Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Pred spustaši na divjih vodah zadnje dejanje sezone

admin | Čet, 25.06.2015

Počasi se izteka še ena odlična sezona za slovenske reprezentante v spustu na divjih vodah. Po zelo uspešnem evropskem prvenstvu v Banjaluki ter tekmah svetovnega pokala na Soči in Muri sledi še svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki bo ta konec tedna potekalo na Dunaju. S preizkušnjo v Avstriji bodo člani končali sezono, mladince in mlajše člane pa avgusta čaka še svetovno prvenstvo v Združenih državah Amerike.

Nejc Žnidarčič znova zmagal in prišel do skupne zmage v svetovnem pokalu, Cof tretji in skupno drugi

admin | Pon, 22.06.2015

Spustaši so s tekmo klasičnega spusta v Avstriji zaključili letošnjo serijo tekem za svetovni pokal. Še do tretje zmage je priveslal kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je tako znova zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na zmagovalni oder med kajakaši se je uvrstil še Maks Frančeškin, ki je bil tretji. Kanuist Blaž Cof je bil prav tako tretji,  v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zasedel drugo mesto.

Slovenci brez prave konkurence na tekmi svetovnega pokala v Avstriji

admin | Ned, 21.06.2015

Le dan po zaključku svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Soči so se tekmovalci in tekmovalke že pomerili na novi tekmi. Tekmovali so v sprintu na divjih vodah v avstrijskem Murauu, kjer so Slovenci prikazali pravo prevlado. V konkurenci kajakašev je zmagal Nejc Žnidarčič, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak pa tretji. Med kanuisti se je z drugim mestom izkazal Blaž Cof.

Na Soči zmaga Žnidarčiču, srebro Cofu in bron dvojcu Žnidaršič – Žganjar

admin | Sob, 20.06.2015

Na Soči, natančneje pri Trnovem ob Soči, se je s tekmo klasičnega spusta zaključil svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Po eni kolajni v petkovem sprintu so slovenski reprezentanti v klasičnem spustu zasedli precej višja mesta. Kajakaš Nejc Žnidarčič je namreč priveslal do prvega mesta, kanuist Blaž Cof je bil drugi, dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar pa tretji.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar tretja na Soči

admin | Pet, 19.06.2015

Spustaši na divjih vodah so s sprintersko tekmo v Trnovem ob Soči vstopili v letošnjo serijo štirih tekem svetovnega pokala. V finalu sta se na stopničke uvrstila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu, tik pod njimi pa je na četrtem mestu ostal Blaž Cof. Po kvalifikacijah je odlično kazalo tudi kajakašem, ki pa se jim v finalu ni izšlo.

Danes začetek spustaškega svetovnega pokala na Soči

admin | Čet, 18.06.2015

Danes se z otvoritvijo v Kobaridu začenja serija tekem za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Tekmovalni del svetovnega pokala bo potekal v Trnovem ob Soči, kjer se bodo v petek tekmovalke in tekmovalci merili v sprintu na divjih vodah, v soboto pa jih čaka še preizkušnja klasičnega spusta.

VABLJENI!!!

Četrtek, 18. 6.
20.00 Otvoritev tekmovanja (Kobarid)

Petek, 19. 6.
10.00 Prva vožnja sprinta (Trnovo ob Soči)
12.00 Druga vožnja sprinta (Trnovo ob Soči)
15.00 Finale sprinta (Trnovo ob Soči)
19.00 Podelitev kolajn (Kobarid)

Sobota, 20. 6.
9.00 Klasični spust (start – Srpenica 2)
12.00 Podelitev kolajn (Kobarid)

V četrtek se na Soči začenja svetovni pokal v spustu na divjih vodah

admin | Pon, 15.06.2015

Smaragdna Soča bo po letu 2013, ko je bilo v Trnovem ob Soči organizirano člansko evropsko prvenstvo v sprintu in klasičnem spustu, v Solkanu pa svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, znova gostila najboljše krotilce brzic. Tokrat bosta v Trnovem ob Soči potekali prva in druga tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Tekmovalci in tekmovalke se bodo pomerili tako v klasičnem spustu kot v sprintu na divjih vodah. V četrtek, 18. junija, bo potekala otvoritev tekmovanja, v petek, 19. junija, sledijo sprinterske preizkušnje, v soboto, 20. junija, pa še tekma v klasičnem spustu.

Tekmi na Soči bosta predstavljali dober test pred svetovnim prvenstvom v sprintu, ki bo sledil teden dni kasneje na Dunaju. »Zgornja Soška dolina je dom kajakaštva. Zaradi tega na Kajakaški zvezi Slovenije z veseljem pristopimo k organizaciji velikih športnih prireditev v dolini reke Soče. Tekmovanja na Soči so postala stalnica in v svetu predstavljajo klasično kajakaško progo z velikim ugledom, zaradi svoje zahtevnosti pa vsi tekmovalci nanjo gledajo z velikim spoštovanjem. Zaradi...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »