Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič suvereno do naslova evropskega prvaka, Blaž Cof drugi, ekipa kanuistov tretja

admin | Ned, 12.05.2013

Nejc Žnidarčič je na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah na Soči v svoji paradni disciplini – sprintu – zmagal z velikansko prednostjo in se veselil nove zlate kolajne z največjih tekmovanj. Njegov uspeh je z drugim mestom med kanuisti dopolnil Blaž Cof. Za šesto slovensko odličje tega prvenstva je poskrbela ekipa kanuistov, ki je bila tretja.

EP na Soči - sobotni sprint odpovedan; nedeljski program spremenjen

admin | Sob, 11.05.2013

Zaradi previsokega vodostaja reke Soče so morali organizatorji odpovedati sobotne posamične preizkušnje v sprintu.

Nedeljsko tekmovanje se bo začelo ob 9. uri. Tekmovalci se bodo pomerili le v eni kvalifikacijski vožnji, finala pa bodo sledila ob 12. uri. Za 15:30 so predvidene še ekipne vožnje.

Tekma bo organizirana v Trnovem ob Soči, če bo pretok Soče 62 m3/s, v primeru, da bo pretok večji, bo tekma prestavljena v Čezsočo.

Simon Hočevar bronast na klasični tekmi evropskega prvenstva na Soči

admin | Pet, 10.05.2013

Kanuist Simon Hočevar je na uvodni tekmi evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah na Soči priveslal do prve kolajne za slovensko ekipo. Izkušeni kanuist je tekmo v klasičnem spustu končal na tretjem mestu. S četrtim mestom se je izkazal tudi kajakaš Simon Oven, Nejc Žnidarčič je bil šesti, kanuist Blaž Cof pa sedmi.

Kajakašem srebro, kanuistom bron na evropskem prvenstvu na Soči

admin | Pet, 10.05.2013

Slovenski reprezentanti v spustu na divjih vodah so evropsko prvenstvo na Soči začeli odlično. Že dopoldne je posamično bronasto kolajno v klasičnem spustu osvojil Simon Hočevar, v popoldanskih ekipnih vožnjah klasičnega spusta pa so si stopničke priveslali še kajakaši, ki so bili drugi, in kanuisti, ki so bili tretji.

Znana reprezentanca, ki bo nastopila na EP v Bovcu

admin | Pet, 03.05.2013

Po četrtkovih izbirnih tekmah je znana ekipa, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah prihodnji teden v Bovcu. Na zadnjih tekmah je bil tako v sprintu kot klasiki med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa je Blaž Cof v sprintu prehitel Simona Hočevarja.

Spustaši na divjih vodah pred EP na Soči z visokimi cilji

admin | Pon, 29.04.2013

Slovenski spustaši na divjih vodah pred evropskim prvenstvom, ki ga bo med 9. in 12. majem gostil Bovec, ne skrivajo želja po najvišjih mestih. Na prizorišču, ki je pred 22 leti že gostilo svetovno prvenstvo v spustu, bodo slovenski reprezentanti med glavnimi kandidati za kolajne stare celine. O pričakovanjih pred prvenstvom so spregovorili nekateri izmed kandidatov za mesto v ekipi.

Simon Oven državni prvak v klasičnem spustu

admin | Ned, 28.04.2013

Spustaši na divjih vodah so dan po državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Solkanu nastopili še na državnem prvenstvu v klasičnem spustu v Bovcu. V konkurenci kajakašev je naslov prvaka osvojil Simon Oven, ki je bil boljši od Nejca Žnidarčiča. Naslove državnih prvakov so si priveslali še Simon Hočevar v kanuju, Ajda Novak med kajakašicami in Žnidaršič-Žganjar med dvojci.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »