Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Na Kolpi spustaši nastopili še v klasičnem spustu

admin | Sob, 25.04.2015

Po petkovi preizkušnji spustašev v sprintu na divjih vodah so drugi dan izbirnih tekem za sestavo reprezentance na Kolpi tekmovalci nastopili še v klasičnem spustu. Tudi tu je bil med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič. V kanuju je zmagal Luka Žganjar, med mladinci pa je bil v kajakaški konkurenci najuspešnejši Tim Novak.

Spustaši na Kolpi začeli z izbirnimi tekmami

admin | Pet, 24.04.2015

V tekmovalno sezono so vstopili tudi tekmovalci v spustu na divjih vodah. Na tradicionalni aprilski tekmi na Kolpi so uvodoma nastopili v sprinterski preizkušnji. Med kajakaši je po pričakovanjih zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti je bil Simon Hočevar tretji, med mladinci pa je progo najhitreje preveslal Anže Urankar.

Svetovna prvaka z novo celostno podobo stremita k novim uspehom

admin | Pon, 09.03.2015

Svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v novo sezono vstopata polna elana, pa tudi z novo celostno podobo ter promocijsko dejavnostjo, s katero se želita predstaviti javnosti. Poleg treninga doma sta se udeležila priprav v Novigradu, čakajo pa ju še skupne reprezentančne priprave v Sortu.

Tim Kolar po devetih mesecih znova v čolnu

admin | Pon, 02.03.2015

Lanska sezona je bila precej nesrečna kar se tiče poškodb v slovenskih kajakaških reprezentancah na divjih vodah. Na seznamu tistih, ki jim jo je zagodla rama, sta se poleg slalomistov Petra Kauzerja in Vida Karnerja znašla tudi spustaša Nejc Konda in Tim Kolar. Slednji je v preteklosti že dosegal odlične rezultate v mednarodnem nivoju, saj je bil med drugim svetovni ekipni prvak, pa tudi tretji najboljši kajakaš svetovnega pokala v sezoni 2011. Po devetih mesecih premora zaradi poškodbe se pripravlja na povratek.

Nejc Žnidarčič bo trening v Španiji najverjetneje podaljšal

admin | Pon, 23.02.2015

»Zelo verjetno je, da bom priprave z načrtovanih treh tednov podaljšal na štiri tedne, saj se tukaj počutim odlično in so treningi zelo kvalitetni,« navdušenja nad novo lokacijo za zimski trening ne skriva dobitnik šestnajstih kolajn s članskih prvenstev v spustu na divjih vodah Nejc Žnidarčič. Primorec februar preživlja na Pirenejskem polotoku, kjer postavlja čim boljše temelje za uspešno sezono 2015.

Serijski zbiralci odličij s prvenstev že trdo trenirajo z mislimi na nove kolajne

admin | Sre, 12.11.2014

Iztekajoče se leto 2014 je znova postreglo z odličnimi rezultati slovenskih spustašev na divjih vodah, ki so se izkazali tako na članskem svetovnem prvenstvu v Italiji, kjer so osvojili šest kolajn, na tekmah svetovnega pokala, kot tudi na mladinskem evropskem prvenstvu. Slovenski tekmovalci, ki v tej disciplini sodijo v svetovni vrh, se že vneto pripravljajo na prihodnjo sezono in vnovičen naskok na zmagovalne stopničke.

Slovenski uspeh na MEP v Banjaluki spremljal tudi monaški knez Albert II.

admin | Ned, 20.07.2014

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah. Ekipa kajakašev je zadnji dan prvenstva priveslala do tretje slovenske kolajne na reki Vrbas. Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak so bili drugi. Tik pod stopničkami so tekmovanje končale tudi kajakašice, ki so bile četrte. Tekmovanje v Banjaluki si je ogledal tudi monaški knez Albert II.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »