Nov 2019

Kategorija Novice Spust

Tim Kolar po devetih mesecih znova v čolnu

admin | Pon, 02.03.2015

Lanska sezona je bila precej nesrečna kar se tiče poškodb v slovenskih kajakaških reprezentancah na divjih vodah. Na seznamu tistih, ki jim jo je zagodla rama, sta se poleg slalomistov Petra Kauzerja in Vida Karnerja znašla tudi spustaša Nejc Konda in Tim Kolar. Slednji je v preteklosti že dosegal odlične rezultate v mednarodnem nivoju, saj je bil med drugim svetovni ekipni prvak, pa tudi tretji najboljši kajakaš svetovnega pokala v sezoni 2011. Po devetih mesecih premora zaradi poškodbe se pripravlja na povratek.

Nejc Žnidarčič bo trening v Španiji najverjetneje podaljšal

admin | Pon, 23.02.2015

»Zelo verjetno je, da bom priprave z načrtovanih treh tednov podaljšal na štiri tedne, saj se tukaj počutim odlično in so treningi zelo kvalitetni,« navdušenja nad novo lokacijo za zimski trening ne skriva dobitnik šestnajstih kolajn s članskih prvenstev v spustu na divjih vodah Nejc Žnidarčič. Primorec februar preživlja na Pirenejskem polotoku, kjer postavlja čim boljše temelje za uspešno sezono 2015.

Serijski zbiralci odličij s prvenstev že trdo trenirajo z mislimi na nove kolajne

admin | Sre, 12.11.2014

Iztekajoče se leto 2014 je znova postreglo z odličnimi rezultati slovenskih spustašev na divjih vodah, ki so se izkazali tako na članskem svetovnem prvenstvu v Italiji, kjer so osvojili šest kolajn, na tekmah svetovnega pokala, kot tudi na mladinskem evropskem prvenstvu. Slovenski tekmovalci, ki v tej disciplini sodijo v svetovni vrh, se že vneto pripravljajo na prihodnjo sezono in vnovičen naskok na zmagovalne stopničke.

Slovenski uspeh na MEP v Banjaluki spremljal tudi monaški knez Albert II.

admin | Ned, 20.07.2014

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah. Ekipa kajakašev je zadnji dan prvenstva priveslala do tretje slovenske kolajne na reki Vrbas. Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak so bili drugi. Tik pod stopničkami so tekmovanje končale tudi kajakašice, ki so bile četrte. Tekmovanje v Banjaluki si je ogledal tudi monaški knez Albert II.

Na MEP v Banjaluki srebro za Anžeta Urankarja in bron za Žana Jakšeta

admin | Sob, 19.07.2014

Tretji tekmovalni dan na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je slovenska ekipa razveselila dveh kolajn v posamični sprinterski preizkušnji. Na stopničke sta se povzpela kajakaša Anže Urankar, ki je bil drugi, in Žan Jakše, ki je bil tretji. V finalnih vožnjah je veslalo še pet slovenskih mladinskih reprezentantov.

Kajakaši peti, kajakašice sedme na ekipni tekmi EP v Banjaluki

admin | Pet, 18.07.2014

Po četrtkovih posamičnih preizkušnjah v klasičnem spustu je bil drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu, ki ta teden poteka v Banjaluki, namenjen še ekipnim tekmam v klasiki. Slovenija je imela na startu tokrat le dve ekipi. Kajakašice so tekmovanje končale kot sedme, kajakaši pa so bili peti.

Prvi dan EP v Banjaluki najvišje kajakašica Neža Vrevc

admin | Čet, 17.07.2014

Spustaši na divjih vodah so evropsko mladinsko prvenstvo v Banjaluki odprli s posamično tekmo v klasičnem spustu. Najboljši slovenski rezultat dneva je postavila kajakašica Neža Vrevc, ki je bila deveta. Kanuist Leon Breznik je zasedel deseto mesto, najboljši med kajakaši pa je bil Anže Urankar na štirinajstem mestu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »