni Karolini, je slovenski ekipi že prinesla veselje. Kajakašica Ajda Novak je med mlajšimi članicami priveslala do naslova svetovne prvakinje v klasičnem spustu, kajakaš Maks Frančeškin je osvojil srebro, druga pa sta bila tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci. V konkurenci mladincev je na zmagovalni oder priveslal še kajakaš Tim Novak, ki je bil tretji.

V ZDA začetek svetovnega prvenstva v spustu za mladince in mlajše člane

admin | Pon, 03.08.2015

Najboljši mladi spustaši na svetu se trenutno mudijo v Združenih državah Amerike, kjer bo ta teden potekalo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah. V Severno Karolino je odpotovala tudi peščica Slovencev, ki se bo med torkom in petkom potegovala za čim višje uvrstitve.

Sprinterji na divjih vodah z Dunaja prihajajo s šestimi kolajnami

admin | Ned, 28.06.2015

Izkupiček slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Avstriji je znova odličen. Osvojili so štiri posamične kolajne in dve ekipni. Kajakaš Nejc Žnidarčič ter dvojec Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili drugi, kajakaš Vid Debeljak ter Simon Hočevar in Blaž Cof v dvojcu pa tretji. V popoldanskih ekipnih tekmah so bili kajakaši drugi, ekipa dvojcev pa tretja.

Slovenci uspešno skozi kvalifikacije svetovnega prvenstva na Dunaju

admin | Sob, 27.06.2015

Spustaši na divjih vodah so s kvalifikacijami odprli svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah na Dunaju. Že po prvi kvalifikacijski vožnji so dobro pripravljenost pokazali kajakaši, saj so si Vid Debeljak (2.), Tim Kolar (3.) in Nejc Žnidarčič (4.) priveslali neposredno uvrstitev v finale. S petim mestom med kanuisti je to uspelo tudi Simonu Hočevarju, ki je nato skupaj s Cofom zasedel še drugo mesto v kvalifikacijah dvojcev, v finalu pa bosta veslala še Žnidaršič in Žganjar.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »