Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Rok Markočič svetovni mladinski podprvak v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 13.07.2013

Po bronasti kolajni kajakaške ekipe na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, je za novo kolajno slovenske reprezentance v Lofru poskrbel primorski kajakaš Rok Markočič, ki je v finalu sprinterske preizkušnje zasedel drugo mesto. V finalu sta veslala še dva slovenska kajakaša. Anže Urankar je zasedel sedmo mesto, Žan Jakše pa je bil deseti. Brez finalnega nastopa je ostal četrti kajakaš Val Manfreda Vidrih, ki je bil 34. Zmagal je Nemec Finn Hartstein, tretji pa je bil Francoz Paul Jean.

Mladi kajakaši bronasti na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lofru

admin | Pet, 12.07.2013

Kajakaši Rok Markočič, Žan Jakše in Anže Urankar so na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu slovenski ekipi priveslali prvo kolajno. Na ekipni sprinterski tekmi v Lofru so ob glasni podpori slovenskih navijačev priveslali do bronaste kolajne, za najžlahtnejšo pa zaostali za vsega 28 stotink sekunde. Ekipi Nemčije in Češke sta s progo opravili najhitreje, dosegli enak čas ter si delili prvo mesto. Uspeh na ekipni tekmi je slovenski ekipi prinesel veliko veselja, obenem pa tudi zvišal apetite po dobrih rezultatih pred sobotno posamično sprintersko preizkušnjo.

Ekipa kajakašev v Lofru četrta

admin | Čet, 11.07.2013

Drugi dan svetovnega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta teden poteka v Lofru, je ekipa mladih kajakašev za las ostala brez odličja. Na ekipni tekmi klasičnega spusta so zasedli četrto mesto. Rok Markočič, Žan Jakše in Anže Urankar so za bronasto kolajno zaostali za tri sekunde, za zmagovalno ekipo Nemčije pa za 20 sekund. Drugi so bili češki kajakaši, tretji pa Švicarji.

Mladinci začeli s svetovnim prvenstvom v spustu

admin | Sre, 10.07.2013

Lofer ta teden gosti svetovno mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, kjer nastopa tudi slovenska reprezentanca. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen individualni preizkušnji klasičnega spusta, kjer slovenski tekmovalci niso posegli po najvišjih mestih. Še najvišje je bil uvrščen kajakaš Rok Markočič, ki je zasedel enajsto mesto.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Nejc Žnidarčič tretji v Valtellini

admin | Ned, 30.06.2013

Spustaši na divjih vodah so ta vikend nastopali na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v sezoni 2013. Po sobotnem uspehu v sprintu, ko je bil Žnidarčič drugi, dvojec Žnidaršič – Žganjar pa tretji, so Slovenci dobro nastopili tudi v klasičnem spustu. Mlada Ljubljančana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila druga, Nejc Žnidarčič je osvojil tretje mesto, kanuist Simon Hočevar pa je bil četrti. Z novimi stopničkami sta si Žnidaršič in Žganjar zagotovila tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, Žnidarčič pa je bil skupno drugi.

Na svetovnem pokalu v Valtellini srebro za Žnidarčiča, bron za dvojec Žnidaršič – Žganjar

admin | Sob, 29.06.2013

Ta vikend so dejavni tudi spustaši na divjih vodah, ki se merijo na tretji in četrti tekmi svetovnega pokala v italijanski Valtellini. V sobotni sprinterski preizkušnji so se izkazali kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je bil drugi, in dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar, ki je tekmo končal na tretjem mestu. Simon Hočevar je bil med kanuisti četrti.

Kajakaš Simon Oven in dvojec Cof – Hočevar tretji na svetovnem pokalu v Banjaluki

admin | Ned, 23.06.2013

Po izvrstnem prvem tekmovalnem dnevu v Banjaluki, ko so slovenski reprezentanti v sprintu osvojili štiri kolajne, so tudi v klasičnem spustu tekme svetovnega pokala Slovenci veslali odlično. Mladi kajakaš Simon Oven je s tretjim mestom prišel do prvih zmagovalnih stopničk na tekmah svetovnega pokala, prav tako tretje mesto pa sta si priveslala še Blaž Cof in Simon Hočevar. Zelo blizu novemu uspehu sta bila tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta bila četrta.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »