Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Pred spustaši je evropsko prvenstvo v Banjaluki

admin | Tor, 02.06.2015

Ta teden bo pozornost namenjena spustašem na divjih vodah, ki se bodo v Banjaluki na prvem večjem tekmovanju letošnje sezone potegovali za naslove evropskih prvakov. Na reki Vrbas bo nastopila močna slovenska reprezentanca, ki ima tako kot pred vsakim velikim tekmovanjem visoke cilje. V Bosni in Hercegovini bo nastopilo devet slovenskih predstavnikov.

Do začetka svetovnega pokala v spustu so še trije tedni

admin | Čet, 28.05.2015

Čez tri tedne bosta na Soči potekali prva in druga tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. V Bovcu in Kobaridu, ki sta leta 2013 gostila tudi evropsko prvenstvo v tej kajakaški disciplini, se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili tako v klasičnem spustu kot v sprintu na divjih vodah. V četrtek, 18. junija bo potekala otvoritev tekmovanja, v petek, 19. junija, sledijo sprinterske preizkušnje, v soboto, 20. junija, pa še tekma v klasičnem spustu.

Spustaši pred junijskim EP v Banjaluki odpotovali še na Dunaj

admin | Sre, 20.05.2015

Pretekli vikend se je v Solkanu z izbirno tekmo v sprintu na divjih vodah zaključilo obdobje izbirnih tekem za sestavo spustaške reprezentance, danes pa so tekmovalci v spustu na divjih vodah že odpotovali na Dunaj, kjer bodo opravili nekaj treningov pred junijskim svetovnim prvenstvom v sprintu na divjih vodah.

Nejc Žnidarčič je nehal šteti naslove državnega prvaka v sprintu

admin | Ned, 17.05.2015

V Solkanu je potekalo državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Državni prvaki so postali isti tekmovalci kot v sobotni klasični preizkušnji – Blaž Cof v kanuju, Ajda Novak med kajakašicami ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci. Do spremembe je prišlo le med kajakaši, kjer je tokrat zmagal Nejc Žnidarčič.

Cof pred startom zlomil veslo, a vseeno postal državni prvak v klasičnem spustu

admin | Sob, 16.05.2015

Spustaši na divjih vodah so na Savi Dolinki nastopili na državnem prvenstvu v klasičnem spustu. V konkurenci kanuistov je naslov prvaka osvojil Blaž Cof, med kajakaši je bil najboljši Maks Frančeškin, med kajakašicami Ajda Novak, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

V Augsburgu novi zmagi Nejca Žnidarčiča ter dvojca Žnidaršič – Žganjar

admin | Ned, 10.05.2015

Slovenski spustaši so tekmovalni vikend v Augsburgu zaključili z dvema zmagama v sprintu na divjih vodah. Po enkratnem razpletu sobotne tekme za točke ICF, kjer so Nejc Žnidarčič ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagali, Tim Kolar je bil drugi, Maks Frančeškin pa tretji, so na nedeljski tekmi za pokal ECA za zmage poskrbeli Žnidarčič in dvojec Žnidaršič – Žganjar. V finalu kajakašev so veslali še Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak.

Spustaši dan zmage obeležili … z zmagama, srebrom in bronom

admin | Sob, 09.05.2015

Slovenski tekmovalci so poskrbeli za sanjski razplet spustaške tekme za točke ICF, ki jo je danes gostila znamenita umetna slalomska proga v Augsburgu. V konkurenci kajakašev so Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak tekmecem odčitali lekcijo vrhunskega sprinta na divjih vodah. Slovenski kajakaši so zasedli prva štiri mesta! Evforija se še ni dobro polegla, ko sta prvo mesto nato osvojila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kanuističnem dvojcu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »