Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Slovenski spustaši dominirali v Banjaluki

admin | Sob, 23.04.2016

Na reki Vrbas v Banjaluki, kjer bo junija potekalo tudi člansko svetovno prvenstvo, so se spustaši na divjih vodah pomerili na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Slovenski predstavniki so blesteli, saj so osvojili pet kolajn, še posebej pa je bil impresiven pogled na rezultate med kajakaši. Tam so naši tekmovalci namreč zasedli prvih sedem mest.

Sprinterji na divjih vodah nastopili na Kolpi

admin | Sob, 02.04.2016

Tako kot slalomisti na divjih vodah so imeli tudi spustaši eno izmed prvih tekem v novi sezoni v Osilnici. Nastopili so v sprintu na divjih vodah, kjer je med kajakaši v članski konkurenci zmagal Anže Urankar, med kanuisti pa je bil najboljši Peter Žnidaršič.

Sezono odprli tudi spustaši

admin | Ned, 20.03.2016

Dan po uvodni slalomski tekmi v Tacnu so se na Savo podali še tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah. V klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom je v konkurenci kajakašev najhitreje do cilja priveslal član KKK Ljubljana Simon Oven, ki je bil 13 sekund in pol hitrejši od klubskega kolega Anžeta Urankarja. Na tretje mesto se je uvrstil član KKK Tacen Vid Debeljak.

Med kanuisti sta prvi dve mesti osvojila Hrvata Tomislav Lepan in Luka Obadić, do tretjega mesta pa je priveslal Luka Žganjar. Peter Žnidaršič je bil četrti (oba KKK Ljubljana). Žnidaršič in Žganjar sta po posamičnem nastopu v kanuju znova odhitela na start in se od Medvod do Tacna spustila še v dvojcu.

V mladinski konkurenci kajakašev so vsa mesta na zmagovalnih stopničkah zasedli tekmovalci domačega kluba iz Tacna. Zmagal je Matic Firm, drugi je bil Matevž Matjašec, tretji pa Gregor Sedeu. Najboljša mladinka je bila Jana Hočevar iz KKK Ljubljana, drugo mesto si je priveslala Lea Novak (KKK Tacen), tretje pa Živa Brglez iz Brodarskega društva Hrastnik. Med veterani je najhitreje veslal Jože Hafner, drugi je bil Hrvat Nenad Viljavec, tretji pa član KKK Bohinj Đorđe Mihajlović.

Nejc Žnidarčič kot superjunak

admin | Pon, 28.12.2015

Najboljši slovenski spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je ob koncu leta kajakaške navdušence razveselil z videom, v katerem nastopa kot superjunak. Video, ki je v manj kot dnevu na Facebooku zabeležil prek 7000 ogledov, je promocijski spot za nov čoln, ki ga je skupaj s proizvajalcem razvil aktualni evropski prvak in svetovni podprvak v sprintu na divjih vodah.

Slovenski spustaši nastopili na maratonu Ardeche

admin | Tor, 10.11.2015

Znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki v Francijo vsako leto privabi veliko število kajakaških navdušencev, tudi letos ni minil brez slovenskih predstavnikov. Med več kot 500 sodelujočimi čolni, kar pomeni prek 700 udeležencev maratona, je v absolutni konkurenci najboljši slovenski rezultat dosegel Maks Frančeškin.

Vid Debeljak drugi v sprinterski preizkušnji krumlovskega maratona

admin | Ned, 11.10.2015

Nekaj slovenskih reprezentantov v spustu na divjih vodah se je ta konec tedna mudilo na Češkem, kjer so nastopili na znanem krumlovskem maratonu, ki na reko Vltavo vsako leto privabi številne ljubitelje kajakaštva. Še pred maratonsko preizkušnjo so organizatorji priredili sprintersko tekmovanje v središču Češkega Krumlova, kjer se je na 200-metrski progi izkazal Vid Debeljak. Reprezentant in član KKK Tacen je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto, zaostal pa le za Avstrijcem Christophom Kornfeindom. Tretji je bil Čeh Karel Slepica, četrti pa še en Slovenec – član KKK Ljubljana Anže Urankar. V sprinterski tekmi na izpadanje sta se po polfinalnem nastopu poslovila Simon Oven in Tim Novak, Maks Frančeškin pa je obstal v četrtfinalu.

Simon Oven na maratonu Adiža do drugega mesta

admin | Tor, 06.10.2015

Na znanem kajakaškem maratonu Adiža, ki je pretekli vikend potekal v Italiji, je nastopilo tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Izmed Slovencev se je tokrat najbolj izkazal Simon Oven, ki je v svoji kategoriji zasedel drugo mesto. Pred njim se je uvrstil le Nemec Markus Gickler, tretji pa je bil predstavnik Bosne in Hercegovine Darko Savić. V absolutni konkurenci je bil Oven sicer 18.

Pri vrhu v razvrstitvi mladincev sta bila tudi Anže Urankar in Tim Novak. Slednji je bil šesti, Urankar pa mesto pred njim. Pred slovenskima predstavnikoma so se zvrstili samo Italijani. Najhitrejši v tej konkurenci je bil Andrea Bernardi, drugi je bil Fabrizio Garbarino, tretji pa Francesco Ciotoli. Anže Urankar je v cilj sicer priveslal kot 40., Tim Novak pa kot 44.

Na maratonu sta se preizkusila tudi svetovna podprvaka v kanuističnem dvojcu Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta v absolutni konkurenci zasedla 82. mesto, v razvrstitvi dvojcev pa sta bila 15. Zmagal je francoski kajakaški dvojec, ki sta ga sestavljala odlična francoska...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »