Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Slovenci blesteli v kvalifikacijah SP v Solkanu

admin | Pet, 14.06.2013

Svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki ta vikend poteka v Solkanu, se je za slovensko ekipo začelo odlično. Prvi tekmovalni dan so s kvalifikacijami že opravili tekmovalci v dvojcih in kajakašice. Nastope v večernem finalu pod reflektorji so si priveslali vsi slovenski predstavniki. Dvojci so zasedli prva tri mesta, Novakova pa je bila šesta.

Luka Božič in Sašo Taljat svetovna prvaka, Blaž Cof in Simon Hočevar podprvaka!

admin | Pet, 14.06.2013

Svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah bi se za slovensko reprezentanco težko začelo bolje, kot se je. Že uvodni dan so za evforijo ob Soči poskrbeli kanuisti, ki so v konkurenci dvojcev osvojili zlato in srebro. Do tretjega naslova svetovnih prvakov sta priveslala Luka Božič in Sašo Taljat, Blaž Cof in Simon Hočevar pa sta sploh na prvi tekmi v C2 priveslala do srebra. Vodilna po kvalifikacijah Luka Žganjar in Peter Žnidaršič sta bila na koncu osma, kajakašica Ajda Novak pa je bila sedma.

Spustaši v Solkanu v boju za naslove svetovnih prvakov

admin | Tor, 11.06.2013

Reka Soča bo ta konec tedna gostila še drugo veliko tekmovanje v spustu na divjih vodah. Po evropskem prvenstvu v Bovcu se divjevodaši tokrat mudijo v Solkanu, kjer se bodo potegovali za naslove svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah. Slovenska ekipa računa na odmevne rezultate, v ospredju pa bo zagotovo Nejc Žnidarčič, ki bo na domači progi naskakoval tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka v sprintu.

Nejc Žnidarčič suvereno do naslova evropskega prvaka, Blaž Cof drugi, ekipa kanuistov tretja

admin | Ned, 12.05.2013

Nejc Žnidarčič je na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah na Soči v svoji paradni disciplini – sprintu – zmagal z velikansko prednostjo in se veselil nove zlate kolajne z največjih tekmovanj. Njegov uspeh je z drugim mestom med kanuisti dopolnil Blaž Cof. Za šesto slovensko odličje tega prvenstva je poskrbela ekipa kanuistov, ki je bila tretja.

EP na Soči - sobotni sprint odpovedan; nedeljski program spremenjen

admin | Sob, 11.05.2013

Zaradi previsokega vodostaja reke Soče so morali organizatorji odpovedati sobotne posamične preizkušnje v sprintu.

Nedeljsko tekmovanje se bo začelo ob 9. uri. Tekmovalci se bodo pomerili le v eni kvalifikacijski vožnji, finala pa bodo sledila ob 12. uri. Za 15:30 so predvidene še ekipne vožnje.

Tekma bo organizirana v Trnovem ob Soči, če bo pretok Soče 62 m3/s, v primeru, da bo pretok večji, bo tekma prestavljena v Čezsočo.

Simon Hočevar bronast na klasični tekmi evropskega prvenstva na Soči

admin | Pet, 10.05.2013

Kanuist Simon Hočevar je na uvodni tekmi evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah na Soči priveslal do prve kolajne za slovensko ekipo. Izkušeni kanuist je tekmo v klasičnem spustu končal na tretjem mestu. S četrtim mestom se je izkazal tudi kajakaš Simon Oven, Nejc Žnidarčič je bil šesti, kanuist Blaž Cof pa sedmi.

Kajakašem srebro, kanuistom bron na evropskem prvenstvu na Soči

admin | Pet, 10.05.2013

Slovenski reprezentanti v spustu na divjih vodah so evropsko prvenstvo na Soči začeli odlično. Že dopoldne je posamično bronasto kolajno v klasičnem spustu osvojil Simon Hočevar, v popoldanskih ekipnih vožnjah klasičnega spusta pa so si stopničke priveslali še kajakaši, ki so bili drugi, in kanuisti, ki so bili tretji.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »