Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič ter Simon Hočevar in Blaž Cof evropski prvaki, Žnidaršič - Žganjar tretja

admin | Sob, 06.06.2015

Za slovensko reprezentanco v spustu na divjih vodah je še en uspešen dan. Ob glasni podpori slovenskih navijačev, ki so tempo dajali tudi z žvižgi in velikanskim zvoncem, so v posamični sprinterski preizkušnji evropskega prvenstva v Banjaluki osvojili tri kolajne. Kajakaš Nejc Žnidarčič ter Simon Hočevar in Blaž Cof v kanuističnem dvojcu so priveslali do naslova evropskih prvakov, na zmagovalni oder pa sta se s tretjim časom finala dvojcev uvrstila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Ekipa kajakašev tretja na EP v Banjaluki

admin | Pet, 05.06.2015

Za spustaši na divjih vodah je drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v Banjaluki. Po četrtkovem bronu kajakaša Nejca Žnidarčiča v klasičnem spustu so za še eno tretje mesto slovenske reprezentance poskrbeli kajakaši Žnidarčič, Tim Kolar in Maks Frančeškin, ki so v ekipni tekmi klasičnega spusta prav tako priveslali do tretjega mesta. Ekipa kanuistov je bila četrta. Izvedli so tudi včeraj odpovedano tekmo klasičnega spusta za dvojce, kjer sta bila Simon Hočevar in Blaž Cof sedma, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar pa deseta.

Po napetem čakanju Nejc Žnidarčič vendarle bronast na evropskem prvenstvu

admin | Čet, 04.06.2015

Kako lahko narava kroji razplet kajakaških tekem je prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Banjaluki skoraj občutil tudi najboljši slovenski tekmovalec Nejc Žnidarčič. Primorski tekmovalec je v cilj klasičnega spusta prišel kot tretji, a nato moral čakati dve uri, da so rezultati sploh postali uradni, saj so se številne ekipe pritožile na potek tekme.

Pred spustaši je evropsko prvenstvo v Banjaluki

admin | Tor, 02.06.2015

Ta teden bo pozornost namenjena spustašem na divjih vodah, ki se bodo v Banjaluki na prvem večjem tekmovanju letošnje sezone potegovali za naslove evropskih prvakov. Na reki Vrbas bo nastopila močna slovenska reprezentanca, ki ima tako kot pred vsakim velikim tekmovanjem visoke cilje. V Bosni in Hercegovini bo nastopilo devet slovenskih predstavnikov.

Do začetka svetovnega pokala v spustu so še trije tedni

admin | Čet, 28.05.2015

Čez tri tedne bosta na Soči potekali prva in druga tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. V Bovcu in Kobaridu, ki sta leta 2013 gostila tudi evropsko prvenstvo v tej kajakaški disciplini, se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili tako v klasičnem spustu kot v sprintu na divjih vodah. V četrtek, 18. junija bo potekala otvoritev tekmovanja, v petek, 19. junija, sledijo sprinterske preizkušnje, v soboto, 20. junija, pa še tekma v klasičnem spustu.

Spustaši pred junijskim EP v Banjaluki odpotovali še na Dunaj

admin | Sre, 20.05.2015

Pretekli vikend se je v Solkanu z izbirno tekmo v sprintu na divjih vodah zaključilo obdobje izbirnih tekem za sestavo spustaške reprezentance, danes pa so tekmovalci v spustu na divjih vodah že odpotovali na Dunaj, kjer bodo opravili nekaj treningov pred junijskim svetovnim prvenstvom v sprintu na divjih vodah.

Nejc Žnidarčič je nehal šteti naslove državnega prvaka v sprintu

admin | Ned, 17.05.2015

V Solkanu je potekalo državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Državni prvaki so postali isti tekmovalci kot v sobotni klasični preizkušnji – Blaž Cof v kanuju, Ajda Novak med kajakašicami ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci. Do spremembe je prišlo le med kajakaši, kjer je tokrat zmagal Nejc Žnidarčič.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »