Dec 2019

Kategorija Novice Spust

V Banjaluki se začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane

admin | Tor, 23.07.2019

Na Vrbasu bo med četrtkom in nedeljo potekalo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer bodo med glavnimi favoriti tudi mladi slovenski divjevodaši. Uradno odprtje prvenstva bo jutri.

Nejc Žnidarčič zmagal na svetovnem pokalu v Treignacu

admin | Ned, 09.06.2019

Francoski Treignac je po 19 letih znova gostil tekmovanje najvišjega nivoja v spustu na divjih vodah. Leta 2000 so se merili za naslove svetovnih prvakov, tokrat pa je tam potekala tekma za svetovni pokal. Slovenci so v sprinterski preizkušnji nastopili zelo dobro. Nejc Žnidarčič je zmagal med kajakaši, Simon Oven je bil peti, mladinec Urban Novak pa 13.

Simon Oven v Treignacu tik pod zmagovalnimi stopničkami

admin | Sob, 08.06.2019

V francoskem Treignacu ta konec tedna poteka tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah, kjer nastopajo tudi trije slovenski predstavniki. Med kajakaši so tekmovali Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Urban Novak. Simon Oven je klasično preizkušnjo končal na četrtem mestu.

Spustaši ta konec tedna na svetovnem pokalu v Franciji

admin | Pet, 07.06.2019

Slalomisti na divjih vodah so s preizkušnjami v Franciji zaključili prejšnjo nedeljo, ta konec tedna pa se tam nahajajo spustaši na divjih vodah. V Treignacu bo nastopila majhna slovenska ekipa z le tremi člani. V Franciji bosta tekmovala aktualna svetovna in evropska prvaka Simon Oven in Nejc Žnidarčič ter mladinski reprezentant Urban Novak.

Spustaši odlični v La Seu d'Urgellu

admin | Pet, 07.06.2019

Slovenski spustaši so se mudili na Pokalu Pirenejev v La Seu d'Urgellu, kjer bo ob koncu septembra letos potekalo tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Na sobotnem ECA evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah sta na stopničke stopila Nejc Žnidarčič in Anže Urankar, v nedeljo pa je poleg omenjenih dveh reprezentantov med najboljšimi tekmo končal še kanuist Blaž Cof.

Nejc Žnidarčič in Anže Urankar na stopničkah evropskega pokala

admin | Sob, 01.06.2019

Medtem ko se slalomisti na divjih vodah za naslove evropskih prvakov ta konec tedna merijo v Pauju, so spustaši na divjih vodah zbrani na drugi strani Pirenejev, v španskem La Seu d'Urgellu. Na prizorišču, ki bo konec septembra gostilo svetovno prvenstvo v slalomu in sprintu na divjih vodah, je Nejc Žnidarčič zmagal na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, Anže Urankar pa je bil tretji.

Nejca Žnidarčiča ni ustavilo niti zlomljeno rebro

admin | Sob, 18.05.2019

Na Soči se je z vnovičnim slovenskim zmagoslavjem zaključilo člansko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič je osvojil naslov evropskega prvaka v sprintu na divjih vodah, Anže Urankar je bil drugi, kajakaš Tim Novak in kanuist Blaž Cof sta zasedla četrti mesti, evropski prvak v klasičnem spustu Simon Oven pa je bil tokrat peti.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »