Sep 2020

Kategorija Novice Spust

Žnidarčič državni prvak med kajakaši, Cof med kanuisti

admin | Sob, 24.05.2014

Spustaši na divjih vodah so danes v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. Večjih presenečenj v končni razvrstitvi državnega prvenstva ni bilo, saj je naslov prvaka med kajakaši pripadel enemu najboljših spustašev na svetu Nejcu Žnidarčiču, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof, prav tako dobitnik več kolajn z največjih tekmovanj.

Podeljeni naslovi državnih prvakov v klasičnem spustu

admin | Sob, 19.04.2014

Na Savi Dolinki so se spustaši na divjih vodah pomerili za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu. Ob odsotnosti Tima Kolarja, ki si je med treningom izpahnil ramo in je že končal sezono, ter Nejca Žnidarčiča, ki ni nastopil zaradi bolečin v hrbtu, si je naslov prvaka med kajakaši priveslal Simon Oven ter tako obranil lanskoletni naslov prvaka. V konkurenci kanuistov je bil najboljši Simon Hočevar, med kajakašicami mladinkami pa je bila najboljša Neža Vrevc.

Blaž Cof in Simon Hočevar suvereno do zmage na uvodnem spustu sezone

admin | Ned, 23.03.2014

S tradicionalnim spustom od Medvod do Tacna se je začela sezona 2014 v tej neolimpijski kajakaški disciplini. Z največjim naskokom pred tekmeci sta ciljno linijo prečkala Blaž Cof in Simon Hočevar med dvojci, med kajakaši je zmagal Avstrijec Gerhard Schmid, med kanuisti pa Hrvat Emil Milihram.

Simon Hočevar tudi v letošnji sezoni z visokimi cilji

admin | Pet, 14.02.2014

Simon Hočevar, ki slovenske ljubitelje kajakaštva z odličnimi rezultati navdušuje že več kot dvajset let, tudi v prihajajoči spustaški sezoni cilja na najvišja mesta. Kanuist, ki ima v svoji zbirki odličij tako kolajne s slalomskih kot tudi spustaških tekmovanj najvišjega nivoja, največ stavi na nastop na svetovnem prvenstvu.

Rok Markočič svetovni mladinski podprvak v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 13.07.2013

Po bronasti kolajni kajakaške ekipe na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, je za novo kolajno slovenske reprezentance v Lofru poskrbel primorski kajakaš Rok Markočič, ki je v finalu sprinterske preizkušnje zasedel drugo mesto. V finalu sta veslala še dva slovenska kajakaša. Anže Urankar je zasedel sedmo mesto, Žan Jakše pa je bil deseti. Brez finalnega nastopa je ostal četrti kajakaš Val Manfreda Vidrih, ki je bil 34. Zmagal je Nemec Finn Hartstein, tretji pa je bil Francoz Paul Jean.

Mladi kajakaši bronasti na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lofru

admin | Pet, 12.07.2013

Kajakaši Rok Markočič, Žan Jakše in Anže Urankar so na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu slovenski ekipi priveslali prvo kolajno. Na ekipni sprinterski tekmi v Lofru so ob glasni podpori slovenskih navijačev priveslali do bronaste kolajne, za najžlahtnejšo pa zaostali za vsega 28 stotink sekunde. Ekipi Nemčije in Češke sta s progo opravili najhitreje, dosegli enak čas ter si delili prvo mesto. Uspeh na ekipni tekmi je slovenski ekipi prinesel veliko veselja, obenem pa tudi zvišal apetite po dobrih rezultatih pred sobotno posamično sprintersko preizkušnjo.

Ekipa kajakašev v Lofru četrta

admin | Čet, 11.07.2013

Drugi dan svetovnega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta teden poteka v Lofru, je ekipa mladih kajakašev za las ostala brez odličja. Na ekipni tekmi klasičnega spusta so zasedli četrto mesto. Rok Markočič, Žan Jakše in Anže Urankar so za bronasto kolajno zaostali za tri sekunde, za zmagovalno ekipo Nemčije pa za 20 sekund. Drugi so bili češki kajakaši, tretji pa Švicarji.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253   »
Eva Terčelj
Luka Božič