Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Cof pred startom zlomil veslo, a vseeno postal državni prvak v klasičnem spustu

admin | Sob, 16.05.2015

Spustaši na divjih vodah so na Savi Dolinki nastopili na državnem prvenstvu v klasičnem spustu. V konkurenci kanuistov je naslov prvaka osvojil Blaž Cof, med kajakaši je bil najboljši Maks Frančeškin, med kajakašicami Ajda Novak, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

V Augsburgu novi zmagi Nejca Žnidarčiča ter dvojca Žnidaršič – Žganjar

admin | Ned, 10.05.2015

Slovenski spustaši so tekmovalni vikend v Augsburgu zaključili z dvema zmagama v sprintu na divjih vodah. Po enkratnem razpletu sobotne tekme za točke ICF, kjer so Nejc Žnidarčič ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagali, Tim Kolar je bil drugi, Maks Frančeškin pa tretji, so na nedeljski tekmi za pokal ECA za zmage poskrbeli Žnidarčič in dvojec Žnidaršič – Žganjar. V finalu kajakašev so veslali še Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak.

Spustaši dan zmage obeležili … z zmagama, srebrom in bronom

admin | Sob, 09.05.2015

Slovenski tekmovalci so poskrbeli za sanjski razplet spustaške tekme za točke ICF, ki jo je danes gostila znamenita umetna slalomska proga v Augsburgu. V konkurenci kajakašev so Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak tekmecem odčitali lekcijo vrhunskega sprinta na divjih vodah. Slovenski kajakaši so zasedli prva štiri mesta! Evforija se še ni dobro polegla, ko sta prvo mesto nato osvojila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kanuističnem dvojcu.

Spustaši ta vikend v Augsburgu

admin | Čet, 07.05.2015

To soboto in nedeljo ne bodo aktivni le slalomisti na divjih vodah, temveč tudi spustaši. Osmerica Slovencev bo v Augsburgu nastopila na dveh tekmah v sprintu na divjih vodah. Na progi, ki je gostila številna slalomska tekmovanja, leta 2011 pa tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, bo v soboto potekala ICF ranking tekma, v nedeljo pa še ECA pokal.

Na Kolpi spustaši nastopili še v klasičnem spustu

admin | Sob, 25.04.2015

Po petkovi preizkušnji spustašev v sprintu na divjih vodah so drugi dan izbirnih tekem za sestavo reprezentance na Kolpi tekmovalci nastopili še v klasičnem spustu. Tudi tu je bil med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič. V kanuju je zmagal Luka Žganjar, med mladinci pa je bil v kajakaški konkurenci najuspešnejši Tim Novak.

Spustaši na Kolpi začeli z izbirnimi tekmami

admin | Pet, 24.04.2015

V tekmovalno sezono so vstopili tudi tekmovalci v spustu na divjih vodah. Na tradicionalni aprilski tekmi na Kolpi so uvodoma nastopili v sprinterski preizkušnji. Med kajakaši je po pričakovanjih zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti je bil Simon Hočevar tretji, med mladinci pa je progo najhitreje preveslal Anže Urankar.

Svetovna prvaka z novo celostno podobo stremita k novim uspehom

admin | Pon, 09.03.2015

Svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v novo sezono vstopata polna elana, pa tudi z novo celostno podobo ter promocijsko dejavnostjo, s katero se želita predstaviti javnosti. Poleg treninga doma sta se udeležila priprav v Novigradu, čakajo pa ju še skupne reprezentančne priprave v Sortu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »