Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Pomlad 2013 prinaša na Sočo pestro dogajanje

admin | Tor, 12.03.2013

Bovec, Kobarid, 8. marec 2013: Med 9. in 12. majem 2013 bo dolina Soče gostila evropsko prvenstvo v kajak spustu in sprintu, poimenovano Soča 2013. Pričakuje se 150 do 170 tekmovalcev iz 16 do 18 držav. Tekmovalno dogajanje bo spremljal bogat zabavni program s športnimi aktivnostmi, kulturnimi predstavami in koncerti.

Slovenci zadnji dan prvenstva brez kolajne

admin | Ned, 02.09.2012

Zadnji dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Solkanu slovenska ekipa ni uspela osvojiti kolajne. V ekipnih preizkušnjah klasičnega spusta so bile še najbližje kolajni kajakašice Anja Kancler, Neža Vrevc in Eva Vrevc, ki so zasedle četrto mesto.

Vid Debeljak evropski mladinski podprvak v sprintu

admin | Sob, 01.09.2012

Slovenski kajakaš Vid Debeljak je drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta vikend poteka v Solkanu, priveslal do srebrne kolajne v sprinterski preizkušnji. Rok Markočič je uspeh dopolnil s četrtim mestom, med kanuisti pa se je s petim mestom izkazal Luka Žganjar.

Anja Kancler srebrna na mladinskem EP v klasičnem spustu

admin | Pet, 31.08.2012

Kanuistka Anja Kancler je na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu slovenski ekipi priveslala prvo kolajno. V klasičnem spustu je zasedla drugo mesto. Za zmagovalko Eliško Čapakovo s Češke je zaostala za pičlih deset stotink sekunde. To je za Anjo Kancler, hči nekdanjega vrhunskega kanuista Joška Kanclerja, že drugo odličje v kanuju v zadnjih dveh sezonah. Kolajno si je namreč priveslala že na lanskem svetovnem mladinskem prvenstvu v Opavi.

Kajakaši evropski prvaki v sprintu, Anja Kancler srebrna v klasičnem spustu

admin | Pet, 31.08.2012

Prvi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu , ki ga ta konec tedna gosti Solkan, je slovenska ekipa priveslala do dveh kolajn. Ekipa kajakašev je v sprinterski preizkušnji osvojila zlato kolajno, kanuistka Anja Kancler pa je že dopoldne priveslala do srebrnega odličja.

Spustaši po končanem svetovnem prvenstvu izjemno zadovoljni

admin | Tor, 03.07.2012

V nedeljo se je v Franciji končalo še eno, za slovenske tekmovalce, izjemno uspešno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič se je iz La Plagna vrnil s tremi kolajnami, dvema zlatima in bronasto, Tim Kolar in Maks Frančeškin pa sta osvojila zlati kolajni skupaj z Žnidarčičem v ekipni sprinterski preizkušnji.

Nejc Žnidarčič ubranil naslov svetovnega prvaka, zlata tudi ekipa kajakašev

admin | Ned, 01.07.2012

Les Arcs, 1. 7. (STA) - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v La Plagnu ubranil naslov prvaka v sprintu. Drugouvrščenega Nemca Tobiasa Bonga je prehitel za 1,08 sekunde, tretji pa je bil Britanec Ben Oakley, ki je zaostal za 1,42 sekunde. V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »