Jul 2020

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič v Lofru tik pod stopničkami

admin | Pet, 20.06.2014

Po uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu pretekli konec tedna v Italiji, so se spustaši že preselili v Avstrijo, kjer jih čaka serija tekem za svetovni pokal. Večina tekem bo na sporedu v Lofru, zadnje dejanje pa bo na Dunaju. Danes so tekmovalci že nastopili v klasičnem spustu, kjer je Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto. Nastopil je tudi Anže Urankar, ki je bil 24.

Prenos svetovnega prvenstva iz Valtelline

admin | Sob, 14.06.2014

Prenos svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah iz Valtelline si lahko ogledate na RAI Sport 2 (od 10. ure naprej) ali na naslednji povezavi: http://www.rai.tv/dl/RaiTV/dirette/PublishingBlock-c7daf6b9-aeb4-48ed-8e0a-3d8afe7c5f8f.html

Žnidaršič in Žganjar svetovna prvaka, Žnidarčič ter Cof in Hočevar podprvaki

admin | Sob, 14.06.2014

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je bogatejša za nove kolajne. Na sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva v Valtellini so se Slovenci v posamični konkurenci veselili treh kolajn. Najžlahtnejšo sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v konkurenci dvojcev, srebro sta v isti konkurenci osvojila Blaž Cof in Simon Hočevar, srebro pa si je prav tako priveslal tudi kajakaš Nejc Žnidarčič. Spustaši so bili odlični tudi v moštvenih vožnjah. Kajakaši so postali svetovni prvaki, kanuisti pa so bili tretji.

Nejc Žnidarčič najhitrejši v kvalifikacijah sprinta na SP v Valtellini

admin | Pet, 13.06.2014

Spustaši na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Valtellini, kjer so že opravili s tekmami v klasičnem spustu, danes pa so nastopili tudi v posamičnih kvalifikacijah v sprintu. Med kajakaši je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Simon Hočevar pa je bil med kanuisti četrti.

V Valtellini prva kolajna za Slovenijo – ekipa dvojcev bronasta

admin | Čet, 12.06.2014

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Valtellini je prinesel prvo kolajno za slovensko ekipo. Na ekipni tekmi v klasičnem spustu so se Slovenci veselili brona. Posadke so bile tokrat nekoliko spremenjene, saj so Slovenci dodaten dvojec sestavili le za ekipno tekmo, tako da se je Rok Markočič v čolnu pridružil Blažu Cofu, Anže Urankar pa Simonu Hočevarju. Medalje sta se veselila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Prvi dan svetovnega prvenstva dvojec Žnidaršič – Žganjar peti, kajakaš Žnidarčič deveti

admin | Sre, 11.06.2014

Spustaši na divjih vodah so tekmovalni del svetovnega prvenstva v italijanski Valtellini odprli s preizkušnjo v klasičnem spustu. Uvrstitev je doseglo pet slovenskih čolnov. Najboljši slovenski rezultat dneva sta s petim mestom postavila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kategoriji dvojcev, kajakaš Nejc Žnidarčič pa je prvo tekmo prvenstva končal na devetem mestu.

Spustaši pred svetovnim prvenstvom v Valtellini – Žnidarčič, Cof in Hočevar ciljajo na kolajne

admin | Čet, 05.06.2014

Po s kolajnami bogati lanski sezoni spustaši na divjih vodah letos znova upajo na ponovitev uspehov in ciljajo na sam svetovni vrh. Na svetovnem članskem prvenstvu v Valtellini bo slovenska ekipa nekoliko spremenjena in pomlajena, štela bo tudi manj članov kot na lanskem svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Solkanu, a Slovenci bodo kljub temu sodili med glavne kandidate za odličja. V boj za naslove prvakov se bodo med drugim podali kajakaš Nejc Žnidarčič ter kanuista Simon Hočevar in Blaž Cof, ki odkrito razmišljajo o kolajnah, sicer pa bo v Italiji nastopilo osem slovenskih čolnov.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič