Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Prenos svetovnega prvenstva iz Valtelline

admin | Sob, 14.06.2014

Prenos svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah iz Valtelline si lahko ogledate na RAI Sport 2 (od 10. ure naprej) ali na naslednji povezavi: http://www.rai.tv/dl/RaiTV/dirette/PublishingBlock-c7daf6b9-aeb4-48ed-8e0a-3d8afe7c5f8f.html

Žnidaršič in Žganjar svetovna prvaka, Žnidarčič ter Cof in Hočevar podprvaki

admin | Sob, 14.06.2014

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je bogatejša za nove kolajne. Na sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva v Valtellini so se Slovenci v posamični konkurenci veselili treh kolajn. Najžlahtnejšo sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v konkurenci dvojcev, srebro sta v isti konkurenci osvojila Blaž Cof in Simon Hočevar, srebro pa si je prav tako priveslal tudi kajakaš Nejc Žnidarčič. Spustaši so bili odlični tudi v moštvenih vožnjah. Kajakaši so postali svetovni prvaki, kanuisti pa so bili tretji.

Nejc Žnidarčič najhitrejši v kvalifikacijah sprinta na SP v Valtellini

admin | Pet, 13.06.2014

Spustaši na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Valtellini, kjer so že opravili s tekmami v klasičnem spustu, danes pa so nastopili tudi v posamičnih kvalifikacijah v sprintu. Med kajakaši je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Simon Hočevar pa je bil med kanuisti četrti.

V Valtellini prva kolajna za Slovenijo – ekipa dvojcev bronasta

admin | Čet, 12.06.2014

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Valtellini je prinesel prvo kolajno za slovensko ekipo. Na ekipni tekmi v klasičnem spustu so se Slovenci veselili brona. Posadke so bile tokrat nekoliko spremenjene, saj so Slovenci dodaten dvojec sestavili le za ekipno tekmo, tako da se je Rok Markočič v čolnu pridružil Blažu Cofu, Anže Urankar pa Simonu Hočevarju. Medalje sta se veselila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Prvi dan svetovnega prvenstva dvojec Žnidaršič – Žganjar peti, kajakaš Žnidarčič deveti

admin | Sre, 11.06.2014

Spustaši na divjih vodah so tekmovalni del svetovnega prvenstva v italijanski Valtellini odprli s preizkušnjo v klasičnem spustu. Uvrstitev je doseglo pet slovenskih čolnov. Najboljši slovenski rezultat dneva sta s petim mestom postavila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kategoriji dvojcev, kajakaš Nejc Žnidarčič pa je prvo tekmo prvenstva končal na devetem mestu.

Spustaši pred svetovnim prvenstvom v Valtellini – Žnidarčič, Cof in Hočevar ciljajo na kolajne

admin | Čet, 05.06.2014

Po s kolajnami bogati lanski sezoni spustaši na divjih vodah letos znova upajo na ponovitev uspehov in ciljajo na sam svetovni vrh. Na svetovnem članskem prvenstvu v Valtellini bo slovenska ekipa nekoliko spremenjena in pomlajena, štela bo tudi manj članov kot na lanskem svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Solkanu, a Slovenci bodo kljub temu sodili med glavne kandidate za odličja. V boj za naslove prvakov se bodo med drugim podali kajakaš Nejc Žnidarčič ter kanuista Simon Hočevar in Blaž Cof, ki odkrito razmišljajo o kolajnah, sicer pa bo v Italiji nastopilo osem slovenskih čolnov.

Žnidarčič državni prvak med kajakaši, Cof med kanuisti

admin | Sob, 24.05.2014

Spustaši na divjih vodah so danes v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. Večjih presenečenj v končni razvrstitvi državnega prvenstva ni bilo, saj je naslov prvaka med kajakaši pripadel enemu najboljših spustašev na svetu Nejcu Žnidarčiču, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof, prav tako dobitnik več kolajn z največjih tekmovanj.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »