Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič prvi, Vid Debeljak tretji na zadnji tekmi svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 28.06.2014

Slovenski spustaši na divjih vodah so člansko sezono 2014 zaključili z enkratnim izkupičkom. Na zadnji tekmi svetovnega pokala na Dunaju, kjer so se tekmovalci pomerili v sprintu, se je na najvišjo stopničko povzpel Nejc Žnidarčič, tretje mesto pa je zasedel Vid Debeljak. V finalu sta veslala tudi preostala Slovenca na tekmi. Anže Urankar je bil deseti, Rok Markočič pa 13. Nejc Žnidarčič je zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Nejc Žnidarčič tudi na drugi tekmi v klasiki četrti

admin | Ned, 22.06.2014

Najboljši slovenski tekmovalec v spustu na divjih vodah je tudi drugo klasično preizkušnjo tekme za svetovni pokal v Lofru končal tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu. Na tekmi je nastopil tudi Anže Urankar, ki je zasedel 17. mesto. Vid Debeljak zaradi zdravstvenih težav, ki ga pestijo v zadnjih dneh, ni nastopil.

Nejc Žnidarčič zmagal na tekmi svetovnega pokala v sprintu

admin | Sob, 21.06.2014

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je na drugi tekmi letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki poteka v avstrijskem Lofru, priveslal do zlate kolajne. To mu je uspelo v njegovi paradni disciplini - sprintu na divjih vodah -, kjer je vselej dosegal izvrstne rezultate tako na evropskih kot svetovnih prvenstvih in tudi na tekmah svetovnega pokala. V finalu sta veslala še Anže Urankar in Vid Debeljak.

Nejc Žnidarčič v Lofru tik pod stopničkami

admin | Pet, 20.06.2014

Po uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu pretekli konec tedna v Italiji, so se spustaši že preselili v Avstrijo, kjer jih čaka serija tekem za svetovni pokal. Večina tekem bo na sporedu v Lofru, zadnje dejanje pa bo na Dunaju. Danes so tekmovalci že nastopili v klasičnem spustu, kjer je Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto. Nastopil je tudi Anže Urankar, ki je bil 24.

Prenos svetovnega prvenstva iz Valtelline

admin | Sob, 14.06.2014

Prenos svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah iz Valtelline si lahko ogledate na RAI Sport 2 (od 10. ure naprej) ali na naslednji povezavi: http://www.rai.tv/dl/RaiTV/dirette/PublishingBlock-c7daf6b9-aeb4-48ed-8e0a-3d8afe7c5f8f.html

Žnidaršič in Žganjar svetovna prvaka, Žnidarčič ter Cof in Hočevar podprvaki

admin | Sob, 14.06.2014

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je bogatejša za nove kolajne. Na sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva v Valtellini so se Slovenci v posamični konkurenci veselili treh kolajn. Najžlahtnejšo sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v konkurenci dvojcev, srebro sta v isti konkurenci osvojila Blaž Cof in Simon Hočevar, srebro pa si je prav tako priveslal tudi kajakaš Nejc Žnidarčič. Spustaši so bili odlični tudi v moštvenih vožnjah. Kajakaši so postali svetovni prvaki, kanuisti pa so bili tretji.

Nejc Žnidarčič najhitrejši v kvalifikacijah sprinta na SP v Valtellini

admin | Pet, 13.06.2014

Spustaši na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Valtellini, kjer so že opravili s tekmami v klasičnem spustu, danes pa so nastopili tudi v posamičnih kvalifikacijah v sprintu. Med kajakaši je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Simon Hočevar pa je bil med kanuisti četrti.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »