Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Slovenski uspeh na MEP v Banjaluki spremljal tudi monaški knez Albert II.

admin | Ned, 20.07.2014

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah. Ekipa kajakašev je zadnji dan prvenstva priveslala do tretje slovenske kolajne na reki Vrbas. Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak so bili drugi. Tik pod stopničkami so tekmovanje končale tudi kajakašice, ki so bile četrte. Tekmovanje v Banjaluki si je ogledal tudi monaški knez Albert II.

Na MEP v Banjaluki srebro za Anžeta Urankarja in bron za Žana Jakšeta

admin | Sob, 19.07.2014

Tretji tekmovalni dan na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je slovenska ekipa razveselila dveh kolajn v posamični sprinterski preizkušnji. Na stopničke sta se povzpela kajakaša Anže Urankar, ki je bil drugi, in Žan Jakše, ki je bil tretji. V finalnih vožnjah je veslalo še pet slovenskih mladinskih reprezentantov.

Kajakaši peti, kajakašice sedme na ekipni tekmi EP v Banjaluki

admin | Pet, 18.07.2014

Po četrtkovih posamičnih preizkušnjah v klasičnem spustu je bil drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu, ki ta teden poteka v Banjaluki, namenjen še ekipnim tekmam v klasiki. Slovenija je imela na startu tokrat le dve ekipi. Kajakašice so tekmovanje končale kot sedme, kajakaši pa so bili peti.

Prvi dan EP v Banjaluki najvišje kajakašica Neža Vrevc

admin | Čet, 17.07.2014

Spustaši na divjih vodah so evropsko mladinsko prvenstvo v Banjaluki odprli s posamično tekmo v klasičnem spustu. Najboljši slovenski rezultat dneva je postavila kajakašica Neža Vrevc, ki je bila deveta. Kanuist Leon Breznik je zasedel deseto mesto, najboljši med kajakaši pa je bil Anže Urankar na štirinajstem mestu.

Nejc Žnidarčič prvi, Vid Debeljak tretji na zadnji tekmi svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 28.06.2014

Slovenski spustaši na divjih vodah so člansko sezono 2014 zaključili z enkratnim izkupičkom. Na zadnji tekmi svetovnega pokala na Dunaju, kjer so se tekmovalci pomerili v sprintu, se je na najvišjo stopničko povzpel Nejc Žnidarčič, tretje mesto pa je zasedel Vid Debeljak. V finalu sta veslala tudi preostala Slovenca na tekmi. Anže Urankar je bil deseti, Rok Markočič pa 13. Nejc Žnidarčič je zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Nejc Žnidarčič tudi na drugi tekmi v klasiki četrti

admin | Ned, 22.06.2014

Najboljši slovenski tekmovalec v spustu na divjih vodah je tudi drugo klasično preizkušnjo tekme za svetovni pokal v Lofru končal tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu. Na tekmi je nastopil tudi Anže Urankar, ki je zasedel 17. mesto. Vid Debeljak zaradi zdravstvenih težav, ki ga pestijo v zadnjih dneh, ni nastopil.

Nejc Žnidarčič zmagal na tekmi svetovnega pokala v sprintu

admin | Sob, 21.06.2014

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je na drugi tekmi letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki poteka v avstrijskem Lofru, priveslal do zlate kolajne. To mu je uspelo v njegovi paradni disciplini - sprintu na divjih vodah -, kjer je vselej dosegal izvrstne rezultate tako na evropskih kot svetovnih prvenstvih in tudi na tekmah svetovnega pokala. V finalu sta veslala še Anže Urankar in Vid Debeljak.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »