Okt 2019

Kategorija Novice Spust

V ZDA Ajda Novak postala svetovna prvakinja do 23 let, Frančeškin ter Žnidaršič – Žganjar 2., Novak 3.

admin | Tor, 04.08.2015

Prva preizkušnja svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah, ki ta teden poteka v Severni Karolini, je slovenski ekipi že prinesla veselje. Kajakašica Ajda Novak je med mlajšimi članicami priveslala do naslova svetovne prvakinje v klasičnem spustu, kajakaš Maks Frančeškin je osvojil srebro, druga pa sta bila tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci. V konkurenci mladincev je na zmagovalni oder priveslal še kajakaš Tim Novak, ki je bil tretji.

V ZDA začetek svetovnega prvenstva v spustu za mladince in mlajše člane

admin | Pon, 03.08.2015

Najboljši mladi spustaši na svetu se trenutno mudijo v Združenih državah Amerike, kjer bo ta teden potekalo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah. V Severno Karolino je odpotovala tudi peščica Slovencev, ki se bo med torkom in petkom potegovala za čim višje uvrstitve.

Sprinterji na divjih vodah z Dunaja prihajajo s šestimi kolajnami

admin | Ned, 28.06.2015

Izkupiček slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Avstriji je znova odličen. Osvojili so štiri posamične kolajne in dve ekipni. Kajakaš Nejc Žnidarčič ter dvojec Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili drugi, kajakaš Vid Debeljak ter Simon Hočevar in Blaž Cof v dvojcu pa tretji. V popoldanskih ekipnih tekmah so bili kajakaši drugi, ekipa dvojcev pa tretja.

Slovenci uspešno skozi kvalifikacije svetovnega prvenstva na Dunaju

admin | Sob, 27.06.2015

Spustaši na divjih vodah so s kvalifikacijami odprli svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah na Dunaju. Že po prvi kvalifikacijski vožnji so dobro pripravljenost pokazali kajakaši, saj so si Vid Debeljak (2.), Tim Kolar (3.) in Nejc Žnidarčič (4.) priveslali neposredno uvrstitev v finale. S petim mestom med kanuisti je to uspelo tudi Simonu Hočevarju, ki je nato skupaj s Cofom zasedel še drugo mesto v kvalifikacijah dvojcev, v finalu pa bosta veslala še Žnidaršič in Žganjar.

Pred spustaši na divjih vodah zadnje dejanje sezone

admin | Čet, 25.06.2015

Počasi se izteka še ena odlična sezona za slovenske reprezentante v spustu na divjih vodah. Po zelo uspešnem evropskem prvenstvu v Banjaluki ter tekmah svetovnega pokala na Soči in Muri sledi še svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki bo ta konec tedna potekalo na Dunaju. S preizkušnjo v Avstriji bodo člani končali sezono, mladince in mlajše člane pa avgusta čaka še svetovno prvenstvo v Združenih državah Amerike.

Nejc Žnidarčič znova zmagal in prišel do skupne zmage v svetovnem pokalu, Cof tretji in skupno drugi

admin | Pon, 22.06.2015

Spustaši so s tekmo klasičnega spusta v Avstriji zaključili letošnjo serijo tekem za svetovni pokal. Še do tretje zmage je priveslal kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je tako znova zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na zmagovalni oder med kajakaši se je uvrstil še Maks Frančeškin, ki je bil tretji. Kanuist Blaž Cof je bil prav tako tretji,  v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zasedel drugo mesto.

Slovenci brez prave konkurence na tekmi svetovnega pokala v Avstriji

admin | Ned, 21.06.2015

Le dan po zaključku svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Soči so se tekmovalci in tekmovalke že pomerili na novi tekmi. Tekmovali so v sprintu na divjih vodah v avstrijskem Murauu, kjer so Slovenci prikazali pravo prevlado. V konkurenci kajakašev je zmagal Nejc Žnidarčič, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak pa tretji. Med kanuisti se je z drugim mestom izkazal Blaž Cof.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »