Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Slovenski spustaši nastopili na maratonu Ardeche

admin | Tor, 10.11.2015

Znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki v Francijo vsako leto privabi veliko število kajakaških navdušencev, tudi letos ni minil brez slovenskih predstavnikov. Med več kot 500 sodelujočimi čolni, kar pomeni prek 700 udeležencev maratona, je v absolutni konkurenci najboljši slovenski rezultat dosegel Maks Frančeškin.

Vid Debeljak drugi v sprinterski preizkušnji krumlovskega maratona

admin | Ned, 11.10.2015

Nekaj slovenskih reprezentantov v spustu na divjih vodah se je ta konec tedna mudilo na Češkem, kjer so nastopili na znanem krumlovskem maratonu, ki na reko Vltavo vsako leto privabi številne ljubitelje kajakaštva. Še pred maratonsko preizkušnjo so organizatorji priredili sprintersko tekmovanje v središču Češkega Krumlova, kjer se je na 200-metrski progi izkazal Vid Debeljak. Reprezentant in član KKK Tacen je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto, zaostal pa le za Avstrijcem Christophom Kornfeindom. Tretji je bil Čeh Karel Slepica, četrti pa še en Slovenec – član KKK Ljubljana Anže Urankar. V sprinterski tekmi na izpadanje sta se po polfinalnem nastopu poslovila Simon Oven in Tim Novak, Maks Frančeškin pa je obstal v četrtfinalu.

Simon Oven na maratonu Adiža do drugega mesta

admin | Tor, 06.10.2015

Na znanem kajakaškem maratonu Adiža, ki je pretekli vikend potekal v Italiji, je nastopilo tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Izmed Slovencev se je tokrat najbolj izkazal Simon Oven, ki je v svoji kategoriji zasedel drugo mesto. Pred njim se je uvrstil le Nemec Markus Gickler, tretji pa je bil predstavnik Bosne in Hercegovine Darko Savić. V absolutni konkurenci je bil Oven sicer 18.

Pri vrhu v razvrstitvi mladincev sta bila tudi Anže Urankar in Tim Novak. Slednji je bil šesti, Urankar pa mesto pred njim. Pred slovenskima predstavnikoma so se zvrstili samo Italijani. Najhitrejši v tej konkurenci je bil Andrea Bernardi, drugi je bil Fabrizio Garbarino, tretji pa Francesco Ciotoli. Anže Urankar je v cilj sicer priveslal kot 40., Tim Novak pa kot 44.

Na maratonu sta se preizkusila tudi svetovna podprvaka v kanuističnem dvojcu Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta v absolutni konkurenci zasedla 82. mesto, v razvrstitvi dvojcev pa sta bila 15. Zmagal je francoski kajakaški dvojec, ki sta ga sestavljala odlična francoska...

Kajakaši prvenstvo zaključili v stilu – z naslovom svetovnih ekipnih prvakov

admin | Sob, 08.08.2015

V Združenih državah Amerike se je zaključilo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah. Izjemno uspešno prvenstvo so slovenski reprezentanti zaključili v stilu, saj so Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Anže Urankar v zadnji preizkušnji prvenstva priveslali do ekipnega naslova svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah.

Spustaši še naprej blestijo – Urankar in Frančeškin svetovna prvaka, Žnidaršič – Žganjar srebrna, Debeljak bronast!

admin | Sob, 08.08.2015

Po petih kolajnah v klasičnem spustu slovenska reprezentanca nasprotnike melje tudi v sprinterskih preizkušnjah svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane. V Združenih državah Amerike je mladinec Anže Urankar priveslal do naslova svetovnega prvaka, z enakim nazivom – le da v konkurenci do 23 let – se je okitil tudi Maks Frančeškin, med mlajšimi člani sta do srebra priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu, kolajna bronastega leska pa je pripadla še kajakašu Vidu Debeljaku. Ob tem je bil mladinec Tim Novak četrti, kajakašica Ajda Novak pa peta. Ekipne vožnje bodo sledile ob pol sedmih zvečer po lokalnem času.

Slovenci pri vrhu tudi v sprinterskih kvalifikacijah SP v spustu

admin | Pet, 07.08.2015

Spustaši na divjih vodah nimajo premora, saj so po dveh tekmovalnih dneh klasičnega spusta tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Združenih državah Amerike veslali v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah. Pokazali so, da bodo med glavnimi favoriti tudi zadnji dan prvenstva, ko bodo delili kolajne v sprintu na divjih vodah. Vid Debeljak je med kajakaši dosegel drugi čas kvalifikacij, Maks Frančeškin je bil četrti, četrta je bila tudi kajakašica Ajda Novak, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila tretja, v mladinski konkurenci kajakašev pa je bil Anže Urankar drugi, Tim Novak pa tretji.

Kajakaši do 23 let svetovni ekipni prvaki v klasičnem spustu

admin | Čet, 06.08.2015

Slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v spustu na divjih vodah nadaljuje z zelo uspešnimi nastopi na svetovnem prvenstvu na reki Nantahala v Severni Karolini. Drugi tekmovalni dan je ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak, priveslala do naslova ekipnih svetovnih prvakov v klasičnem spustu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »